Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Tiimiläisestä tiimipelaaja – 3 parasta ominaisuutta

Kirjoitettu 30.01.20
Esseen kirjoittaja: Ella Saikkonen
Kirjapisteet: 2
Kirja: Paras mahdollinen joukkuepelaaja
Kirjan kirjoittaja: Patrick Lencioni
Kategoriat: 2.2. Tiimityön taidot ja työkalut, 2.4. Tiimiliiderinä ja -valmentajana toimiminen, 3.2. Yrittäjän taidot ja työkalut, 4.4. Johtamisen haasteet

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

 

Patrick Lencioni määrittelee kirjassaan, Paras mahdollinen joukkuepelaaja, tiimiläisen kolmeksi tärkeimmäksi ominaisuudeksi nöyryyden, nälän ja älykkyyden. Tämä yksinkertainen resepti kuvastaa parhaan mahdollisen joukkuepelaajan rakennuspaloja, ja näitä tiimiläisten ominaisuuksia kehittämällä myös viiden toimintahäiriön selättäminen tiimissä helpottuu. Kuinka nämä ominaisuudet näkyvät Gravin toiminnassa? Saatikka täytänkö näitä ominaisuuksia itsekään?

 

Nöyryys

Nöyrä tiimipelaaja antaa kiitosta koko tiimille ja mittaa menestystä kollektiivisesti tiimin tavoitteiden mukaan, ei omien intressien. Nöyryyden puute voi näkyä tiimissä kahdella vahingollisella tavalla; itsekkäänä oman edun tavoitteluna, sekä itsetunnon puuttumisen ja oman osaamisen vähättelynä. Nöyrä tiimipelaaja ei siis ole ylimielinen, luonnollisestikaan, mutta ei myöskään aliarvioi tai jätä omaa potentiaalia huomiotta.

Gravissa on ollut kautta aikain hyvä kannustamisen meininki ja ennen kaikkea tiimin kesken teemme töitä yhteisten tavoitteiden saavuttamiseksi. Ylimielisyys ei ole meillä ollut ongelmana, mutta uskon, että varsinkin alkuun muutama tiimiläinen vähätteli omia taitojaan ja jopa jätti oman osaamisensa taka-alalla. Hiljalleen onnistumiset ovat valaneet näihin tiimin jäseniin uskoa omaan tekemiseen ja myöskin he ovat tulleet entistä näkyvämmäksi osaksi dialogia mikä on hyvä merkki siitä, että he ovat valmiita puolustamaan omia mielipiteitään ja osallistumaan konflikteihin.

 

Nälkä

Nälkäiset tiimipelaajat ovat valmiita pistämään rimaa päivä päivältä korkeammalle ja tekemään töitä koko tiimin onnistumiseksi. Nämä henkilöt hinkuvat astua liian suuriin saappaisiin kerta toisensa jälkeen, ja boostaavat tekemisellä koko ilmapiiriä sekä tiimiä eteenpäin. Haasteena näiden tiimipelaajien kohdalla on puolestaan vastuun ja oman elämän tasapainottelu. Kun nälkä kasvaa syödessä, tulee helposti sokeuduttua oman tekemisen kokonaisvaltaisuudelle ja hiljalleen työkuviot valtaavat tilaa muulta elämältä.

Meidän tiimissämme on ollut ilo huomata, että uskalletaan ottaa suuria riskejä ja astua hieman liiankin suuriin saappaisiin ajoittain. Se kertoo paljon siitä, että tiimissämme on nälkää tehdä ja olemme valmiita vastaamaan ennakkoluulottomasti uusiin haasteisiin. Kuitenkin on huomattavissa työtehtävien kasautumista tietyille tiimiläisille; on useita, jotka janoavat haasteita ja kalenteri on ääriään myöten täynnä tehtäviä aamusta iltaan. Toisaalta osalta taas kaivattaisiin enemmän roolia päivittäisessä aherruksessa. En kuitenkaan tuomitsisi, että jälkimmäisiltä puuttuu nälkä työn tekoon vaan uskon, että nälkä on myös paljon kiinni uskalluksesta ottaa riskejä ja luottaa omaan osaamiseen. Pienillä onnistumisilla, koko tiimin kannustuksella ja tuella, sekä yhteisillä tavoitteilla voidaan kasvattaa nälkää tiimiläisessä kuin tiimiläisessä, jos vaan hän itse haluaa ottaa haasteen vastaan.

