Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Elämän eliksiiriä jahtaamassa

Kirjoitettu 14.09.14
Esseen kirjoittaja: Timo Kasurinen
Kirjapisteet: 1
Kirja: Alkemisti
Kirjan kirjoittaja: Paul Coelho
Kategoriat: 1. Oppiminen, 8. Henkinen kasvu, 8.1. Filosofiaa, ajattelua ja mielikuvitusta yrittäjälle, 8.3. Havahtuminen - ihmisenä kehittyminen, 8.5. Henkisen kasvun klassikot

Elämän eliksiiriä jahtaamassa, 4.0 out of 5 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (2 votes cast)

Elämän eliksiiriä etsimässä

Paul Coelhon Alkemisti oli varmaan yksi ensimmäisistä kirjoista mitä koskaan olen lukenut. Ensimmäistä kertaa taisin saada sen käsiini ala-asteella, sitten ylä-asteen äikän tunnilla ja nyt päätin lukea opuksen jälleen kerran. Tällä kertaa vain englannin kielisenä e-kirjana. Harmikseni en muista hirveästi noista ensimmäisistä lukukerroista, sillä olisi hauska tietää minkälaisia fiiliksiä kirja silloin nostatti. Luultavasti silloin nautin vain huikeasta tarinasta sen enenpää miettimättä. Ironisesti tätä esseetä tehdessä huomasin, että juuri tuollainen nautiskelu on välillä ihan oikein! Tällä kertaa kuitenkin kehittyneet aikuisaivoni samastuivat päähenkilö Santiagon sijasta sivuhenkilöön, englantilaiseen karavaanimestariin.

Englantilainen

Santiago kohtaa englantilaisen kun hän matkustaa karavaanin mukana ylittäessään suurta aavikkoa. He ystävystyvät nopeasti ja selviää että heillä on paljon yhteistä vaikka aluksi ei siltä näytäkkään.  Santiaegon tavoin englantilainen on lähtenyt pitkälle matkalle tavoittelemaan unelmaansa. Hän haluaa alkemistiksi ja onkin lähtenyt etsimään mestaria kaukaa Egyptistä.

Englantilainen on hyvin koulutettu ja hänellä on lähes pakkomielle lukemiseen. Kaverukset matkustavat mitä ihmeellisimpien seikkalujen halki, mutta Santiagosta poiketen englantilainen ei tunnu pysähtyvän ajattelemaan näiden tapahtumien vaikutusta häneen itseensä, vaan keskittyy ainoastaan etsimään tietoa kirjoistaan.

Santiago oppii englantilaiselta paljon, muun muassa lukemisen hyödyistä, päinvastoin taas englantilainen ei saa kiinni omien kokemustensa ja itsensä mietiskelystä Santiagolta. Hän kiitää kohti unelmaansa pysähtymättä katsomaan ympärilleen. Loppujen lopuksi käykin niin, että mestarialkemisti ei katso englantilaista soveliaaksi hänen oppilaakseen, vaan valitsee Santiagon.

Minä

Koen samastuimista tähän henkilöön, koska minulla on hyvin samankaltainen ongelma. En ole koskaan tyytynyt ”normaaliin” elämään vaan olen aina pyrkinyt jahtaamaan unelmiani. Jo nuorena halusin nähdä maailmaa ja matkustaa paljon. Tajuan kuitenkin nyt että englantilaisen tavoin olen tehnyt paljon hyvin kapealla katseella. Olen suorittanut suorittamisen vuoksi, enkä ole pysähtynyt miettimään miten nämä asiat vaikuttavat minuun tai mitä minulla jo on.

Samaa kaavaa on jatkunut jo pitkään. Kun muutin 16 vuotiaana omilleni Jyväskylään, tavoitteenani oli päästä Tiimiakatemialle opiskelemaan. Kun pääsin Tiimiakatemialle, niin tavoitteenani on ollut suorittaa täällä työni mahdollisimman hyvin ja päästä jo työelämään sekä yrittämiseen.

Ei pitäisi kuitenkaan koko ajan pitää katsetta suoraan tulevaisuudessa ja jahdata tavoitteita pilkun tarkasti. Tiimiakatemiallakin olen päässyt tutustumaan loistaviin ihmisiin, sekä  mukaan aivan huikeaan tiimiin, olen päässyt kokemaan hienoja onnistumisia ja karvaita pettymyksiä. Olemme matkustaneet tiimiläisten kanssa aina Euroopasta Aasiaan saakka, mutta aina vain olen odottanut jo seuraavaa tavoitetta.

Nyt täytyy hetkeksi pysähtyä ja arvostaa enemmän kaikkea mitä täällä olen kokenut ja varsinkin kaikkia ihmisiä joiden kanssa nämä kokemukset on päässyt jakamaan. Kiitos kaikille!

Timo Kasurinen

Osuuskunta Mittava Innovations

+358 400 445 534

timo@mittava.fi

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!