Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Dialogia harjoittamassa

Kirjoitettu 19.05.13
Esseen kirjoittaja: Maija Ahonen
Kirjapisteet: 3
Kirja: Dialogi
Kirjan kirjoittaja: Jorma & Krstiina Heikkilä
Kategoriat: 1.2. Oppimisen taidot ja työkalut, 1.3. Oppivan organisaation ja tiimiyrityksen kehittämistyökalut, 1.5. Oppimisen klassikot, 2.2. Tiimityön taidot ja työkalut

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

”Ellei ihminen kykene käytännön tilanteissa luopumaan jatkuvasta päätöksentekoon tähtäävästä arvostelusta, hän ei myöskään kykene toimimaan tehokkaasti dialogissa.”

 

Judgement —- Suspension

 

Judgement –käyttäytyminen tarkoittaa asioiden nopeaan sulkemiseen eli päätöksen tekoon tähtäävää keskustelutapaa. Tämä on Million treeneissä hyvin tuttu näky ja usein se rajoittaa avoimen dialogin syntymistä. Treenit on usein ahdettu niin täyteen aiheita, ettei niiden käsittelyssä jää aikaa dialogille. Eriävien mielipiteiden ilmaisu ei ole sallittua, sillä niiden käsittely vie liian paljon aikaa ja se koetaan usein turhaksi. Tästä taas seuraa, etteivät ihmiset ole sitoutuneita tehtyihin päätöksiin. Tämä ja avoimuuden puute aiheuttaa ihmisille tunteiden patoutumia, joiden purkautumista saadaan sitten todistaa kerran vuodessa itkun ja tuskan vuodatuksen siivittäminä.

 

Alkusyksystä olimme tunnettuja siitä, ettemme saaneet koskaan mitään päätöksiä aikaan. Keskustelua oli paljon ja pohdintaa puolin, jos toisin. Päätöksen teko kuitenkin venyi ja lanseerasimmekin lausahduksen: ”Taas tehtiin Milliot!”.

 

Periaatteessa tämä oli hyvä, sillä nyt tarvittavia päätöksiä syntyy. Kääntöpuolena tämä kuitenkin aiheuttaa hätiköintiä ja asioiden nopeaa sulkemista. Aina kun keskustelu on ottamassa tulta alleen, joku muistuttaa siitä, että päätöksen pitäisi alkaa jo syntyä, sillä uusi aihe odottaa.

 

Judgement –käyttäytyminen varmistaa sen, ettemme saa treeneistä irti sitä hyötyä, joka niistä on tarkoitettu saatavaksi. Emme tiiminä ole vielä oikein ymmärtänyt treenien merkitystä oppimisen alustana. Pidämme niitä enemmänkin checkauksina liiketoimintaamme ja päätöksen teko paikkoina. ”Päätetään se sitten treeneissä, kun kaikki on paikalla.” Parhaimmillaan meillä olisi vain yksi aihe, josta saisimme avoimesti keskustella mahdollisesti jopa ilman painetta tehdä päätöstä. Näin voisimme oppia uuttaa ja hyödyntää synergiaa.1+1=3.

 

 

Peli ei ole menetetty

 

Nyt vasta olen oikeasti alkanut ymmärtää, miksi olisi todella tärkeää lukea ja tutustua enemmänkin tiimin toimintaan ja kehittymiseen aivan teoreettisellakin tasolla. Teoriatiedon hallinta auttaisi suhtautumaan asioihin sen vaativalla vakavuudella. Nyt kun omaan hieman paremman ymmärryksen dialogista teoriana, ymmärrän, että olemme tiiminä kohdanneet ”luhistumisen”. Tiedän kuitenkin, että dialogin tasoja on useita, joita kohti olemme kovasti matkalla. En siis suotta käytä energiaani tilanteen harmittelemiseen tai ala etsiä elämälleni uutta polkua vain siksi, ettei tiimin dialogi tunnuetenevän mihinkään. Se on osa prosessia ja prosessiin täytyy vain luottaa.

