Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Eat that frog

Kirjoitettu 19.11.13
Esseen kirjoittaja: Aleksi Ihalainen
Kirjapisteet: 2
Kirja: Eat that frog
Kirjan kirjoittaja: Brian Tracy
Kategoriat: 9. YPK:n ulkopuoliset, 9.01. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Kuinka vaihdan omaa ajatusmaailmaani, jotta saan oman ajankäytön tehokkaammaksi? Kysy miten muut sen tekevät. Samaa voi verrata mihin tahansa muuhun tekemiseen, kuten myyntiin. Jos vain kysyt heiltä ketkä sitä osaavat, niin pystyt oppimaan suoraan heiltä miten he onnistuvat ja voit soveltaa sen suoraan omaan toimintaasi. Liian harva tulee minultakaan kysymään mitään niihin asioihin liittyen mistä tiedän paljon, jota ihmettelen suuresti. Usein kysellään täysin turhia asioita mistä en tunne edes tarvetta kertoa, jonka vuoksi joskus saatan hiljentyä lähes kokonaan.

 

Mikä on suurin asia mitä et halua tehdä tällä hetkellä?  Tai mikä on toisiksi suurin? Tee se mikä tuntuu kaikista vaikeimmalta asialta, jotta pääset eteenpäin.

Syö aamuisin sammakkosi, jotta pääset päivässä eteenpäin. Muuten välttelet koko päivän tekemätöntä työtä, joka vie työtehosi ja menestymisesi. Toiseksi tärkein asia on vain toiseksi tärkein asia, jonka tekemisestä ei vain tule niin hyvä olo kuin sen suurimman asian ylittämisestä.

 

Monet ovat kovia suunnittelemaan päiviä jolloin pitäisi tehdä ja aloittaa asioita, mutta kukaan ei aloita, niitä samalla hetkellä kun se olisi kaikista helpointa eli heti. Miksi odottaa huomiseen kun voit vaikuttaa huomiseen jo tänään.

 

Ainoastaan 3%:lla aikuisista on tavoitteita asetettuna, heistä suurin osa on menestyneempiä kuin he keillä ei ole mitään tavoitteita. Kirjoittamattomat tavoitteet muuttavat tarkoitustaan ja jäävät usein tekemättä. Kirjoitetulla tavoitteella kannattaa olla päivämäärä ja stepit miten pääset siihen. Kun rikot tavoitteesi pienempiin palasiin ja katsot mitä niistä pitää lähteä tekemään ensin, pääset asiassa eteenpäin.

Never miss a day! Milloin tiedät mitä sinun olisi kannattanut oppia sinä päivänä, jota taitoa/tietoa olisit voinut käyttää hyväksesi  tavoitteeseesi pääsemiseen. Jos teet pienenkin askeleen päivässä, tulet pääsemään tavoitteisiisi.

 

Suunnittele huomista n. 10min, jolla pystyt säästämään huomisesta 2 tuntia tekemätöntä työtä, jonka avulla etenet nopeammin. Kun teet päivälle vielä listan mitä sinun pitää tehdä seuraavana päivänä, tee se illalla koska pääset työskentelemään alitajunnan kanssa listaa tietämättäsi, joka antaa sinulle uusia ideoita toteuttaa asioita nopeammin ja tehokkaammin. Se miten alitajunta toimii, niin minulla ei ole pienintäkään hajua siitä, mutta tiedän sen tekevän minun puolestani töitä kun laitan sinne vain asioita hautumaan.

 

Tee lista asioita mitä sinun täytyy tehdä ja mieti mitkä niistä ovat 20% tärkeimmän joukossa, loput 80% asioista kannattaa tehdä vasta sen jälkeen kun on tehnyt ensin 20% tärkeimmistä asioista. Kun jatkaa tämän mallin käyttämistä kaikkien asioiden kohdalla pystyy parantamaan omaa elämän laatua huomattavasti. Koska jos teet aina asioita mitkä eivät ole tärkeitä, opit siihen ja et koskaan tee mitään tärkeää.

 

Aika menee joka tapauksessa eteenpäin, mutta miten haluan sen käyttää vaikuttaa siihen mihin tulen pääsemään omassa elämässä ja työelämässä. Haluanko vain käyttää aikaani turhaan miettimättä mitä tulevaisuudessa haluan tehdä ja saavuttaa. Vai teenkö nyt oikeasti suurella panoksella töitä sen eteen, että minulla on tulevaisuus tämänkin ympäristön jälkeen.

 

Tulen tekemään tämän kirjan innoittamana, joka päivälle tehtävälistan mitkä minun pitää tehdä, jotta pystyn hoitamaan päiväni nopeammin loppuun ja tehokkaammin kuin kukaan. Kun olen saanut tämän toimimaan, niin pystyn tätä opettamaan muillekin ketkä ovat kiinnostuneet omasta ajan käytöstä ja tavoitteisiin pääsemisestään.

 

Se etten pystyisi koskaan pääsemään samaan tilanteeseen kun alansa huiput, on väärä ajatusmalli, koska hekään eivät ole osanneet tehdä asioita aluksi oikein. Kaikki on opittavissa miltä tahansa alalta, kun vain haluat tulla parhaaksi ja olet valmis panostamaan siihen minne uskot pääseväsi. Se ettei muutoksia tai tuloksia pysty tekemään nopealla aikataululla on täyttä kuraa, koska jos panostat kaiken energian siihen missä haluat olla paras tulet sinne pääsemään.

 

 

Osuuskunta Millio

Aleksi Ihalainen

aleksi@millio.fi

 

Tagit: ,

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!