Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Johtavat ajatukset – lehtinen, jonka kansi on ainoastaan tuttu, sisältö puolestaan entuudestaan minulle aivan koskematon. Kuitenkin syventyessämme treeneissä Tiimiakatemian johtaviin ajatuksiin ja ohjeisiin huomasimme, että jotenkin lähes taianomaisesti arvot olivat siirtyneet tiimimme käytäntöön. Johtavat ajatukset ovatkin siis jotain muuta, kun tuo lehtinen, ne ovat tämän talon tunnelma ja työympäristö.

 

No kuinka nämä arvot nyt näkyvät Gravin ja minun toiminnassani?

 

1. Ihmissuhteet, kumppanuuksien rakentaminen ja ylläpitäminen

 

Koko toimintamme pohja perustuu tiimin keskinäiseen luottamukseen ja tiimin yhteispeliin. Keskinäinen luottamus rakentuu taatusti koko tiimin elinkaaren ajan, mutta olemme tehneet jo suuria harppauksia kohti avointa ja luottamuksellista ilmapiiriä. Koen, että viettämämme yhteinen aika niin toimiston ovien sisä- kuin ulkopuolellakin on keskeinen osa yhteen hitsautumista. Lisäksi pyrimme määrätietoisesti viemään toimintaa läpinäkyvämmäksi aloittamalla jokaisen viikon yhteisellä viikkopalaverilla, jossa käydään ajankohtaisia asioita, meneillä olevia projekteja sekä asetamme henkilökohtaiset tavoitteet alkaneelle viikolle, joka omalta osaltaan sitouttaa tiimiin ja luo raameja tekemiselle.

 

Lisäksi ns. asiapitoisten treenien vastapainona käymme tiimin toimintaa edistäviä treenejä kuten esimerkiksi viime viikon treenit, jossa kävimme läpi tiimin psykologista työympäristöä ja sen toimintaa jokaisen näkökulmasta. Myös oppimissopimusten läpikäynti yhdessä ensimmäistä kertaa on vienyt tiimiä hurjasti eteenpäin ja antanut jokaiselle ymmärrystä toistemme toimintatavoista sekä tavoitteita.

 

Jotta tiimistä tulee tiimiyritys täytyy meillä olla asiakkaita ja asiakkuusSUHTEITA. Kun asiakkaita ja kontakteja alkoi kertymään jokaiselta, tuli tarve löytää keino pitää huolta asiakkuuksista sekä seurata asiakkaiden määrää ja kehitystä. Oli siis tarve valita tiimille asiakkuuspäällikkö, joka kehittää näihin tarpeisiin sopivat toimintatavat ja sitouttaa tiimin toimimaan näiden mukaan. Kuvaan astui Samuli asiakkuuspäällikön roolissa ja hänen mukanaan CRM-järjestelmä asiakkuuksien hallintaan. CRM-järjestelmä ja Hubspot olivat minulle aivan uusia toimintatapoja, mutta perehdytyksen avulla pyrin tuomaan oman korteni kekoon luomalla omalta osaltani kattavaa asiakastietojärjestelmää, jolla voidaan edesauttaa läpinäkyvyyttä entisestään sekä koko tiimin yhtenäistä toimintaa. Olemme myös tiimin kanssa yhdessä käyneet läpi koko tiimin linjat muun muassa asiakaskäyntien suhteen ja pyrkineet madaltamaan kynnystä tavata uusia ihmisiä (asiakaskäynti vs. oppimiskäynti).

 

Vaikka tiimiyrityksemme on vielä hyvin alussa olemme pystyneet jo nyt luomaan kestäviä kumppanuuksia – asiakassuhteita asiakkaisen kanssa, jotka haluavat tehdä meidän kanssa yhteistyötä uudestaan ja uudestaan. Juuri tämän takia pidämme huolta, että asiakas on tyytyväinen tai mikäli ei ole niin pahoittelemme rehellisesti ja joustamme, jotta yhteistyöstä jää aina hyvä maku. Viime viikolla LinkedIniä selatessa tulikin vastaan yhdessä postauksessa kommentti, jossa Gravin toimintaa oli kehuttu yrittäjien keskuudessa. Olemme siis tehneet jotakin oikein.

Tiimin keskinäisen luottamuksen rakentaminen on maraton, josta olemme juosseet vasta joitakin kilometrejä, joten vielä monta estettä sekä kevyttä hölkkäystä on edessä.

 

2. Tiimiyrittäjyys

 

Jokainen tiimin jäsen on ollut luomassa Gravin henkeä, sitä innostavaa ja ennen kaikkea nauruntäyteistä tunnelmaa, joka pöydässämme sekä keskuudessamme jyllää. Lähestulkoon 100% tiimi kaikissa treeneissä sekä talon muissakin yhteisöllisyystapahtumissa (lähestulkoon=parannettavaa siis löytyy). Tiimin kesken koen, että olemme onnistuneet luomaan ilmapiirin, jossa saa aina tarvittaessa apua ja halutaan yhdessä kehittää toisiamme jatkuvasti.

 

Itse pystyn antamaan parhaani tiimin toimintaan ja sen edistämiseen, kun jokainen päivä teen töitä tiimin eteen. Minulle tarjottiin hiljattain erittäin mielenkiintoista työtä yhden olemassa olevan asiakkaamme toimesta. Kieltäydyin. Työ olisi ollut osa-aikainen palkkatyö, jota ei voinut suorittaa tiimiyrityksen kautta. Koin tämän kynnyskysymykseksi, sillä haluan osaltani antaa täyden panoksen siihen, että tiimistä tulee paras mahdollinen.

