Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Dream up

Kirjoitettu 10.01.22
Esseen kirjoittaja: Pekka Martinmäki
Kirjapisteet: 1
Kirja:
Kirjan kirjoittaja:
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Dream up on nuorille opiskelijoille suunnattu tapahtuma. tapahtuma järjestettiin ensimmäistä kertaa striiminä. Tapahtuma on suunnattu liiketaloudesta kiinnostuneille opiskelijoille. Osallistuin kyseisiseen verkkototeutukseen keväällä 2021.  

Tapahtuma ensimmäinen puhuja oli Joonas Pesonen. Hän tekee työkseen sisällöntuotantoa ja oli kertomassa siitä meille. Hän on aloittanut uransa SnapChatissa. Nykyään kuitenkin hän tekee sisältöään muille kanaville. Itse en ikinä ole seurannut hänen uraansa, mutta mieleeni hänen puheenvuorostaan jäi se, kuinka nopeasti sisällöntuottajan pitää mukautua ympäristöön. Aikanaan moni ystävänikin seurasi Joonaksen Snapchat kanavaa, mutta lopetti jostain syystä. Voiko syynä olla se, että sisältö ei päivittynyt, vai siitä että Snapchatin käyttö väheni. Nykyään ystäväpiirissäni Snapchat on jo aika kulunut ja viestittelemme pääasiassa muilla kanavilla. mielestäni se korostaa sitä, miten nopeasti sosiaalisen median kulutus muuttuu ja minkälaista mukautumiskykyä se vaatii sisällöntuottajalta.   

Toinen puhuja, jota kuuntelin oli Pekka Hyysalo. Pekka Hyysalo oli freestylehiihtäjä, jonka ura päättyi loukkaantumiseen. Kuitenkaan Pekka ei siitä masentunut, vaan päätti tehdä töitä sen eteen, että pystyisi uudelleen liikkumaan ja puhumaan. Vaikka olin Pekan tarinan kuullut aikaisemminkin treeneissämme, oli se silti yhtä vaikuttava. Hänen tarinastaan tekee mielestäni vaikuttavan se, miten pelkällä tahdonvoimalla ja asenteella, pääsee todella pitkälle. Tarina inspiroi minua, koska en itse tahdo aina muistaa positiivisen asenteen voimaa. Tätä voin peilata suoraan omaan toimintaani projekteissa. Vastoinkäymisiä kohdatessa liian usein luovutan ja siirryn seuraavaan. Miten paljon voisinkaan saavuttaa, jos vain jatkaisin yrittämistä ja pysyisin sitkeästi kiinni tavoitteissani. 

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!