Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Eläviä tarinoita

Kirjoitettu 19.10.13
Esseen kirjoittaja: Sini-Tuulia Ahonen
Kirjapisteet: 2
Kirja: Syty ja Sytytä
Kirjan kirjoittaja: Tapio Aaltonen, Heikki Pajunen, Kallu Tuominen
Kategoriat: 5. Valmentaminen, 5.1. Valmentaminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Syty ja sytytä

Sini Ahonen, 2013

Syty ja sytytä vaikutti inspiroivalta valmentavan johtamisen kirjalta. Kirja kertoi tarinan Filos nimisestä sankarista. Tarina inspiroi minuakin kertomaan teille tarinan. Tarinan jälkeen kerron teille syttymisen kierteestä ja lopuksi heittelen ilmoille vielä muutaman pätevän kysymyksen.

 

Minäkin haluan kertoa sadun

Osa 1; Kutsu seikkailuun

Läheisessä kaupungissa nimeltä Jyväskylä eleli nuori neito nimeltään Sini. Eräänä päivänä Sini päätti tyydyttää kahvinjanonsa yhdessä kaupungin viihtyisimmistä kahviloista, Coffee Housessa. Hän tilasi kahvinsa kaveriksi herkullisen kroisantin ja asteli tarjottimen kanssa kohti pöytää. Eräästä pöydästä nousi käsi ja kuului iloinen tervehdys. Pöydässä istui yksi Tiimiakatemian valmentajista. Sini liittyi hänen seuraansa. Sattumalla taisi olla aika vahvasti sormensa pelissä tässä kohtaamisessa, valmentajalla olikin kuulemma asiaa juuri Sinille.

”Hei just sut mä halusinkin tavata! Joko oot kuullu TA Magazinen kohtalosta? Entinen päätoimittaja lähti pois akatemialta ja vanha yhteistyökumppani ei enää halua jatkaa yhteistyötä sellaisena kun se on aikaisemmin ollut. Nyt lehti pitäisi synnyttää uudelleen ja se on vailla uutta päätoimittajaa. Sä sopisit tosi hyvin siihen hommaan!”

 

Osa 2; Kieltäytyminen

Neitokainen kieltäytyi tarjouksesta, eihän hänellä ollut minkäänlaista kokemusta lehden tekemisestä. Valmentaja vakuutteli, että Sinissä olisi juuri sitä oikeaa potentiaalia ja antoi tälle hetken aikaa sulatella asiaa. Sini oli erittäin epäileväinen, hän ei tiennyt lehdestä juuri mitään, eikä varsinkaan osannut toimittaa sellaista. Silti ajatus jäi pyörimään hänen mieleensä.

 

Osat 3 ja 4; Opas ja kynnyksen ylittäminen

Hetken asiaa pyöriteltyään, hän päätti kysyä tiimikavereidensa mielipidettä. Salaa hän toivoi tiimin ampuvan ajatuksen alas, että hän voisi jatkaa vaan pienen luokan näpertelyjensä parissa. Mutta tiimi janosi tuloksia ja iso projekti sai hyvä vastaan oton. Osa hyvistä kommenteista saattoi olla pakon omaisia kohteliaisuuksia ja osa johtui tietämättömyydestä, mutta silti ne riittivät rohkaisuksi. Neitokainen kirjoitti valmentajille viestin, jossa hän haki päätoimittajan paikkaa, mutta ei uskaltanut lähettää viestiä. Hän kävi kysymässä vielä oman valmentajansa mielipiteen ja nyt kysymys kuuluikin, miksi ei? Kun siihen ei löytynyt yhtään hyvää perustelua, neitokainen päätti lähettää viestin.

Sinin tunteet olivat sekavat, toisaalta hän toivoi että viesti olisi hukkunut matkalla, mutta toisaalta hän odotti saavansa siihen nopean vastauksen. Kului melkein kuukausi ennen kun Sini seuraavan kerran kuuli asiasta. Hän istui kotona keittiön pöydän ääressä selaillen facebookkia kun viesti ikkuna kilahti auki. Viesti oli hänen valmentajaltaan ja siinä luki: ”Täällä mietitään Tiimiakatemian Magazinen tulevaisuutta, joten tuli mieleemme, että olisitko innostunut päätoimittajan tehtävistä. Eli olet ilmeisesti.”

Hiukan epäröiden mutta pieni innostuksen kutina persauksissa Sini vastasi viestiin: Kyllähän se minua kiinnostaa, mutta osaamista ei juurikaan ole vielä kertynyt. Ja haluaisin lehden olevan lähempänä tiimiyrittäjiä (jokaisella ainakin mahdollisuus päästä kertomaan omista projekteistaan) ja kohdennettu niin akatemialaisille kuin asiakkaillekin.

