Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Elinvoimaa yhteisöstä

Kirjoitettu 04.09.15
Esseen kirjoittaja: Niko Eskelinen
Kirjapisteet: 2
Kirja: Elinvoimaa yhteisöstä
Kirjan kirjoittaja: Markku Hyyppä
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Otin kirjan Elinvoimaa yhteisöstä lukuun tiimireflektiota varten. Mietin kulunutta kevättä esseessä ja siitä mihin suuntaan Nimion on menossa. Elinvoimaa Nimioniin!

 

Yhteisö antaa positiivista energiaa elämään ja pidentää elinikää! Tiimiakatemia on iso yhteisö, josta pystyy ammentamaan erittäin paljon energiaa omiin päiviin. Oma tiimi on vielä tiiviimpi yhteisö, joka pääsee enemmän pinnan alle ja on kuin toinen perhe.

En ole itse tänä keväänä hirveästi ollut mukana tiimin toiminnassa muuten kuin treeneissä. Hieman outo fiilis siitä on jäänyt, mutta toisaalta Way Outin porukka on tavallaan tuonut uuden ”tiimin” Akatemian arkeen. Muutenkin oman tiimin toiminta on tuntunut vähän turhalta seilaamiselta ja joillakin treeneillä ei ole ollut oikeen mitään merkitystä. Luulen, että toisilla on ihan erilaiset fiilikset tästä keväästä, koska ovat olleet enemmän tiimin toiminnassa mukana. Palaute treeneissä sainkin palautetta huonosta panostuksesta, mutta toisaalta oltiin iloisia siitä, että olen löytänyt projektin/asian mitä tykkään tehdä.

Keväälle otettiin selvä JORY johtamaan ja viemään meidän tiimiä eteenpäin. JORY:n kuului Linnea, Eve, Hippu ja Matti. Matti tippui remmistä kevään aikana ja mua kysyttiin tilalle. Hyppäsin mukaan, mutta aika huonosti olen sen paikan hoitanut. Ei ole yksinkertaisesti ollut aikaa ja mielestäni toteutustapa ei ole ollut sillä tasolla millä se pitäisi olla. Omalta näkökantilta tiimiämme ei ole kukaan oikein johtanut. JORY:n porukka on kyllä painanut hommia ja ottanut vastuuta todella paljon, mutta se ei pelkästään riitä. Johtaminen ja tiimin vieminen eteenpäin joka osa-alueella on jäänyt hieman valjuksi. Uskon, että mielipidettäni johtaa hieman harhaan oma paikalla olo tiimin arjessa, joka tosiaan on jäänyt pieneksi.

Se mihin olen kuitenkin panostanut, on ollut tiimin edustus erilaisissa tapahtumissa kuten vahvareissa. Olen tämän lukuvuoden aikana kehittynyt huimasti esiintymisessä ja se lähti lentoon Idealekan järjestämässä 24H:ssa. Se oli sellainen näytönpaikka, jonka jälkeen on ollut vapaampaa esiintyä ja lähteä revittelemään.

Ensi syksynä aion panostaa tiimin toimintaan enemmän. Siirryn Way Out:ssa hallinto puolen hommiin ja suunnitelmissa olisi vähentää ryhmien vetämistä aikalailla nolliin. Näin ollen aikaa jää enemmän tiimille ja sen kehittämiseen. Meillä on ensi syksylle JORY:n seuraavanlainen kokoonpano:

  • Aino, Tiimiliideri
  • Linnea, Asiakaspäällikkö
  • Eveliina, Talouspäällikkö
  • Niko, Future Coach

Eli mun tarkoitus on sparrata porukkaa niiden omien projektien kanssa ja auttaa jokaista rakentamaan tulevaisuudelle vankka pohja. Tavoitteena on siis kehitellä jokaiselle sellaista osaamista/projekti, jonka avulla on helppo lähteä jatkamaan akatemian jälkeen.

Toimin myös yhden pinkku tiimin VTL:nä ja aion käydä JTC koulutusohjelman. Näistä saa varmasti paljon tietoa ja osaamista omaan tehtävään tiimin kehityksessä. Seuraava lukukausi tulee periaatteessa olemaan meidän viimeinen kokonainen vuosi yhdessä, joten siihen on hyvä panostaa täysille ja yrittää auttaa jokaista parhaalla mahdollisille tavalla. Ehkä meillä on jopa mahdollisuus saavuttaa Golden Step J

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!