Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Elämä on yhtä peliä!

Kirjoitettu 12.12.15
Esseen kirjoittaja: Ilkka Hartikainen
Kirjapisteet: 3
Kirja: How to Win at the Sport of Business
Kirjan kirjoittaja: Mark Cuban
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Se miten minä ajattelen bisneksestä on täysin samanlainen kuin kuka tahansa ajattelee urheilusta, katsotaan kuka on paras! Ja tämän ajatuksen avulla pystyn ehkä paremmin avaamaan ihmisille miksi olen tällainen kuin olen kun ajatellaan yritystoimintaa, vain tulos ratkaisee.
Verrataanpa jääkiekkoon tätä liiketoiminnan peliä. Jääkiekossa on tietenkin itse peli, säännöt, joukkueet, valmentajat ja katsojat. Jääkiekkojoukkue treenaa todella paljon osataksensa pelata peliä sääntöjen mukaisesti mahdollisimman hyvin. Näin he pyrkivät tekemään maaleja ja estämään vastustajaa tekemästä maaleja omaan päätyyn. Liigaa kun pelataan, joukkueet ottavat yhteen ja parempi vie pisteet kotiin ja kauden lopussa katsotaan kuka se nyt olikaan paras joukkue tällä kaudella. Liiketoiminnassa pätevät nämä samat piirteet. On itse peli joka voidaan määritellä toimialakohtaisesti, sillä toimialalla on tietyt säännöt jotka on valtion ja asiakasryhmien luomat, joukkueet on yrityksiä, valmentajat ovat yritysten johtajia tai mahdollisesti ulkopuolisia mentoreita/konsultteja, liiketoiminnan maali on rahavirta joka iskee yritykseen ja vastustajat on kilpailevia yrityksiä. Vuoden lopussa sitten nähdään liikevaihdoista kuinka mikäkin yritys on pärjännyt kauden aikana verrattuna viime kauteen. Ja jokaisen yrityksen tulisi tähdätä tähän maaliin – liigan voittamiseen, eli ollakseen paras omassa toimialueessaan.
No mitä hyötyä tällaisesta mentaliteetistä sitten voisi olla? Kun mietitään jääkiekkojoukkueen treenaamisen tarkoitusta niin se on puhtaasti olla vain parempi. Tätä samaa pitää miettiä omassa tekemisessä. Liigassa voidaan jo pelata, mutta kyllä sinun pitää harjoitella ehkä jopa ahkerammin jotta pystyt pärjäämään siinä kilpailussa. Eli toisin sanoen, kaikki tekeminen pitää pohjata siihen että mitä minä voin oppia tästä. Mutta ei ihminen voi elää pelkästään opintotuilla keski-ikäiseksi asti vaan on pakko lähteä töihin että saa maksettua elämän tuomat kustannukset. Mark kertoi kirjan alkupuolella siitä, kuinka hän opiskelujen jälkeen jatkoi opiskelemista, mutta silloin hänelle vain maksettiin siitä palkkaa. Eli toisin sanoen hän hakeutui niille aloille töihin joista hän halusi oppia mahdollisimman paljon ja jolle hän halusi suunnata tulevaisuutensa. Tätä samaa puhuttiin Rikas isä Köyhä isä -kirjassa Kiyosakin nuoruudesta. Hänen rikas isänsä laittoi hänet tekemään mahdollisimman monialaisesti duunia hänen ”valtakunnassaan”, jotta Kiyosaki oppisi mahdollisimman paljon asioita ja näin pystyisi joskus johtamaan tämän kaltaista toimintaa. Ja tuo ajatus jota Mark painotti, jatka opiskelua josta sinulle maksetaan on todella hyvä ja mieltä avaava. Ehkä itsellänikin oli ajatuksena, että Tiimiakatemian jälkeen olen valmis tietyn tason tehtäviin, mutta edetäkseni tulee lähteä takaisin kouluun. Mutta miksen pyrkisi tekemään sellaista työtä, joka toimisi samalla opin paikkana?
Learn as much you can from business so you are ready when it is time!
Eräs mielenkiintoinen ajatus jota Mark painotti oli ne vaikuttavat tekijät jotka pelaajalla eli yrittäjällä on. Ja niitä on tasan tarkkaan yksi – vaivannäkö. Sama kuin sillä jääkiekon pelaajalla, se kuinka paljon hän jaksaa treenata pelaamistaan vaikuttaa siihen kuinka korkealle hän nousee yksilösuoritus taidoillaan. Ja jos on tarpeaksi hyvä pelaamaan yksilönä, hyvät ja ”isot” joukkueet kiinnostuvat tästä yksilöstä. Ytimekkäästi sanottuna, joko teet ne asiat jotka vaativat maalin tekemiseen tai sitten et! 
 