Valmentajan vastaus oli nopea ja lyhyt: Juuri näin. Teidät on valittu!

 

Osa 5; Testit ja koettelemukset

Siitä alkoikin sitten melkoinen aallokko. ensin tuli suuri hämmennys josta seurasi suunnittelu vaihe ja omien tavoitteiden miettiminen. Ajatuksen oli tarkoitus jäädä hautumaan syksyn koitoksia varten. Sitten asiaan puuttui asiakas. Sini oli vierailemassa lehden vanhan yhteistyökumppanin luona aivan toisen asian tiimoilta muutaman muun kollegansa kanssa. Yksi kollegoista ryhtyi sopimaan tapaamista Tiimiakatemian brändiin liittyen ja Sinin silmiin osui TA Magazinen viimeisin numero. Nuoli iski suoraan keskelle selkää ja sanat vain tulivat ulos hänen suustaan ”itse asiassa minunkin olisi hyvä käydä täällä juttelemassa. Minut on valittu eilen TA Magazinen uudeksi päätoimittajaksi.” Tapaaminen sovittiin heti ensi viikolle.

Se tapaaminen aiheutti tavallista enemmän kylmiä väreitä. Miten ihmeessä voin mennä keskustelemaan asiasta josta en vielä itsekkään tiedä mitään. Eipä siinä auttanut kun kävellä leijonan suoraan leijonan kitaan. Suunnitelmien avoimuus osoittautui todella suureksi vahvuudeksi. Sini sai asiakkaalta omien ajatustensa tueksi todella paljon hyviä ideoita siitä mihin suuntaan lehteä kannattaisi lähteä kehittämään. Tapaamisen jälkeen inspiraation virta oli päätä huumaava. Sini halusi päästä heti käsiksi työhön ja suunnitteli strategian kutsuakseen auttajia mukaan matkaansa. Strategia ei kuitenkaan toiminut ja Sini lannistui hetkellisesti. Ei näin iso kokonaisuutta voi lähteä yksin rakentamaan.

 

Osa 6; Auttajat

Etsintään löytyi uutta puhtia kun kummitiimin uudet pinkut uskaltautuivat paljastamaan kiinnostuksensa lehteä kohtaan. Auttajat olivatkin vain tavallista hiljaisempia tekijöitä, jotka keräsivät vielä rohkeuttaan. Nyt tarvitaan näyttöjä. Oli aika muuttaa strategiaa.

Ja tässä kohdassa tarinaa pääsemme nykyhetkeen. Lehdelle on löytynyt taittaja ja muutamia yksittäisten juttujen kirjoittajia, mutta luvut ja myyjät puuttuvat. Ensimmäistä lehteä lähetään nyt kuitenkin kasailemaan, että asiat saadaan vihdoin etenemään.

Tarinassa tulemme hyppäämään varmasti vielä useaan kertaan vaiheiden 5 ja 6 välillä, mutta kirjan tarinaa seuratessa seuraavat osat olisivat 7; Voittaminen, päämäärän saavuttaminen, 8; Sankarin paluu ja 9; Palkinto. Niihin en ole vielä yltänyt omassa tarinassani, mutta käsittelen niitä hiukan seuraavassa luvussa joka kertoo syttymisen kierteestä.

 

Syttymisen kierre

1. Merkityksen kokeminen.

Jokainen haluaa olla yksilö ja jokainen yksilö motivoituu erilaisista tekijöistä. Kävimme yhdessä läpi Tour de Film projektissa jokaisen tavoitteet ja mikä meitä motivoi saavuttamaan ne tavoitteet. Samalla näimme kuinka sitoutunutta porukka työhön oli. Ajattelin tehdä tämän saman kun saan kasattua TA Magazinen projektiryhmän, mutta ryhmän kasaaminen osoittautui yllättävän haastavaksi. Niinpä muutan taktiikkaa.

Oma motivaation lähteeni tässä projektissa on haluni kerätä tietoa, kuulla tarinoita ja laajentaa verkostoa. Saan aivan loistavan tekosyyn mennä juttelemaan kelle tahansa. Seuraavaksi haluan keskustella yksitellen vaikka kahvikupposen äärellä jokaisen apua tarjonneen henkilön kanssa. Mitä he haluavat saavuttaa ja mikä heitä motivoi.

