Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Dimangian Laumaneuvoston toiminta

Kirjoitettu 19.09.17
Esseen kirjoittaja: Aatu Jaanson
Kirjapisteet: 3
Kirja: Voittaja-johtoryhmät
Kirjan kirjoittaja: Helena Åhman, Aija Bärlund, Annika Vatanen
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Laumaneuvoston Toiminta

 

Dimangian laumaneuvosto jatkoi toimintaansa jälleen elokuussa kesän jälkeen mieli virkeänä ja valmiina kohti uusia haasteita. Tai sitten ei! Ainakin omasta mielestäni alkusyksyn toiminta on ollut melko kankeaa ja palavereissa tuntuu siltä, että aikaa menee enemmän siihen, että keskustellaan mistä puhuttaisiin, kun mitä sitä oikeaa asiaa sitten loppujen lopuksi on. Myös päätöksen teko on hidasta, eikä uskalleta kunnolla haastaa tiimiä johtajina, vaan osittain pelätään sitä, että tiimistä joku ilmoittaa että ’’mua ei kiinnosta, mä en halua ja mä en aio’’ ja että tämä syö koko tiimin kiinnostuksen asiaa kohtaa. Lisäksi toiminnan takkuiluun vaikuttaa laumaneuvostossa osittain vaikuttava luottamus pula, että kaikki asiat tulee hoidetuksi ajallaan, ehkä vähän syystäkin näin.  Itselläni on tällä hetkellä myös lanejen tarkoitus hieman hukassa, sillä toiminnassa ei näy tällä hetkellä mitään strategiaa tai visiota mitä kohti menisimme. Tämän piti olla Dimangian tekemisen vuosi, niin miten me voisimme laumaneuvostona tehostaa tekemistä ja pitää asiakas myös laumaneuvostossa keskiössä? Näihin asioihin voisimme nyt paneutua seuraavaksi!

 

Aloitetaan vaikka sitten tuosta ensimmäisestä kohdasta! Kuinka tehostaa laumaneuvoston palavereita? Ensimmäiseksi itse nostaisin sen, että laneilla on vetäjä, josta ollaankin ehditty jo keskustella, ja seuraavaksi siirrytään kokeilemaan, kuinka tämä toimii. Tarkoituksena on siis, että tiimiliiderin ei tarvitse kaikkia palavereita etukäteen itse suunnitella ja vetää, vaan vuoroviikoin laumaneuvostosta aina joku on veto vuorossa, samaan tapaan kuin treeneissä. Mutta tästä päästäänkin siihen, että mitä se tiimiliideri sitten tekee? Tällä hetkellä ainakin tuntuu, että Nikolla on vähän rooli hukassa, niin kun mullakin, mutta palataan minuun sitten vähän myöhemmin. Niko voisikin ottaa enemmän johtajan roolia juuri kokotiimiä koskevissa asioissa, kuten hän on nyt mahtavasti ottanut 24h synnytysten myynnistä! Seuraavana hyvänä roolin ottamisen paikkana näkisin nyt tekemisen viikon. Tiimistä kenelläkään ei taida olla vielä siksi viikoksi mitään suunniteltua? Alkaako kohta tulla kiire? Hyvähän näitä on näin lanejen jäsenenä huudella, kun olen myös itse vastuussa, mutta asiasta pitää kyllä keskustella asap laumaneuvostossa, että miten tätä lähdetään tästä nyt viemään eteenpäin, jotta mahdollisimman monella olisi tekemisen viikolla mielekästä tekemistä.

 

Päätöksen teko on ollut hidasta, ja monia asioita on hiottu paljon ja kaikilta mahdollisilta kanteilta. Tähän osittain vaikuttaa pelko, että tiimi hylkää päätöksemme, varsinkin jos haluamme kokeilla jotain uutta ja jännää. Sen takia monia päätöksiä onkin konsultoitu tiimiltä etukäteen treeneissä, koitettu pohtia yhdessä tiimin kanssa. Kuten nyt viimeisimpänä, etsimme laumaneuvoston kanssa jotain mitä kohti lähtisimme johtamaan tiimiä. Ja saimmekin synnytettyä hienon idean, että lähdetään koko tiiminvoimin Peruun. Mutta mihin hävisi Perun reissu niiden treenien jälkeen? Ei oo näkynyt, ei oo kuulunut. Laumaneuvoston pitäisikin minusta aggressiivisemmin ottaa kiinni näistä päätöksistä ja lähteä sitten yhdessä miettimään, kuinka saamme Dimangian johdettua tälle reissulle mukaan? Mitä sitten, jos yksi laumaneuvoston jäsen ei pääse reissuun mukaan? Kyllähän hänkin voi osallistua rahan keräystalkoisiin, käyttää ne vaan sitten johonkin muuhun. Tästä päästäänkin hyvin seuraavaan mieltä askarruttavaan aiheeseen!

