Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Ei enää koskaan yksin

Kirjoitettu 17.08.16
Esseen kirjoittaja: Linnea Häyrinen
Kirjapisteet: 2
Kirja: Ei enää koskaan yksin - Teen ja opin tiimissä
Kirjan kirjoittaja: Timo Lehtonen
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Tiimioppimisen voima on mahtava huomata Tiimiakatemian arjessa. Seuraavaksi käsittelen kolahduksia esimerkein kirjasta Ei enää koskaan yksin.
Tiimiakatemialla oppiminen tapahtuu käytännössä, projekteja läpi viemällä. Projektien oppimistuloksia ja kehitystä arvioidaan tekemällä projektiryhmän kesken motorola. Seuraavaksi kokoan yhteen ajatukseni asiakkaallemme järjestetyistä kesäjuhlista.

Mikä meni hyvin?
Asiakas oli avoin ideoille ja suunnittelu oli jouhevaa. Budjetti oli selkeä alusta lähtien, joten ohjelman suunnittelu oli helppoa. Myös yhteistyökumppanit kuten catering sekä muusikot hoitivat hommansa erinomaisesti. Asiakas oli kokonaisuuteen tyytyväinen ja saimmekin loistavaa palautetta hyvästä asiakaspalvelustamme. Tarvittavat somisteet löytyi jo osuuskunnaltamme, eikä investointeja tarvinnut juurikaan tehdä. Jäimme tapahtumasta voitolle ja Niko sai esiintymiskokemusta toimiessaan tilaisuuden seremoniamestarina. Tiimin kanssa tapahtumien suunnittelu on helppoa ja koska olemme avoimia sekä rentoja tyyppejä on yhdessä tekeminen ja suunnittelu mielekästä.

Tapahtuman alkaessa olin itse töissä toisaalla ja Hippu sekä Niko hoiti kaiken juhlapaikalla, Ainolan lavalla mallikkaasti. Pystyin luottamaan heihin sataprosenttisesti, koska olin toteuttanut tapahtumia heidän kanssaan aikaisemmin ja tiesin heidän hoitavan hommat hyvin. Molemmat ovat ratkaisukeskeisiä ihmisiä, ja he tiedostavat sen, että epävarmuutta ei näytetä asiakkaalle. Kiperän tilanteen tullen, esimerkiksi parkkipaikkojen loppuessa keksitään nopeasti miten tilanne hoidetaan niin, että siitä tulee mahdollisimman vähän vaivaa kaikille.

Mikä meni huonosti?
En osannut suunnitella omaa ajankäyttöäni oikein ja työtunteja kertyikin enemmän mitä olin niihin budjetoinut. Tämä onkin minulla haasteena. Kaikki työtunnit mitä tapahtuman eteen tekee tulisi olla jollain tapaa laskutettavaa työtä. Tila oli hieman liian suuri henkilömäärään nähden, mutta tanssipaviljonki oli kuitenkin puitteiltaan täydellinen kesäjuhlien viettoon.

Mitä opimme?
Opimme suunnitelmallisuuden tärkeyden. Pystyin hyödyntämään aikaisempia oppeja esimerkiksi Tiimiakatemian syntymäpäivien järjestelyiden pohjalta. Tärkeintä asiakkaalle on selkeä viestintä. Kun teet kerran jotain hyvin, se muistetaan. Järjestimme syksyllä tiimin kanssa samalle asiakasyritykselle virkistyspäivät. Hyvä työ kantaa hedelmää jatkossakin.