 

2. Unelmat, visio ja päämäärät.

Tämän aion ja haluan saavuttaa. Minun visionani on luoda aitojen tarinoiden lehti joka palvelee niin tiimiyrittäjiä, asiakkaita, tiimiakatemian ystäviä kuin ihan tavallisiakin yrittäjiä.

 

3. Arvot luovuuden lähteenä.

Arvot määrittävät ihmisen tavan toimia. Jokainen kumartaa erilaisille esikuville ja kuorii appelsiininsa eri tavalla. Se on fakta joka johtajan on ymmärrettävä ja jota hyvä johtaja osaa käyttää edukseen. Erilaiset arvot ovat asia, jonka huomaa vasta toimiessaan toisen kanssa yhteistyössä.

Kesän Tour de Film -kiertue jännitti minua aivan suunnattomasti etukäteen, mieti nyt kirjaimellisesti 24/7 tavallaan puolituttujen ihmisten kanssa. Mutta se oli koko kesäni paras viikko! Löysin porukan jokaisesta jäsenestä aivan uusia piirteitä joiden uskon helpottaneen yhteistyötä sen jälkeenkin. Toki tätä oppimista tapahtuu akatemialla joka päivä, mutta tiiviimpänä satsina eron huomaa helpommin.

4. Vahvuuksien tunnustaminen.

Heikkoudet ja vahvuudet on vaikea asia jokaiselle meistä. Perus suomalainen luonne kieltää kehumasta itseään ja heikkouksista puhuminen tekee meistä niin kovin haavoittuvaisen kuvan. Kumpikin on kuitenkin suunnaton voimavara. Kun teet asioita joiden koet olevan helppoja sinulle, sinun vahvuuksiasi, saat huomattavasti enemmän virtaa jokapäiväiseen toimimiseesi kun tekemällä vaikeita asioita. Mutta ei niitä hankaliakaan juttuja kannata haudata, niissä kannattaa kehittyä.

5. Toimintasuunnitelmat.

Toimintasuunnitelmat on selvästi piilonimitys oppimissopimukselle ja tavoitteille. Suunnitelmat kertovat mitä tulee tapahtumaan että visioon päästään. Siihen kuuluu myös suorittamisen riemu. Mistä se aurinko paistaa risukasaankin ja kuinka se kasa saadaan raivattua.

Tällä hetkellä TA magazinen toiminta suunnitelma on suunnilleen seuraavan lainen 1. Hae inspiraatiota ihmisiltä ja etsi heitä innostava aihe lehteä varten 2. Piirrä aiheista kokonaiskuva ja hahmota vuosikello 3. lähde toteuttamaan lehteä 3. julkaise lehti ja kerää palaute 4. kehitä ideat ja toista vaiheet. tässä vaiheessa vuosikello nopeuttaa toimintaa, teema on jo valmiina, täytyy vaan etsiä inspiroivat tarinat kirjoitettaviksi.

 

6. Esteiden läpäiseminen.

Esteet ja hidasteet ovat vain pieniä haasteita matkanvarrella. Niiden kaikkien yli voi päästä ja taktiikkaa voi aina muuttaa tarpeen tullen.

 

7. Voittamisen tahto.

Ensimmäinen voitto on itsensä voittaminen. Ja voittoja on aina syytä juhlia. Tässä projektissa jokainen julkaistu lehti on todellinen juhlan paikka. Sen lisäksi pieniä juhlimisen aiheita voivat olla hienot haastattelut, hyvät kaupat tai onnistuneet asiakaskäynnit. Kaikkia onnistumisia on syytä juhlistaa edes muutamalla sanalla, koska juhliminen luo hyvää tunnelmaa ja hyvä tunnelma luo motivaatiota tehdä enemmän.

 

Muutama pätevä kysymys

Miksi sinä nouset aamulla sängystäsi?                        Mikä sinua motivoi?

Teetkö sinä niitä asioita Tiimiakatemialla?                 Jos et tee, miksi et?

Etkö sinäkin haluaisi kirjoittaa oman sankaritarinan?

Tai vielä parempaa, etkö haluaisikin muiden jakavan tarinaasi eteenpäin?

 

Olisikohan nyt hyvä aika käydä läpi omat projektisi? Motivoivatko ne sinua tekemään? Auttavatko ne sinua oppimaan? Ja jos epäröit, älä pelkää kysyä ulkopuolisen mielipidettä, se avartaa näkemään asioita tavalla jota et itse osannut ajatella.

 

Kiitos kuin luit yhden minun tarinoistani.
Minusta olisi hauska kuulla myös yksi sinun tarinoistasi.
Tule ihmeessä jakamaa tarinasi kanssani!
Sini kiittää ja kuittaa!
Tagit: , , ,

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!