Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Dialogi – Yhdessä ajattelemisen taito

Kirjoitettu 01.05.13
Esseen kirjoittaja: Niko Niemelä
Kirjapisteet: 3
Kirja: Dialogi - Yhdessä ajattelemisen taito
Kirjan kirjoittaja: Willian Isaac
Kategoriat: 1. Oppiminen, 1.3. Oppivan organisaation ja tiimiyrityksen kehittämistyökalut

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

 

Diippiä settiä. Jännittävintä on se että sitä luulee tietävänsä miten pitäisi porista porukassa. Loppujen lopuksi siihenkin on luotu valtavan kattava teoriapohja, jotta porinasta saa enemmän ja tehokkaammin irti. On ollut ilo huomata omassa tiimissä se että alusta lähtien keskustelu on toiminut hyvin. Yksi iso ongelma on ollut se että asiat jäävät leijumaan eikä joka kerta asioissa päästä tarpeeksi syvälle. Väitän näin että se johtuu tietynlaisesta rohkeuden puutteesta. Ainakin omalta osaltani. Isaacin kirjassa Dialogi oli jäätävä kattaus erilaista teoriaa dialogin toiminnan parantamiseen mutta itse aion pureutua perusasioihin. Elämänasenteeni on muutenkin että pohja pitää luoda kunnolla, jotta sen päälle on hyvä rakentaa.

 

Perusasioihin eli perustaitoihin dialogissa kuuluu kirjan mukaan kuunteleminen, kunnioitus, odotus ja suora puhe. Pureskellaampa hieman näitä yksi kerrallaan.

Kuunteleminen

Biologia on luonut tämänkin pohjan; ihmisellä on kaksi korvaa ja yksi suu. Jos tästä vedetään suoria johtopäätöksiä, niin on tarkoitettu niin, että ihmisen pitäisi pystyä kuuntelemaan enemmän kuin puhumaan. Jotkut siihen pystyy, jotkut toiset taas ei. Kuunteleminen on tärkeä osa onnistunutta keskustelua. Itse ainakin koen niin että koko ajan puhuessa ilman kuuntelua, keskusteluun osallistuja ei pysty sisäistämään kunnolla kuulemaansa. Minkälaista lopputulokseltaan on keskustelu, jossa ei kuunnella? Väitän että ei kovin tuloksellista. Kuuntelemisen syvin olemus on siinä että kuunnellaan. Ja kun kuunnellaan, silloin yleensä ei puhuta. Ja kun puhutaan, silloin yleensä on kuunneltu ja kunnioitettu kuunneltua mielipidettä. Jos mietitään kuuntelun osalta tiimimme dialogia, sanoisin että kuuntelu meiltä onnistuu todella hyvin. Joskus jopa liian hyvin. En ole joka hetki täysin varma siitä ovatko kaikki aina henkisesti läsnä esimerkiksi treenitilanteissa, niin syvällisen näköisesti jotkut ”kuuntelevat”. Mielestäni kuitenkin kuuntelun osaaminen on tärkeä lähtökohta, mieluummin liikaa kuuntelua kuin päälle puhumista.

Kunnioitus

Kunnioittamisen taito on mielestäni yksi jaloimmista maailmassa. On tärkeää itse kunnioittaa mutta yhtä tärkeää on tuntea saavansa kunnioitusta. Tämä koskettaa mielestäni jokaista elämän aluetta. Kunnioitus dialogissa näkyy joustavuutena, kuuntelemisena, soljuvana keskusteluna ja ennen kaikkea osallistumisena. Jokaista mielipidettä tulee kunnioittaa yhtä arvokkaana. Se, onko mielipide myöhempänä ajankohtana toteuttamiskelpoinen tai hyödyllinen, arvioidaan erikseen. Kunnioitus täytyy ansaita. Mielestäni oman tiimin kohdalla kunnioituksen antaminen on helpompaa mutta sen ansaitseminen hieman haasteellista. Tämä johtuu varmasti vielä tiimin kehitysvaiheesta; luottamus ei ole vielä 100% tasolla.

Odottaminen

Odottaminen vaatii malttia. Se vaatii kärsivällisyyttä ja itsekuria. Odottamisen taito on siitä erikoinen taito että se ei ole pelkästään viisareiden liikkumisen odottamista kellotaululla. Se on kikkailua oikean ajoituksen löytämisessä. Joskus on vain väärä hetki sanoa siihen hetkeen sopimatonta. Väärällä hetkellä heitetty asiaton tai asiaan kuulumaton kommentti yleensä surmaa dialogia. Keskustelun flow yleensä katkeaa ja se täytyy saavuttaa uudestaan. Odottamista ei saa kuitenkaan tehdä liikaa. Olen myös itse sitä mieltä että jos jäät mielipiteesi kanssa odottamaan liikaa, et saa sitä sanotuksi pahimmassa tilanteessa ollenkaan. Siksi on tärkeää muistaa olla odottamatta liikaa. Odottamisen takia moni tilaisuus menee ohi eikä sitä välttämättä pääse koskaan saamaan takaisin. Tiimissämme odotetaan joskus liiankin kanssa. Haluan itse olla rohkaisemassa ja haastamassa muitakin lyhentämään odottamista, kunhan vain ei puhuta puhumisen takia.

Suora puhe

Tämä on parasta! Miksi puhua ollenkaan jos et voi puhua suoraan miltä tuntuu ja mitä mieltä olet? Suoraa puhumisessakin on tietysti aistittava myös vastapelurin/-pelurien tila, ovatko he valmiita vastaanottamaan suoraa puhetta. Suoraa puhumisessa on osattava muokata omaa ulosantiaan muuttamatta kuitenkaan sisältöä. On kuitenkin erityisen tärkeää pystyä puhumaan suoraan, ilman suoraan puhumisen taitoa elämme valheessa. Ainakin jos hieman kärjistää. Suoraan puhumiseen liittyy kuitenkin paljon tunnetta ja pohdiskelua siitä, uskallanko? Se vaatii ripauksen rohkeutta ja hieman muokkaamista siten ettei ketään vahingossa loukkaa. Suoraa puhuttaessa täytyy muistaa että silloin puhutaan asioista, ei henkilöistä. Idealeka on matkalla kohti suoraan puhumisen kulttuuria. Vielä sitä tehdään hieman kainostellen mutta muutaman henkilön johtamana rohkeutta suoraan puhumiseen on alettu hyödyntää.

Nämä neljä perustaitoa dialogin perusteisiin on jokaisen tajuttava, jotta dialogi olisi mahdollisimman tuloksellista. Dialogi kaikessa hienoudessaan on pohja sille että liiketoiminta rallattaa. Sitähän me Idealekan kanssa kovasti koetamme tehdä! Kyhnyä, hynkkyä, massia ja mahdollisimman paljon mielellään kiitos. Itse koppaan kirjasta perusteiden vahvistamisen ja käytännönläheisesti pyrin kaavaa noudattaa.

 

Niko Niemelä

Idealeka

niko.niemela@idealeka.fi

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!