Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Drive

Kirjoitettu 28.06.16
Esseen kirjoittaja: Tomi Kosonen
Kirjapisteet: 2
Kirja: Drive
Kirjan kirjoittaja: Daniel H. Pink
Kategoriat: 1. Oppiminen, 2.2. Tiimityön taidot ja työkalut, 2.4. Tiimiliiderinä ja -valmentajana toimiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Golden Step, lähes 3 vuotta yhteistä taivalta ja kenties Tiimiakatemian paras tapahtumienjärjestäjä. Valmistautuminen lähestymässä, MYM-kassa tyhjänä ja tapahtumatuotanto tuotteistettuna. Silti jotain puuttui.

 

Mikä saa ihmisen tekemään asioita? Miten saadaan ihmiset tekemään parasta tulosta? Mihin täyttyy keskittyä, jotta saadaan paras tulos esiin? Lähdimme Nimionissa keskittymään heti alusta asti vahvasti yhteiseen tekemiseen, millä saisimme muun muassa rahanteko paineen pois yksilöiltä. Sijoittaisimme osan projektiajastamme tiimin yhteisiin projekteihin kuten inventaarioihin, hyllytyksiin sekä tapahtumatuotantoon, ja saisimme lopun ajan ”rakentaa omia unelmia” ilman rahantekohuolta.

 

Joitain avauksia tätä kautta saatiin, mm. Tammer-Tukku ja Vapaalla-messut oli tiimille mahtavia projekteja, mitkä mahdollistivat niin yrityksen käynnistämisen kuin Learning Circus – matkat. Pelastajiksi näistä ei kuitenkaan ole ollut. Ilman muita rahaprojekteja gäppi on valahtanut miinukselle, eikä tarvittavia tulonlähteitä ole kaikille löytynyt. Yleisessä keskustelussa keskityttiin yhteisen tekemisen kehittämiseen, mutta käytäntöön vieminen oli vähäistä. Tähän syitä oli varmasti monia, mutta päällimmäisenä varmastikin hyödyn näkeminen ja mukavuusalueelle jäämisen halu. Sinällään tämän myöntäminen on rankkaa, sillä kaikki projektit mitä tiimimme on tehnyt, on vedetty täysillä loppuun asti ja tulos on ollut sen mukaista.

 

Viimeinen ponnistus tähän otettiin tämän vuoden alussa. Tammikuussa päin kasvoja iski fakta, että vuoden päästä pitäisi olla valmistuneena maailmanympärysmatkalla. 210 opintopistettä, 120 kirjapistettä, opinnäytetyö ja noin 15 tuhatta euroa matkaa varten, näin alkajaisiksi. Mutta mikä olisi se tapa päästä sinne? Vielä kuului treeneissämme ääni tiimin yhteisistä projekteista ja ne nähtiin mahdollisuutena taata kaikille rahat matkaan. Tiimimme aikaisempien järjestämien tapahtumien onnistumisten myötä päätimme ottaa ne yhdeksi osaksi tarjontapalettiamme promootioiden kanssa. Tuotteistaminen otti jälleen aikansa, mutta Digialle järjestettyjen virkistyspäivien jälkeen oli selvää, että olemme tässä todellakin maailmanluokkaa.

 

Jotain jäi kuitenkin puuttumaan. Olemme yksilöitä, joilla jokaisella on kuitenkin hiukan erilaiset tavoitteet akatemia-ajan jälkeen. Kaikkia niitä ei välttämättä pystyttäisi kietomaan ”tiimin projektien” kanssa yhteen, kun aikaa tarvittiin molempiin melkoisesti. Samalla tiimihenki alkoi halkeilla, kun ei päästy keskittymään omiin unelmiin ja jäätiin jumiin tiimin asioissa, kun yhteisiä päätöksiä ja tekoja saatu aikaan.

 

Daniel Pinkin opin mukaan raha ei ole hyvä motivaattori, jos kyseessä on luovampi työ, eikä maali ole selvästi näkyvissä. Ajatus, että myisimme yhdessä yli 100 000 eurolla palveluitamme mahdollistaaksemme jokaisen maailmanympärysmatkan, vaikutti monelle utopistiselta ajatukselta. Kolmen vuoden kokemuksia on vaikea lähteä muuttamaan parin viikon aikana, ja kun jokainen ei ole siinä täysillä mukana, lopahtaa muidenkin innostus yhdessä tekemiseen.

 

Tässä vaiheessa Tiimiakatemiaa meidän onkin hyvä lähteä keskittymään unelmiimme ja ammattitaitoihimme omien projektiemme kautta tiiminä tukea jokaista kohti tulevaisuutta. Ei tämä tarkoita tiimin yhteisten projektien pois heittämistä, vaan poistamme tästä pakko-liitteen. Uskon, että jokainen meistä on valmis uhraamaan esimerkiksi pari tuntia viikostaan virkistyspäivien järjestämiseen yritykselle, kun se meiltä luonnistuu käden käänteessä. Yhteisiä projekteja on varmasti tulossa jatkossakin, mutta keskitymme yksilöihin ja heidän taitojen kehittämiseen tiiminä.

 

Seuraamisen helpottamiseksi kehitin heti ensimmäisen tiimiliiderin aputyökalun:

 

 

drive

 

Tämän avulla pyrin pääsemään selville tiimiläistemme tilanteista ja jatkosuunnitelmista. Pystymme jatkossa keskittymään paremmin ydinosa-alueisiimme, joilla takaamme osaamisemme Tiimiakatemian jälkeen. Samalla seuraamme opintojen edistymistä, jotta pystyisimme varmistamaan jokaisen valmistumisen tulevaksi jouluksi. Nyt on myös oikea aika ottaa tarkempaan tarkasteluun MYM-kassa jos ja kun sinne on tiimiläisillä halua lähteä. Voimme katsastaa nykyiseen suunnitelmaan sekä huomata mitä täytyy vielä tehdä viimeisellä 8 (!) kuukaudella. Vielä ei ole liian myöhäistä, mutta ilman pikaisia toimia pian on.

 

Kuten Pink opettaa, pyrin saada jokaisen tajuamaan mitä on tehtävä, jotta on valmis kävelemään onnistuneena ulos joulukuun valmistujaisgaalasta. Kun tiedämme mitä tehdä, on tiiminkin helpompi olla tukemassa kun haasteita tulee eteen. Seuraava askel täytettyjen taulukoiden jälkeen onkin seuranta, mihinkä en ole vielä kehittänyt valmista mallia. Yhtenä osana ovat jatkuvat valmennusvartit jokaisen kanssa vähintään kerran kuukaudessa. Näissä pyrimme keskittymään omien projektien boostaukseen ja omien taitojen huomioimiseen. Todennäköisesti pidämme lyhyen katsauksen myös opintojen tilanteeseen. Ja olihan meillä ajatus ottaa käyttöön myös kirjapiste- jne. – seurantaseinä toimistolle, joten kyllähän näitäkin alkaa jo löytymään.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!