Mitä teemme seuraavan kerran paremmin?
Seuraava tapahtuma on tiedossa viimeistään jouluna, jolloin yritys viettää pikkujouluja. Suunnittelemme ajankäytön paremmin. Tilan vuokraajan kanssa on myös tärkeää tehdä sopimus siitä, mitä kaikkea tilan vuokraan kuuluu. Siivous ei ole itsestäänselvyys. Seuraavalla kerralla voisimme kehittää ohjelmarungon ulkopuolelle jotakin mielekästä tekemistä tapahtumaan osallistuville. Lisäksi pikkujouluissa voisi olla jokin teema, jonka ympärille oheistoimintaa on helppo rakentaa. Seuraavalla kerralla minun täytyy muistaa viestiä selkeästi myös muita työntekijöitä. Olettamus ei ole tietoa. Seuraavassa tapahtumassa haluan suunnitella enemmän yhdessä tiimiläisten kanssa ja kuunnella kaikkien ideoita. Tämä onkin helpompaa, kun olemme taas syksyllä saman katon olla ja tapaamme lähes päivittäin.

Motorola on hyvä kaivaa esiin aina kun aloitetaan uusi samankaltainen projekti, erityistä huomiota tulee kiinnittää kohtaan: mitä teemme ensi kerralla paremmin? Joskus projekteista kirjataan esi- ja välimotorola, jolloin projektin kehitys on konkreettisempaa ja opintojen kirjaus dokumenttien pohjalta helpottuu. Motorola on myös oivallinen tapa vaihtaa ajatuksia projektiin osallistuneiden kesken. Silloin kaikki saavat viimeistään kertoa mielipiteensä ja palautteen antaminen on helpompaa dialogin avulla. Motorola on erinomainen keino käydä projekti läpi myös asiakkaan kanssa. Molemmat hyötyvät palautteesta ja yhdessä toimiminen on helpompaa jatkossa. Kun yhdessä todetaan miten asiat on, jää molemmille suoraselkäinen ja avoin kuva toiminnasta. Luottamussuhteen syntyminen asiakkaaseen on tärkeä ja se, että myös epäonnistumisista pystytään puhumaan ääneen kertoo siitä, että yhdessä tekeminen on järkevällä pohjalla.

Kirjassa kirjoitetaan tiimin tarkoituksesta. Seitsemän kohtaa käsitellään yksitellen ja seuraavaksi pohdin kohtia oman tiimini kannalta ja omasta oppimisen näkökulmasta. Lisäksi reflektoin sitä, kuinka nuo seitsemän kohtaa näkyy tällä hetkellä, neljännen vuoden alkutaipaleella.

1. Tiimiläiset rohkaistuvat ja innostuvat uusista asioista
Tiimimme jäsenet ovat kasvaneet hurjasti viimeisen kolmen vuoden aikana. Projekteja on tehty hurja määrä. Epäonnistumiset yhdessä ovat kasvattaneet eniten ja onnistumiset taasen innostaneet tekemään asioita aina vain paremmin, uudelleen ja uudelleen. Tiimiläistemme itsevarmuus on kasvanut ja pystymme rohkaisemaan toisiamme tarttumaan uusiin tilaisuuksiin. Esimerkkinä Hippu on järjestämässä suurta tapahtumaa Jyväskylään, joka vie häntä eteenpäin myös teknologian alalla. Aino on rautainen tapahtumanjärjestäjä mutta on siitä huolimatta kaiken oheen perustamassa vielä aivan toisenlaisen kahvilan Jyväskylään.

2. Tiimiläiset oppivat toisiltaan ja kannustavat toisia oppimaan
Alussa emme olleet kovia lukemaan kirjoja ja monella opinnot laahasivat. Kirjojen oppeja ei jaettu treeneissä. Suurin osa tiimin esseistä löytyy yhteisestä tietovirrasta, esseepankista, josta kaikki voivat käydä niitä lukemassa. Apua kysytään toisilta ja sitä osataan myös tarjota. Yhteisiä projekteja tehdessä osaamme tunnistaa toistemme vahvuudet ja hyödyntää niitä. Tapahtumissa Niko juontaa, Aino suunnittelee somistuksen, Eveliina ja Jarkko myy, tytöt organisoivat. Henteri vastaa tekniikasta ja Visa (ei ole enää virallisesti tiimissämme) taltoi tapahtuman videolle tai kuviin.

