Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Don Tami

Kirjoitettu 19.01.15
Esseen kirjoittaja: Anders Bertlin
Kirjapisteet: 2
Kirja: Don Tami
Kirjan kirjoittaja: Juhani Tamminen
Kategoriat: 3. Yrittäjyys, 4. Johtaminen, 5. Valmentaminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Don Tami

Juhani Tamminen

 

Oli monta syytä ottaa Juhani Tammisen kirja lukuun tässä kohtaa. Ja on kunnia olla akatemialta ensimmäinen, joka tekee tästä kirjasta esseen. Proakatemialla tästä kirjasta on jo tehty useampi essee, joten kyllä tänne Jyväskyläänkin pitää tästä kirjasta essee saada. Kaksi syytä miksi otin Tammisen kirjan lukuun:

 

  1. Piti saada kova startti tälle vuodelle ja Tammisen prinsiipeillä lähtee vuosi hyvin käyntiin. Piti ikään kuin saada boostia tekemiseen.
  2. Toinen syy on se, että minulla on valmennushommat päässeet virallisesti käyntiin ja Tamminen on jo tehnyt yli 4000 keikkaa yritysvalmennusta, joten hänellä on varmasti jotakin annettavana minulle matkalleni kohti valmennustöitä.

 

Pakko vain mainita tässä kohtaa, että ei olisi vuosi voinut paremmin lähteä käyntiin. Lukusuunnitelma on tehty ja yli 80% kirjoista, jotka haluan lukea tänä keväänä, on jo lainassa. Valmennushommat pääsevät vauhtiin, kun sain mahdollisuuden alkaa tehdä yrityssparrauksia Jamk Generaattorin kanssa. Tämän lisäksi JTC on varma ja hakemus LC koulutusohjelmaan on videota vaille valmis. Tämän lisäksi pääsin vuokravälittäjän koulutukseen, joka alkaa ensi viikolla. Eikä siinä vielä kaikki. Minun haaveeni valmentaa omaa jalkapallojoukkuetta on saamassa myös tuulta alle. Hyvin menee! Sitten pari avainta kirjasta:

 

”Uusi rooli tarkoitti aivan uutta haastetta. Ennen toista Japanin-projektia en ollut valmentanut kuin koululaisia. Jouduin laatimaan käytännössä tyhjästä esimerkiksi pelitavan, harjoittelun sekä kokoonpanot. onneksi olin läpi urani ollut erittäin analyyttinen suhteessa omaan ja joukkueen tekemiseen. Ennen kaikkea olin päässyt hyvien valmentajien oppiin.”

 

Pitäisikö kerran vielä kehua akatemiaa ja valmentajia? Syytä olisi! Jos ei treenien saamattomuutta lasketa, viihdyn erittäin hyvin akatemialla. Jotenkin vain aina alkaa ahdistaa treeneissä. Tuntuu, että puolet porukasta vain istuu ja odottaa, jos iso kala tulisi suoraan pöytään kannettuna. Ja mielellään vielä siten, että joku antaisi pari tonnia kylkeen. Tuntuu, että ihan mitä tahansa ehdottaa, kaikilla on kalenterit jo täynnä tai ei kiinnosta tai pelottaa. Totta kai minuakin pelottaa, ei tästä keväästä helppo tule. En ole valmentanut päivääkään, en jalkapallopuolella enkä yrityspuolella. Aika samanlainen fiilis kuin Tamilla ylhäällä. Pitäisi ikään kuin piirtää kaikki nollasta, vaikka näinhän se ei ole. Olen jo saanut hyvää valmennusta ja nyt se pitää vain viedä käytäntöön. Nyt pitää vielä vähän tarkemmin kirjata ylös hyviä kaavoja ja malleja, joita sitten haluaa käyttää valmennuksessa. Olisiko tästä apua:

 

”Lähdin siitä, että panostan vahvuuksiini. Kerroin alusta lähtien vain niistä asioista, joita olen itse tehnyt joko pelaajana tai valmentajana. Kaiken piti olla omakohtaisesti koettua. Silloin se kuulostaa aidolta ja uppoaa yleisöön.”