Erittäin herättävä seikka jota Mark tuo esille on seuraavanlainen. Urheilussa sinun pitää onnistua monta kertaa jotta pystyt voittamaan. Mutta sitten taas bisneksessä sinun ei onneksi tarvitse olla oikeassa kuin kerran. Ja tämä on hyvä olla mielessä kun tekee ja touhuilee liiketoimintaa! Ennen kaikkea opettele omista virheistäsi ja mokista – ja kavereiden tempauksista – mitä ei kannata tehdä. Kukaan ei muista sinun epäonnistumisiasi (ellei ole katkeroitunut), mutta sitten kun olet kerran oikeassa, kaikki on ihmeissään kuinka onnekas oletkaan ollut saadaksesi tuon kaltaisen bisneksen rulluttamaan. Ihmiset eivät näe kokonaiskuvaa sen tarkemmin, että kuinka paljon olet nähnyt vaivaa tehdäksesi tuon onnistumisen, kuinka monta kertaa olet epäonnistunut, mutta samalla oppinut virheistäsi. Ja kaiken näiden oppien kautta on syntynyt se onnekas onnistuminen ja liiketoimintasi lähtee kasvuun.
 
Every one has the will to win. But only winners have the will to put effort on winning! 
 
 
Mitkä asiat sitten ovat nimenomaan yrittäjälle tärkeitä tekijöitä jotka mahdollistavat voiton tässä bisneksen luomassa pelissä. Markin mukaan on 5 eri sääntöä jota yrittäjän pitää seurata.
Alkuun yrittäjän täytyy tiedostaa milloin hänen oma panos on tuottanut tulosta ja milloin vain markkinoiden kasvu on tuottanut tulosta. Tämä heikentää todella paljon kokonaisuuden havaitsemista jos ei osaa nähdä niitä tekijöitä jotka ovat itsestään riippumattomia, mutta ovat käyneet omalle liiketoiminnalle positiiviseksi kassavirraksi. Silloin sinun on erittäin vaikea tiedostaa milloin teette oikeita asioita ja heikentää sinun asemaasi tässä kilpailussa. Tällä tarkoitetaan sitä, että mitä sinun liiketoiminnalle sitten tapahtuu kun toimialue kokee laskua? Jos silloin sinun liiketoimintasi perustuu vain tähän mukana kasvamiseen, niin silloin se myös tulee alas toimialan käydessä ns. punaiseksi mereksi.
Toinen asia joka yrittäjän täytyy tiedostaa on taisteluiden voittaminen ennen kuin uusia taisteluita aloitetaan. Tämä on erittäin tärkeä meillä GameHubissa muistaa, koska meidän toimintamme on erittäin laajaa devauksen ja tv puolen myötä. Meidän täytyy hahmottaa mikä on meidän ydin bisnes mikä ainakin nyt näyttää olevan tuolla devauksen puolella. Mutta tv puoli toimii todella kovana markkinointi kanavana ja henkilökohtaisesti uskon että sen puolella on myös mahdollisuus isoille rahoille. Ehkä ratkasuna tähän on hahmottaa molempien osa-alueiden ydinpuoli ja delegoida niiden toteuttaminen omille henkilöille. Eli Elias vastaa täysin devauksen onnistumisesta, Jaakko hoitaa tv puolen kontentit kuntoon ja Henteri toimii molempien puolien ”avustajana”. Itselleni jää tästä omalle vastuulleni myynti, ”johtaminen” sekä paperihommien pyörittäminen etenkin kun lyödään osakeyhtiö pystyyn.