 

Tiimiyritys on enemmän kuin yksilöidensä summa, jonka koen pätevän toiminnassamme. Tiimimme jäseniltä saamani oppi on enemmän kuin alta vuodessa voisi edes kuvitella olevan mahdollista. Tätä tiedon jakamista yhteiseksi pääomaksi tuleekin jatkaa entistä vahvemmin tulevaisuudessa sekä murtaa myös tällä saralla tiimien välisi rajoja.

 

3. Jatkuvat kokeilut ja jatkuva uuden oppiminen

 

Ensimmäinen rohkea kokeilu ja haaste, jonka otimme ennakkoluulottomasti vastaan oli viime kevään Learning Circus-reissu. Tämä haaste oli ulkoapäin annettu ja nyt onkin aika haastaa itseämme keksimään omat haasteemme ja tekemään määrätietoisesti töitä niiden eteen. Asetimmekin yksissä treeneissä lyhyen sekä pitkän aikavälin tavoitteita, reissuista ja rahallisiin tavoitteisiin ja maailmanympärysmatkaan.

 

Olemme rohkeasti ottaneet uusia haasteita ja luoneet sitä kautta positiivista painetta. Suuntaus tulee kuitenkin olla aina vain isompiin haasteisiin ja kokeiluihin. Helposti tulee jäätyä ns. mukavuusalueelle ja riskinotto pelottaa, aivan kuten sen kuuluukin. Lähitulevaisuudessa olemme asiakkaan toimesta saaneet ison suoritushaasteen, joka varmasti antaa koko tiimille perspektiiviä siihen kuinka paljon tiimistämme löytyy potentiaalia ja osaamista, kun vain uskaltaa. Pyrin ajamaan itseäni pois mukavuusalueeltani ja kokeilemaan uuta. Otin esimerkiksi vastuulleni Tiimiakatemian 27-vuotissynttäreiden nettisivut (juonipaljastus, en ole ikinä tehnyt yksiäkään nettisivuja) ja lopulta toteutin ne parissa viikossa. Olen tyytyväinen lopputulokseen ajatellen, etten ole aiemmin edes kokeillut moista. Tämä on kuitenkin hyvin pieni rohkea kokeilu verraten niihin mitä seuraavien vuosien aikana haluan saavuttaa.

 

4. Tekemällä oppiminen ja käytännönläheisyys

 

Gravissa olemme kauttalinjan olleet hyvin tekemiskeskeisiä. Joskus vähän liikaakin, kun tekeminen ajaa teorian ohi. Itse olen hyvin innokas tekemään ja kokeilemaan, mutta suuri kehityksen paikka on teorian soveltaminen käytäntöön. Kirjapisteitä katsoessa huomaan, että olisi aika varata kalenterista rutkasti tilaa teorialle ja löytää ne teokset sekä opit, joita tarvitsen tällä hetkellä pyöriviin projekteihin. Seuraavaksi aionkin etsiä tapahtumatuotantoa ja brändin luomista käsitteleviä kirjoja sekä viedä opit projekteihin, joissa olen mukana.

 

Allekirjoitan täysin väittämän ”teot puhuvat puolestaan” ja pyrinkin aina tekemään hommat niin, että asiakas on tyytyväinen ja kokee työn ylittäneen odotukset. Suositukset ovat yksiä tärkeimpiä valtteja tiimiyrityksessämme ja pyrimme viemään tekemisen kulttuuria asiakkaiden tietoisuuteen jo pelkällä innokkaalla asenteella ensitapaamisesta lähtien.

 

5. Kansainvälisyys

 

Tiimistämme löytyy kansainvälistymisen moniottelijoita ja huippuosaajia. Tämä on arvoista kuitenkin se, jonka koen tarvitsevan eritoten lisää huomiotamme. Olemme tehneet vierailuita ja tutustuneet kansainvälisten yritysten toimintaan niin kotimaassa kuin ulkomaillakin, mutta koko potentiaalin hyödyntämiseen on vielä matkaa. Minulle tämä onkin hieman siellä ”epämukavuusalueella”. Vaikka osaan sujuvasti kommunikoida englanniksi koen, että en pysty tuomaan koko persoonaani samalla lailla esille vieraalla kielellä. Siksi minun tuleekin ottaa enemmän haasteita tässä suhteessa ja totuttaa itseni kommunikoimaan englanniksi. Learning Circus oli hyvä silmien avaus siitä mitä kaikkea jo pelkästään Euroopan sisällä tehdään ja kuinka arvokasta valuuttaa Tiimiakatemialta saadut opit ovat maasta ja maanosasta riippumatta.

 

Suunnitteilla onkin kansainvälisiä yhteistyöprojekteja niin ulkomaisille asiakkaille, että muiden Tiimiakatemioiden kanssa. Nämä projektit ovatkin semmoisia, joissa matalalla kynnyksellä koko tiimi pääsee kehittämään osaamistaan kansainvälisillä markkinoilla.

 

Loppuun vielä Gravin arvot:

 

Hauskuudella – jokapäiväisessä tekemisessämme näkyy hauskuus.

 

Rohkeudella – tiimi koostuu rohkeista yksilöistä, jotka ovat valmiita tekemään rohkeita valintoja ja kokeiluja.

 

Kasvaen – Kasvamme sekä yrityksenä, että yksilöinä joka päivä.

 

Kun Tiimiakatemian ja Gravin arvoja verrataan, on huomattavissa paljon yhtäläisyyksiä. Päätimme arvomme jo ennen kuin perehdyimme johtaviin ajatuksiin, mutta yhtenäinen linja on osoitus siitä, että talon arvot ja toimintatavat periytyy tiimeiltä toisille käytännön ja talon tapojen kautta. Arvomme ovatkin meille muovattu versio akatemian arvoista ja näin toteutammekin tiiminä talon määriteltyjä linjoja.

Tagit: , , ,

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!