 

 

Dialogin tasot

Epävakaisuus

Kaikki on epävarmaa, alussa ja kehitysasteella. Tämän vaiheen Millio on jo mielestäni ohittanut. Pystymme aika suurella varmuudella valmistautumaan treeneihin, emmekä usein kohtaa ennakoimattomia tilanteita. Epävakaisuutta koitetaan kuitenkin edelleen joissakin tilanteissa hieman peitellä kohteliaisuuksilla ja kilteillä kommenteilla. Olemme kuitenkin alkaneet tiedostaa suoran puheen merkitystä ja tarpeellisuutta.

 

Tiimin sisäinen epävarmuus

Luhistumisvaihe, jossa alun hekuma alkaa laantua. Jossain vaiheessa saimme kuulla, että suorapuheisuutta pidetään äärimmäisen tärkeänä osana luovaa dialogia. Ongelma oli kuitenkin se, ettemme osanneet käyttää tätä ilmaisun keinoa aivan toivotulla tavalla. Suorapuheisuus johtikin usein piikittelyksi, kärkkäiksi kommenteiksi ja toisten torjunnaksi. Tiimihenki alkoi mureta ja tiimin sisälle alkoi muodostua selkeitä ryhmiä. Keskusteluissa tulee esille selkeitä johtohahmoja, joiden mielipiteet jylläävät, samalla kun hiljaiset istuvat hiljaa täysin voimattomina.

 

Tämä on juuri se tilanne missä Millio parhaillaan lepää. Tyynen pinnan alla on kytenyt jo pidemmän aikaa, kunnes eräissä treeneissä tunteet pääsivät hieman purkautumaan. Tämä oli pilkahdus valoa tunnelin päässä, mutta loppu jääkin kohtalon varaan. Kuinka tästä edetään? Parannusta on näkynyt, mutta onko se aitoa ja kestävää?

 

Mielenkiinnolla jäämme odottamaan onko Millio valmis nousemaan uudelle dialogin tasolle vai onko tämä se mihin meidät on kirottu jämähtämään. Pahimmassa tapauksessa siirrymme takaisin kohteliaisuuksiin, sillä se on aina se helpoin keino.

Kyselevä tutkimusprosessi

Siirrytään kolmannen persoonan tiedon käsittelystä ensimmäiseen persoonaan eli aletaan todella tutkia, miltä asiat näyttävät minun näkökulmastani. Voimme rauhassa asettaa itsemme toisen asemaan ja tunnustella, miltä asia hänen näkökulmastaan näyttää. Tähän pääseminen vaatii kuitenkin todella suuria muutoksia treeni käytäntöihin. Pakotettu dialogi ei koskaan ole sitä kaikista toimivinta, mutta 4 tuntia riittää hyvin pääsemään keskusteluun kiinni. Treeneissä on oltava tilaa, rauha ja turvallinen tunnelma, jotta pystymme laskemaan suojakilpemme ja astumaan keskustelun syvemmälle tasolle.

 

Säiliössä syntyvä luova prosessi

On ymmärrettävä, että dialogin tasot eivät ole järjestyksessä saavutettavia etappeja tai arvoja. Yhden dialogin aikana voidaan saavuttaa kaikki nämä neljä tasoa ja tämä viimeinen luova prosessi onkin se, miksi dialogia ylipäätään käytetään työvälineenä. Ottaa kuitenkin aikansa ennen kuin ryhmä on valmis saavuttamaan tämän tasoista dialogia.

 

Tässä keskustelussa jokainen voi olla avoimesti ja turvallisesti oma persoonansa. Ajattelu tapahtuu yhdessä ja ihmiset kokevat keskustelusta syntyvän flow tilan. Millio on mielestäni saavuttanut näitä keskusteluja aina ajoittain. Emme kuitenkaan tietoisesti kykene vielä saavuttamaan flow maista olotilaa keskusteljen yhteydessä. Ongelma tosiaan on se, ettei oikeita keskusteluja pääse syntymään tarpeeksi usein. Tarvitsemme lisää tilaa, luottamusta ja sitoutumista.

 

 

 

Tagit: , ,

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!