3. Tiimiläiset uskaltavat kokeilla uutta pelkäämättä epäonnistumista
Kun tarpeeksi monta kertaa toistaa lausetta: ”mä pystyn mihin vaan”, alkaa siihen itsekin uskomaan. Tiimiakatemia on ympäristönä sellainen, että se altistaa rohkeillle ja hulluille kokeiluille. Niille voidaan hetki vuodattaa pari kyyneltä ja jälkikäteen nauraa kippurassa. Kun joku juttu pelottaa ja samalla naurattaa, tietää silloin, että ollaan menossa oikeaan suuntaan.

4. Tiimiläiset oppivat kestämään kaaosta ja epämääräistä johtamista
Tiimit ovat parhaimmillaan itseohjautuvia. Alussa kaikki oli kaaosta koska emme tunteneet toisiamme. Jotkut ottivat enemmän johtajuutta kun toiset. Vähäinen kokemus johtajuudesta purkautui monesti epämääräisyytenä. Myötätunto auttaa niin johtajaa kuin johdettaviakin. Arvostus puolin ja toisin helpottaa kaikkia ja tiimiläisten tunteminen lähentää suhteita ja helpottaa kaaosta. Tiimiläisten välinen luottamus saa aikaan sen, että kaikella on oma paikkansa ja aikansa. Johtajan tulee ansaita paikkansa joka päivä.

5. Tiimissä hiljaiset saavat äänen ja äänekkäät oppivat kuuntelemaan toisia
Tietyt henkilöt, kuten minä dominoivat keskustelua yhdessä vaiheessa. Tietyt ihmiset oli aina hiljaa tai sanoi vain muutaman sanan. Ymmärsin jossain vaiheessa, että toiset saa puhumaan olemalla itse hiljaa. Dialogimme on kehittynyt ja itsessäni olen huomannut sen, että minulla ei ole koko ajan se oma asia mielessä vaan pystyn kuuntelemaan toisia ja siten vaihtaa näkökulmaa ja reaktiotani esimerkiksi yhteisesti tehtyihin päätöksiin.

6. Tiimiläiset oivaltavat yhteistyö -ja asiakasverkostojen merkityksen.
Kaiken alku ja juuri on asiakkaat. He mahdollistavat meille opit sekä rahan teon. Olen itse huomannut saavani asiakkaista valtavasti voimaa ja energiaa. Onnistumiset tuntuvat parhaimmilta kun ne tulevat ilmi hyvänä palautteena asiakkaalta. Verkoston avulla työllistän itseni tulevana syksynä, eikä minun tarvitse käyttää aikaa jatkuvasti uusien asiakkaiden etsimiseen. Pohjatyö on tehty hyvin ja nyt tiimikin pääse nauttimaan työn hedelmistä kun he työllistyvät asiakasprojekteihin.

7. Tiimiläiset pystyvät synnyttämään yritystoimintaa, joka tuo tiimin tarpeisiin rahaa
Raha on ollut meidän tiimille aina vaikea asia. Muutama henkilö vuorollaan on pitänyt yritystämme pystyssä. Tällä hetkellä tilanne on hyvä ja rahaa tulee lähes kaikilta tasaisesti. Suurin osa rahaa tuottavista projekteista tapahtuu yritysmaailmassa mutta myös kuluttajille suunnattuja projekteja meillä on. Rahan tulon tasaisuus on helpottanut tiimimme tilannetta ja luottamus kaikkia kohtaan on kasvanut. Saamme jopa nostettua palkkaa, kun yrityksen varat ei mene muiden miinuksien täyttämiseen.

Tiimiakatemian oppien avulla uskon, että olemme haluttua tavaraa työmarkkinoilla. Työkalut, joita olemme käyttäneet niin oppimiseen kuin projekteihin ovat kovassa käytössä jo nyt. Työskentely tiimissä on kaikin puolin mahtavaa, vastoinkäymisistä huolimatta – ei tarvitse olla enää koskaan yksin.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!