Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Dynaamian vuosi nro 2.

Kirjoitettu 18.05.15
Esseen kirjoittaja: S. Pohtola
Kirjapisteet: 3
Kirja: Henkilöstöomisteinen yritys
Kirjan kirjoittaja: Hiltunen, Hänninen, Ossa, Pättiniemi, Pötry, Tainio, Troberg
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

 

Kuluneesta vuodesta Tiimiakatemialla voi olla kyllä täysin tyytyväinen. Tiimimme nousi ensimmäisen vuoden varovaisesta ihmettelijän asemasta kovaan nousukiitoon eikä loppua meinaa näkyä. Syksyllä oli hyvä, kun saatiin heti alkuun useita hyviä projekteja, mukaan lukien huonekaluliike jota pyöritetään tänäkin päivänä. Uskoisin, että tekemisen ja kiinnostavien projektien kautta vauhtiin pääseminen oli yksi tärkeimmistä asioista tämän vuoden menestystä ajatellen.

 

Ei ensimmäinenkään vuosi kaduttamaan ole jäänyt, se oli sellaista tutustumista ja luottamuksen rakentamista ja vähän riitelyäkin. Kaikki tämä kuitenkin kasvatti meitä tiiminä siihen, että nyt on voitu keskittyä olennaiseen, eli bisneksen tekemiseen. Ensimmäisen vuoden aikana tehdyistä pikkuprojekteista on kuitenkin jäänyt käteen kontakteja ja ideoita, joista on kasvanut tälle vuodelle isojakin projekteja. Henkilöstövälityshomma on lähtenyt ihan käsistä ja sillä on pystytty auttamaan myös nykyisiä ”pinkkuja” alkuun taloudellisesti. WO taas on oma menestystarinansa sekin, joka saatiin kasaan erittäin nopeassa ajassa ja nyt se jo porskuttaa tasaisella myynnillä eteenpäin nousujohteisesti. Vielä kun tytöt saavat vaatekaupan pystyyn kesän alkuun niin siinä on jo kolme kivijalkamyymälää / liiketilaa meidän tiimillä, ei huono tällä tasolla.

 

Tekeminen ruokkii tekemistä, olen tuota lausetta tänä vuonna viljellyt ahkerasti. Ainakin Dynaamian kohdalla se on pitänyt paikkansa. Parasta on ollut se, kun nykyään pystymme hyödyntämään toistemme tietoja ja taitoja projektien välillä ja sellainen positiivinen jeesaamisen kulttuuri on syntynyt. Toiset auttaa markkinointihommissa ja toiset raksahommissa tai kuljetuksessa, tiimin sisältä löytyy monenlaiseen hommaan apuja.

 

Vähälle on jäänyt sellainen epäolennaisuuksiin keskittyminen, mitä oli ensimmäisenä vuonna liikaa, enää ei tarvitse riidellä jostain mitättömistä pikkujutuista. Keskitytään bisneksen tekemiseen ja toisten tsemppaamiseen niin uskoisin, että sillä mennään pitkälle. Ollaan myös opittu paljon, kun jokaisen projektin luvut on tuotu auki treeneissä ja niistä tulkittu sitten, millaiset jutut on vaikuttaneet myynteihin, mikä on mennyt pieleen ja mikä hyvin. Vaikka tiimimme ei akatemialla paljon porukalla pyörikään, lähinnä projektien määrästä johtuen, jaamme silti paljon asioita porukalla ja teemme yhteistyötä projektien välillä.

 

Toki aina kehitettävääkin löytyy, joten seuraavaksi haluaisin nähdä, minne tästä vielä päästään kun osataan asettaa tämänhetkisille projekteille tarpeeksi kunnianhimoisia kehitystavoitteita. Nyt on jo ollut puhetta, että oppiminen loppuu kun jäädään paikalleen vain pyörittämään olemassa olevaa myymälää tai palvelua. Aina pitää olla suunta ylöspäin ja mennä kohti maksimitavoitetta.

 

Yksi asia, mikä tiimiltämme on myös jäänyt vähemmälle huomiolle on kirjat ja niiden teorioiden soveltamin. Itse olen hyvä tyyppiesimerkki tästä, en tiedä miten paljon olisin oppinut jos olisin koittanut vauhdista vielä soveltaa teorioita tekemiseen kuluneen vuoden aikana, mutta paljon olen oppinut ihan käytännön tekemisenkin kautta. Nyt kun projekteja on saatu siihen vaiheeseen, että itse ei tarvitse olla kokoajan rukkaset kädessä töitä paiskimassa, vaan aikaa jää vähän suunnittelu ja johtamistyöllekin, niin uskoisin teorioiden soveltamisenkin olevan helpompaa. Ja tämä koskee myös koko tiimiämme jossa varmasti osa on jo asioita kirjoista käytäntöön vienytkin, mutta ensivuonna tätä voisi tapahtua enemmänkin.

Luin tiimin kehitykseen peilatakseni kirjan Henkilöstöomisteinen yritys. Hyvin kehitystämme kuvaa mielestäni se, kun koko kirjan asiasisältö oli jo niin tuttua asiaa, että käytännössä en saanut siitä mitään uutta informaatiota. Kirjassa kerrottiin eri yritysmuotoja ja miten osuuskunta perustetaan, mitä asioita siinä on otettava huomioon ja millaisia ongelmia matkalla voi ilmetä sekä millaisia hyötyjä osuuskunnasta voi olla. Dynaamia on käynyt läpi jo monta vaihetta tiimiytymisen alkuvaiheista ja nyt ollaan siinä vaiheessa, että luottamus on syntynyt ja pystytään keskittymään täysillä tekemiseen.

 

Kirja olisi hyvä luettava Tiimiakatemian alkuvaiheessa niin saisi ns. Kädestä pitäen opastetun tutustumiskierroksen osuuskunnan lainsäädännöllisiin asioihin ja johtamiseen ja taloudenhoitoon liittyvistä asioista. Siitä tuskin kaikkea osaisi silloin viedä käytäntöön, mutta saisi jo hyvän hajun siitä mitä tuleman pitää. Toki Tiimiakatemialla asiat menevät aina vähän eritavalla kuin monessa muussa paikassa ja oppeja jaetaan kyselemällä toisilta miten he ovat tehneet ja tämä onkin hyvä asia.

 

Toinen vuosi on hyvä laittaa näillä eväillä pakettiin ja lähteä uudella sykkeellä kohti isompia tavoitteita ja uusia kujeita kolmantena vuonna. Dynaamia ei toki jää makaamaan kesälläkään vaan homma rullaa isojen projektien voimin kesälläkin.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!