Kolmantena sääntöä Mark nosti erittäin hyvän pointin, uusiin mahdollisuuksiin hukkuminen. Tämän olen huomannut omassa tekemisessäni olevan erittäin vahvasti mukana. Kun tulee mieleen uusia ideoita mitä voitais tehdä ja touhuilla niin unohtuu oman kotipesän tilanne. Mark muistuttaa että ennen kuin uusia mahdollisuuksia lähdetään tekemään pitää olla kaiken muun siinä kunnossa että niihin ei tarvitse keskittää huomiotansa. Jos näin ei tee, on epäonnistumisen mahdollisuus erittäin suuri. Silloin kun yrittää keskittyä useamman osa-alueen tuomiin haasteisiin ja niiden korjaamiseen focus katkeaa kummankin kohdalla liian usein ja hommat jää puoli tiehen. Onko tämä meillä riskinä GameHubissa, niin sitä en osaa sanoa vielä. Vai pystytäänkö me tekemään meidän vastuun jako niin selkeäksi, että toisten ei tarvitse kiinnittää huomiota toisen vastuualueeseen ollenkaa.
Yrittäjien, kuten myös urheilun piirissä pelaajien, suurimpia riskejä on itselle valehtelu. Oman tekemisen arvo nähdään paljon olevan suuremmassa roolissa kuin mitä se todellisuudessa onkaan. Tästä olen saanut tiimissäni palautetta, mikä herätteli keskittymään vielä omaan viestintääni. Kun puhun mahdollisuuksista, en kerro tarpeeksi selkeästi mitä ne mahdollisuudet vaativat. Ja jos sitten näihin mahdollisuuksiin ei päästä muista johtuvista syistä niin luullaan että yritän piilotella näitä ”epäonnistumisia”. Mutta tämä voi kyllä aiheuttaa omassa päässäni ns. valehtelua omasta tekemisestäni, jos en puhu tarpeeksi tarkasti omasta tekemisestäni ja mahdollisuuksien vaatimista onnistumisista. Ja ennen kaikkea tuloksien analysointi pitäisi tuoda esille huomattavasti tarkemmin jotta muut tiimiläiset ymmärtävät että emme ole epäonnistuneet todellakaan ja osaamme tasan tarkkaan sanoa miksi niihin super tuloksiin ei päästy.
Viimeisenä seikkana yrittäjän pitää ymmärtää delegoinnin merkitys. Mark kertoi omasta menneisyydestään milloin hän toimi silloin vielä pienen yrityksensä kanssa. Myynti ja itse työ sujui täysin ongelmitta, mutta sitten paperi asioiden hoitaminen oli täysin retuperällä. Tämän takia hänen ensimmäinen yrityskumppaninsa oli juuri taas hänen vastakohtansa. Hän naureskelikin sitä, että ulkopuolisten mielestä he olivat todella huonoja toisillensa, koska olivat usein erimieltä ja tämä esiintyi riitelyn merkeissä. Mutta sitten taas Markin mukaan he olivat täydellisiä toisilleen juuri sen takia, että heidän osaamisalueensa täydensivät toisiaan. Ja taas jos verrataan urheiluun, niin ei jääkiekkojoukkueessakaan voi olla pelkästään hyökkääjiä. Pelkkää Ovechkinia joukkue täynnä niin kukaan tule edes punaviivan toiselle puolelle puolustamaan. Tämä on erittäin tärkeää muistaa kun lähtee rakentamaan omaa liikeideaansa ja alkaa kokoamaan tiimiä tämän ympärille.
Kirja kokonaisuudessaan oli kyllä erittäin (huom. painosanalla) viihdyttävää luettavaa. Ja kyllä Markin neuvoista sai itselle selkeytettyä noita ”sääntöjä” ja ajatusmallia paperille, joka varmasti helpottaa parantamaan omaa keskittymistä tekemisen suhteen. Mutta oli siinä vähän Ameerrikkalaasta vouhottamista omasta tekemisestään joka näin suomalaisen korvaan särähtää kerskailuna joka on itse saatanasta. Mutta ansaittakoon se Markille, jonka nettovarallisuus on Forbesin mukaan 3 miljardia dollaria!

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!