Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Elämäntehtävänä omien unelmien toteuttaminen

Kirjoitettu 28.03.15
Esseen kirjoittaja: Oskari Rouhiainen
Kirjapisteet: 2
Kirja: The magic of thinking BIG
Kirjan kirjoittaja: David J. Schwartz
Kategoriat: 1. Oppiminen, 8. Henkinen kasvu, 8.3. Havahtuminen - ihmisenä kehittyminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Sisäiset muurit menestymisen jarruina

The Magic of thinking BIG

David J. Schwartz

 

Oskari Rouhiainen

Ideaosuuskunta INTO

 

Muurit

Mikä estää ihmistä toteuttamaan suurimmat unelmansa? Yleensä se on epäusko siihen että niiden toteutuminen olisi mahdollista. Unelma maapallon kierrosta voi kuullostaa todella kaukaiselta tai vaikeasti saavutettavissa olevalta tavoitteelta. Sen voi kuitenkin tehdä n. 10 000 eurolla ja 3-4 kuukaudessa kuten Tiimiakatemialta valmistuneet tekevät viimeisen vuoden ansioillaan. Jostain syystä unelmat pysyvät kuitenkin unelmina vaikka ihan täällä kotosuomessa on organisaatio, koulutusmuoto missä varmasti tuhansien muidenkin unelmia lähtee toteuttamaan vuosittain ihmisiä joiden unelma saattaa olla jokin ihan toinen. He saattavat lähteä reissuun vain siksi että se jotenkin kuuluu juttuun. Eikö kuulostakin järjettömältä?

Erilaisia unelmia voi olla yhtä paljon kuin mitä meitä tämän pallon päällä asustaa. Jotkin unelmat kuten maailmanrauha tai Marsissa asustaminen voi olla erittäin epätodennäköistä kokea mutta tavallisen ihmisen unelma on useimmiten realistisempi. Uskoisin että eniten unelmat koskettavat työtä, perhettä ja ihan tavallista jokapäiväistä elämäämme. Omat muurimme estävät meitä lähtemästä paskasta työpaikastamme toteuttamaan sitä vuosia takaraivossa kutitellutta ajatusta perustaa kauneushoitola tai myydä koko maallinen omaisuutensa ja lähteä himalajalle munkkiluostariin etsimään omaa ”zeniään”.

Muurien murtaminen

Steve-Jobs-Quotes

Mielestäni jokaisen tulisi aika-ajoin pysähtyä pohtimaan unelmiaan ja painua vaikka yksin mökille viikoksi miettimään mitä elämältä todella haluaa. Elämämme on se yksi ja ainut hetki jolloin me itsenämme voimme nauttia ja kokea haluamiamme asioita. Se että kertoo saunaillassa ystävälleen unelmastaan vaikkapa nyt sitten kiertää maapallo saadaan käytäntöön vain sillä että todella istuu alas ja kirjoittaa paperille ensin kaikki ne huippu asiat miksi pitää päästä moinen reissu kokemaan. Siitä innostuneena pitää alkaa muodostamaan suunnitelmaa jolla tavoitteeseen päästään. Ihminen luonnostaan etsii esteitä hulluihin suunnitelmiinsa. Ne ovat kaikki turhia tai kierrettävissä. Äitini tapasi viime syksynä Karibialla purjehtiessaan ruotsalaisen pariskunnan joka oli maailmanympäripurjehduksella kolmen kouluikäisen lapsensa kanssa! Mies oli onnekseen päätynyt yhteen upean naisen kanssa joka pahasta meripahoinvoinnistaan huolimatta halusi olla miehen unelmien tukena eikä esteenä. Lapset käyvät koulua veneessä äitinsä opettamana. He olivat olleet reissussa jo toista vuotta.

Unelmieni toteuttaminen ja tulevaisuus

Äitini on opettanut minut ajattelemaan että kaikki on mahdollista. Ihmiset usein ihmettelevät miten olen ehtinyt toteuttaa jo niin monta unelmaani nuoresta iästäni huolimatta. Kyse on mindsetistä! Päätökseni lähteä New Yorkiin töihin tapahtui hetkessä. Tarkoitan todella että hetkessä. Halusin lähteä ja lähdin! Pyrin tietoisesti murtamaan niitä muureja mitä mieleni asettaa tekemisieni esteeksi.

Tiimiakatemia on täydellinen ympäristö siihen että oppii toteuttamaan unelmiaan. Tämän vuoden opiskelijarekrytointikampanjan slogun on ”Toteuta unelmasi!” eikä turhaan. Unelmista tehdään totta ja kun mielesi taistelee vastaan se muuri murretaan joko ympärillä olevien tiimiyrittäjien tai valmentajien toimesta. Tehdään heräteostoksia kuten lentolippuja Shanghaihin tai Lontooseen ja perustetaan se kesäkahvila siihen Porin torille. Täällä opiskelu on syventänyt taipumustani toteuttaa unelmiani entisestään. Se onkin mahdollisesti upein asia mitä Tiimiakatemialta saa. Vaikka emme tämän kolmen ja puolen vuoden aikana oppisikaan kaikkea mitä yrittäjyydestä voisimme oppia aiheuttaa unelmien toteuttamisen pelon katoaminen sen että tulemme oppimaan kaiken tarvittavan käytännön kautta toteuttaessamme unelmiamme koko loppuelämämme ajan.

1-Steve-Jobs

Tagit: , , , , , , ,

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!