Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Eat that frog!

Kirjoitettu 14.12.14
Esseen kirjoittaja: Teemu Kukkonen
Kirjapisteet: 2
Kirja: Eat that frog
Kirjan kirjoittaja: Brian Tracy
Kategoriat: 1. Oppiminen, 3.2. Yrittäjän taidot ja työkalut, 7.2. Aivoteollisuuden innovaatiotyökalut

Eat that frog!, 4.5 out of 5 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.5/5 (2 votes cast)

Mitä tehdä kun tekemistä riittää, vaikka muille jakaa, mutta aikaa ei vain löydy kun vasta liian myöhään? Mikä saisi meidät tarttumaan tuumasta toimeen? Näihin ja moneen muuhun kysymykseen löytyy vastaus Eat that frog – kirjasta. Löysin paljon asiallisia ja motivoivia oppeja kyseisestä kirjasta, joita haluaisin jakaa kanssasi.

Ajantajuisia sammakoita

Huomasin ettei itselläni ole aikaa, johtuen erittäin yksinkertaisesta syystä. En ole suunnitellut aikani käyttöä. Säästät aikaa noin 2 tuntia päivittäin, kun suunnittelet päiväsi tapahtumat ja tehtävät. Siihen ei tarvitse käyttää aikaa edes 10 minuuttia enempää. Jos tuntuu että tehtävää on liikaa samalle päivää, aloita vaikeimmasta ja eniten aikaa vievästä, eli ”syö rumin sammakko ensin”. Kun olet saanut vaikeimman palan tehtyä, saat paljon uutta energiaa, tekemisen halua ja motivaatiota seuraavia askareita kohtaan. Voit siis huokaista helpotuksesta pahimman ollessa jo takana.

Likaisin ja rumin sammakko

Mieti sinun isoin, rumin ja likaisin sammakko, eli asia minkä haluaisit tehdä tai asia mikä vain vaikuttaa ylitsepääsemättömältä. Vanha sananlasku menee: Miten voi syödä kokonaisen elefantin? Pala kerrallaan. Sama pätee jokaiseen suurempaan tehtävään. Pilkotaan se osiin ja asetetaan aikataulu jokaiselle palalle. Näin saamme järkevät askeleet, joita pitkin voi kulkea askel askeleelta, koko ajan asettaen uusia tavoitteita seuraavalle askeleelle. Tarkkaile edistymistäsi ja voit löytää edistymisestäsi uutta puhtia seuraavaa palasta kohden.

Tekemällä tavaksi rumimpien sammakoiden syönnin heti päivän alusta ja suunnittelemalla päiväsi jopa edellisenä iltana, saat jo paljon enemmän aikaan. Kun ihminen kokee onnistumisen, hänen aivoissaan alkaa virtaamaan endorfiineja. Näin ollen kun aloitat päiväsi haastamalla itsesi ja onnistumalla haasteessa, voit jäädä hyvällä tavalla koukkuun rumien sammakoiden syömiseen. Alat alitajuntaisesti etsimään itsellesi aina vain isompia haasteita ja saat itsesi haastamisen tavaksi.

Vaikka et saa syötyä sammakkoasi ensimmäisellä yrittämällä, ei tarvitse lannistua. Pohdi mitä saisit pilkottua vielä pienempään osaan tai mitä voisit syöttää muille. Tehtävien delegointi muille ihmisille on erityisen tärkeää. Täytyykin muistaa käyttää niitä resursseja mitä on saatavilla. Jos et osaa tehdä, anna jonkun muun tehdä joka osaa paremmin.

Älä itse ole iso ruma sammakko!

Työtilalla on merkitystä. Jotta voi iskeytyä kunnolla kiinni tehtävään kuin tehtävään, parhaan tuloksen saat kun keskityt siihen täysillä. Hankkiudu eroon kaikista ärsykkeistä ja turhasta tavarasta. Kun paneudut tehtävään 100 prosenttisesti, on hyvä että työtilasi ovat siistit ja mukavat. Työtilan on hyvä olla inspiroiva, pirteä, mukava ja siisti paikka, jotta voit tehdä töitä hyvällä omatunnolla ja keskittää ajatuksesi yhteen ainoaan asiaan.

 

Vain tekemällä voit saada unelmista totta!

-Teemu Kukkonen

Osuuskunta Driimi

Puh. 0445443757

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!