 

Aika + tekeminen=raha?

 

Tällä hetkellä, vaikuttaa siltä, että ei!

kaikilla on hirveästi tekemistä, kenelläkään ei ole aikaa mihinkään ja aina on kiire paikasta A paikkaan B. Ja silti tiimin tili ammottaa tyhjyyttään, noh ei ehkä ihan täysin, mutta silti. Tätä voisikin laumaneuvostossa puida. Kuinka saamme tiimin tuottamaan myös rahaa? Syksyllä on isoja investointeja tulossa, joita varten tarvitaan rahaa tilille. Mutta kaikilla on jo kalenterit täynnä? Kuinka ratkaiset tilanteen? En tiedä. Tämä tulee ongelmaksi myös siinä vaiheessa, jos alamme nyt johtaa tiimiä kohti Perun reissua. Tässä tulee esille myös se, että kuinka pidämme asiakkaan keskiössä laumaneuvostossa? Ratkaisu tähän ongelmaan pitäisi löytyä melko nopeasti.

 

Ratkaisuja voisi esimerkiksi olla:

 

  • Dimangian laumaneuvoston organisoiman yritysvierailut
  • Tehdään päätös, että jokainen käy asiakaskäynnillä esim. 2 kertaa kuukaudessa
    • Ryhmässä
    • Pareina
    • Yksin
  • Mittareiden käyttöönotto, ja siihen sopivan kannustusjärjestelmän luominen
  • Tai miksi ei kaikki edellä mainitut!

 

Miten minä aion tehostaa laumaneuvoston toimintaa? Ja roolini laumaneuvostossa.

 

Itse aion ruveta hoitamaan minulle annetut tai jopa itse ottamani tehtävät kunnialla loppuun ajoissa. Ei se vaan muita ketuta, kun jotain ei ole hoidettu ajallaan, vaan kyllä se sitä omaa itsetunto syö ja ketuttaa myös oman pään sisällä, vaikka sitä siinä tilanteessa ei niin hyvin välttämättä osaakaan näyttää. Yritän jatkossa myös pysyä paremmin kärryillä, vaikka juttu lähteekin välillä rönsyilemään.

 

Roolini laumaneuvostossa on Tunnelma Johtaja. Enkä nyt oikein itsekkään tiedä mitä tällä tarkoitetaan, mutta tehtävän kuva on kyllä selkeytynyt! Roolini laumaneuvostossa ei ole ollut se kaikkein näkyvin, eikä kova äänisin. Vaan usein annan muiden johdattaa keskustelua, ja sujautan väliin sitten omia mielipiteitäni asiasta. Tästä syystä jotkut laumaneuvoston päätöksistä eivät ole olleet niitä kaikista mieluisimpia, mutta en myöskään yksin halua taistella yleistä mielipidettä vastaan, joten annan asian vaan olla. Mutta tämäkään ei taida olla se oikea tapa, joten syksyllä 2018 tuon oman mielipiteeni rohkeammin esille laumaneuvostossa, olkoon se sitten, vaikka täysin muiden mielipiteiden vastaisia. Alkaa ärsyttää tällainen hissuttelu, sillä päätökset koskevat myös minua ja jos haluan tiimistä enemmän oman laisen, täytyy oma mielipide myös ilmaista. Jatkossa siis hoidan hommani ajoissa ja tuon mielipiteeni rohkeasti esiin. Ehkä niillä silloin myös on enemmän painoarvoa!

 

Millainen on hyvä laumaneuvosto?

 

 

Toimiva laumaneuvosto on ryhmä, jolla kokoonnutaan yhdessä miettimään, kuinka tehdään hyvästä tiimistä paras! Hyvässä laumaneuvostossa tuemme toisiamme, pysymme asiassa, meillä on hauskaa yhdessä ja tekemämme päätökset ja tavoitteet näkyvät oikeasti tiimin tekemisessä.

Toimivassa laumaneuvostossa myös luottamus on tärkeää, ei vain siksi, että siellä käsiteltyjä asioita ei puhuta ulkopuolelle, vaan kaikki uskaltavat sanoa mitä ajattelevat ja tuntevat ja myös tekevät heille annetut tehtävät ajallaan. Hyvä ja toimiva laumaneuvosto on edellytys sille, että meistä tulee vielä tulevaisuudessa huipputiimi, jossa fokus on tekemisessä, liiketoiminta kehittyy, tiimissä vallitsee hyvä tunnelma ja treenien sisältö on kaikkia palveleva ja kehittävä. Joten eiköhän lähdetä tätä tavoittelemaan tämän syksyn aikana!

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!