 

Tästä olen maininnut useasti. Miten voit lähteä valmentamaan yritystä myynnin suhteen, jos et ole ikinä myynyt mitään? Miten voit lähteä kertomaan markkinoinnista, jos et ole tehnyt markkinointia kuin nimeksi. Tässä suhteessa uskon, että oli erittäin hyvä tehdä ensin MP-projekti ja sitten vasta valmennusta. Sain asettamani tavoitteen täyteen, 100 000€ myyntiä vähän reilussa puolessa vuodessa. Ilman hyvää markkinointia, myyntiä ja uskallusta tätä ei olisi ikinä saavutettu. Vaikka joudun valitettavasti jättämään MP:n taakseni, että jää aikaa niille tavoitteille, jotka minulla on oppimissopimuksessa, tulen aina muistamaan MP:tä lämmöllä. Oli raskasta mutta hienoa aikaa saada puoli Jyväskylää puhumaan MP:stä!

 

Sain oppimissopimuksen lopulta tehtyä. Vaihdoin vähän kysymyksiä ja muokkasin sitä aika rajulla kädellä, että sain siitä mieluisan. Pari kohtaa joissa haluan mennä eteenpäin vielä:

 

  • Asiakaskäynnit tuntuvat helpoilta
  • Puhelinkontaktointi sujuu helposti

 

Tähän liittyen laitoin tavoitteeksi käydä yhden asiakaskäynnin per viikko. Sen lisäksi olen ilmeisesti mukana yhdessä puhelinkontaktointiprojektissa – sen jälkeen uskon, että se alkaa jo sujumaan. Lisäsin myös yhden kohdan oppimissopimukseen ja kirja avaa kohdan hyvin:

 

”Olemme päätyneet selkeään strategiaan. Sijoitamme rahat kiinteistöihin. Ytimessä pienet yksiöt ja kaksiot. Sen pelikirjan tärkein ajatus on nimittäin sijainti – sijainti -sijainti.”

 

En välttämättä osta vielä pitkään aikaan mitään mutta haluan vähän päivittää tietojani, jotta asuntosijoittaminen olisi teoriassa ainakin selvää pässinlihaa. Sen lisäksi suunnitelmissa on tehdä LKV:n tutkinto joko syksyllä tai ensi keväänä.

 

Tipaton 100 päivää on kuitenkin ykkösprojektini tällä hetkellä ja jotta ei haaste tuntuisi liian helpolta, lisätään siihen kofeiiniton helmikuu. Siitä ehdottomasti tykkään, että akatemiassa voi tehdä samalla bisnestä ja samalla kehittää itseään. On ymmärretty se, että mitä paremmassa kunnossa mies on henkisesti ja fyysisesti, sen todennäköisempää on, että myös bisnes kulkee. Tamminen on hyvä esimerkki. Vaikka hän on jo lopettanut jääkiekkoilun, mies pitää silti kovaa kuntokoulua yllä. Kirjassa Tamminen sanoo hyvin, että koska hän on pitänyt itsensä hyvässä kunnossa, hän ampuu paremmin kuin 90% mestispelaajista tällä hetkellä. Aina kun tarvitsen boostia valmennushommiin, meinaan kyllä ottaa Tammisen kirjoja lukuun. Enää kolme tai neljä kirjaa ja olen lukenut kaikki Tammisen kirjat ja tehnyt niistä esseitä.

 

Loppuun on pakko ottaa vielä pari ajatusta nelivedosta. Mielestäni neliveto pyörii ja kaikki pyörät vetävät. Mutta niin kuin näissä esseissä hyvin huomaa, ne ovat yleensä aika henkilökohtaisia, harvoin tiimistä puhutaan mitään. Pitää jatkossa yrittää peilata esseitä myös tiimiin, jotta saataisiin vähän enemmän vaihtelua siihen rattaaseen. Koska faktahan se on, että tiimi on mahdollistanut minulle monta asiaa ja usein pitäisi muistaa myös tiimiä tuomalla kokemusta ja teoriaa heille, jotta saataisiin lisää vauhtia tiimityöskentelyyn!

 

Kiitos Tamminen kirjasta – sitten kun saan kaikki kirjat luettua ja tehtyä esseitä, linkitän Aurinkokuninkaalle ne kaikki kerralla. Saa nähdä mitä hän vastaa, ehkä tulee tutustumaan huippuyksikköön nimeltään Tiimiakatemia!

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!