Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Elä hetkessä

Kirjoitettu 30.01.15
Esseen kirjoittaja: Sanni Oranen
Kirjapisteet: 1
Kirja: Alkemisti
Kirjan kirjoittaja: Paulo coelho
Kategoriat: 8. Henkinen kasvu, 8.1. Filosofiaa, ajattelua ja mielikuvitusta yrittäjälle, 8.5. Henkisen kasvun klassikot

Elä hetkessä, 5.0 out of 5 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Nykymaailmassa eletään kovassa kiireessä. Lähes kaikki meistä käyttää sosiaalista mediaa jollain tasolla ja mitä nuorempaan sukupolveen mennään, sen aktiivisempaa se on. Itselläni on Instagram ja Facebook, mutta näiden lisäksi on paljon lisää palveluita. Kirjassa “Alkemisti” oli kultainen sanoma, mikä on niin monelta unohtunut; elä tässä hetkessä. Eli kun teet jotakin, keskity siihen! Itse ainakin monesti huomaan, että minulla on puhelin kädessä, kun teen jotain. Hengailen kavereiden kanssa ja samalla räplään puhelintani. WhatsApp pommittaa viestejä tiuhaan tahtiin. Yritän useimmiten välttää puhelimen käyttöä, kun olen jonkun ystäväni kanssa. Välillä kuitenkin huomaan, että saatamme molemmat selata instagramia vierekkäin sohvalla. Miksi sometamme, vaikka voisimme elää? Tehdä asioita, keskustella, pitää hauskaa! Voin ihan täysin väittää, että lähes kaikki nuorisosta ja hieman vanhemmastakin väestä tekee tätä. Mielestäni se on surullista.

 

Minulle ei ole ongelma olla erossa puhelimestani, jos jätän sen esimerkiksi kotiin, mutta kun tiedän sen olevan lähelläni, se on kuin kasvanut käteeni. Vilkaisen sitä luultavasti satoja kertoja päivässä. Minun täytyy tietoisesti yrittää vähentää puhelimeni käyttöä. Suosittelen sitä ihan jokaiselle! Paljon asioita jää huomaamatta ja kokematta sen takia, että katse on painettuna alas puhelimen ruutuun. Suosittelenkin siis jokaiselle: Kävele kaupungilla pää pystyssä, tarkkaile ympäristöäsi, saatat huomata ihan uusia asioita. Mikään asia ei ole niin kiireinen, että et ehtisi kävelemään rauhassa kotiisi ilman puhelimen vilkuilua.

 

Toinen asia mikä minua mietityttää, on se, että minkä takia soittaminen on vähentynyt niin paljon? Tuntuu, että jos soitan, niin minulla täytyy olla jotain todella tärkeää asiaa. Muuten voin laittaa viestin WhatsApissa. Ihan kuin soittaminen olisi jotenkin vaivalloista. Pahinta mitä voi tapahtua on, että pian ihmiset eivät poistu kotoaan ollenkaan, he vaan jumittuvat tietokoneen ääreen ja juttelevat siellä “ystävilleen”. Hemmetti, vähennetään päivästä ainakin tunti ruutuaikaa ja vaihdetaan se oikeaan sosiaaliseen kanssakäymiseen.

Kun pystyt elämään hetkessä, olet onnellisempi ja huomaat asiat eri tavalla.

Kirjassa puhuttiin paljon elämän tiestä, tai oikeastaan koko tarina perustui sen seuraamisen. Jokaisella meillä on jotakin, mitä elämässämme haluamme saavuttaa ja toteuttaa – unelmia. Minä ainakin käsitin kirjan väittävän, että kun uskaltaa seurata omia unelmiaan, kulkee elämäntietään. Nuorena kaikki tuntuu mahdolliselta, ei ole vastuuta kenestäkään. Nuorena on uskaliaampi unelmoida. Tätä taitoa ei saisi kuitenkaan kadottaa vanhemmiten. Tottakai vanhetessa tulee velvollisuuksia, mutta pitää olla rohkea toteuttamaan unelmiaan. Unelmointi ja unelmien toteuttaminen tekee elämän mielenkiintoiseksi. Aina ei ole helppoa löytää tai saavuttaa unelmiaan. Kuitenkin kun ihminen jotain haluaa koko sydämestään, hän alkaa toiminnallaan jopa alitajuisesti menemään kohti päämäärää. Elämäntietään seuraava on luultavasti onnellinen ja miksi ei olisi? Ne on kuitenkin omia unelmia ja niiden saavuttaminen tekee onnelliseksi.

 

Tiimiakatemia on hyvä paikka etsiä ja toteuttaa unelmiaan. Jos unelmana on käydä vaikka Kiinassa tai perustaa oma kahvila, antaa tiimiakatemia loistavat puitteet molempiin, kunhan vaan jaksaa tehdä töitä. Päämäärä kannattaa pitää mielessä, niin työnteko tuntuu mielekkäämmältä. Joskus pelottaa mennä kohti tuntematonta ja pelkää, että epäonnistuu. Epäonnistumisista kuitenkin ihminen oppii ja kehittyy eniten. Voit valita kuinka katsot maailmaa. Näetkö itsesi onnettomana uhrina, joka epäonnistuu vai seikkailijana, joka kulkee kohti unelmaansa vaikeuksista huolimatta?

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!