 

Älykkyys

Älykäs tiimipelaaja ei ole kirjaviisas (tai miksipä ei sitäkin) vaan ennen kaikkea sosiaalisesti älykäs ihminen, joka havainnoi kanssatiimiläisiä ja heidän tuntemuksiaan, sekä pystyy mukautumaan erilaisiin sosiaalisiin tilanteisiin. Osa ihmisistä on luonnostaan supliikkeja tilanteessa kuin tilanteessa, kun taas toisilla se vaatii enemmän keskittymistä ja harjoittelua, näin on varmasti myös Gravissa. Dialogi ja yhdessä toimiminen on kuitenkin osoittanut, että pystymme keskustelemaan asioista aivan laidasta laitaan luottamuksellisessa ja turvallisessa ympäristössä, jossa ei tarvitse pelätä toisten reaktioita tai suhtautumista. Koen siis, että tämä parhaan mahdollisen tiimipelaajan ainesosa on pääasiallisesti hyvin hallussa Gravissa.

 

Minä tiimipelaajana

Tein kirjassa olevan tiimipelaajan parhaita ominaisuuksia mittaavan testin ja sain suurimmaksi vahvuudekseni kolmesta ominaisuudesta nälän. Koen olevani hyvinkin päämäärätietoinen ja valmis tekemään töitä projektien etenemiseksi ja tavoitteiden saavuttamiseksi. Oli kyse sitten projektista kuin projektista pyrin antamaan sille parhaan panokseni ja ennen kaikkea täyttämään omat vaatimukset, joita olen itselleni asettanut. Haluan hoitaa oman tonttini tiimin eteenpäin viemisestä ja tavoitteiden saavuttamisesta. Kuitenkin huomaan ajoittain priorisoivani ja omat mielenkiinnonkohteeni määrittävät hyvin paljon sitä kuinka nälkäinen olen tekemään töitä minkäkin tavoitteen suhteen. Projekteissa olen pyrkinyt antamaan kaikkeni, mutta kirjapisteet ovat valehtelematta jääneet taka-alalle ja tässä onkin iso tsemppauksen paikka.

Toiseksi suurin vahvuuteni testin mukaan oli puolestaan älykkyys. Pystyn toimimaan hyvin erilaisten ihmisten kanssa sekä reagoimaan ihmisten mielentiloihin ja tuntemuksiin. Kuitenkin liiderin roolissa minun tulee olla entistä enemmän liipaisimella ja tarkkana helposti huomiotta jäävistä reaktioista tai tunteista. Koen, että minulla tulee olla yleiskäsitys tiimin ja sen jäsenten tilanteista sekä minun tulee olla tunneherkkä ja empaattinen, jotta minulle on helppo kertoa asioista ja tuntemuksista. Koen olevani empaattinen ihminen, mutta edellä mainitsemani nälkä saattaa silloin tällöin sokaista ja kuljen kuin laput silmillä keskittyneenä yhteen asiaan kerrallaan. Onkin siis aika nostaa ajoittain katsetta ja huomioida ympäristöä.

Kolmantena oli sen sijaan nöyryys. Olen tietoinen omasta osaamisestani sekä luotan omiin kykyihini, mutta en koe oloani omimmaksi parrasvaloissa, enkä ainakaan halua nostaa itseäni jalustalle. Tällä määrityksellä voisi sanoa, että olen nöyrä, ja allekirjoitan kyllä myös tämän ominaisuuden itsessäni. Kuitenkin on ajoittain hetkiä, jolloin koen tämän ominaisuuden käytöksessäni jäävän taka-alalle. Ei sillä, että minusta tulisi ylimielinen, ei. Mutta eritoten hermostuessani saatikka provosoituessani huomaan perustelevani omien mielipiteideni oikeutta pään sisällä ja nöyryys on tipotiessään. Olen myös hieman kärsimätön persoona mikä osittain varmaan juontaa myös siihen, että vallitsevin näistä ominaisuuksista on nälkä. Kun turhaudun voi muut kokea minut määräilevänä tai omien mielipiteideni tuputtajana. Tarkoitukseni ei ole puskea omaa mielipidettä läpi väkisin, mutta ymmärrän, että se saattaa näyttää ylimielisyydeltä ja korvien sulkemiselta muiden näkemyksille.

Heikkouksia siis varmasti löytyy enkä taatusti ole huonoimpina päivinä parhaita tiimipelaajia, mutta pääasiallisesti koen, että pistän tiimin prioriteetit omieni edelle ja pyrin omalla toiminnallani päivittäin edistämään tiimiä, en omia intressejäni. Koen siis olevani hyvä tiimipelaaja, mutta kehitystä varmasti on vielä edessä.

 

Gravin arvot ja tiimipelaajan parhaat ominaisuudet

Tiimin kesken määrittelimme syksyllä arvot; hauskuudella, rohkeudella ja kasvaen. Kirjan esimerkkitarinaa yrityksestä ja sen arvoista lukiessani nousi väistämättä pintaan määrittelemämme arvot ja kuinka ne käyvät yksiin kirjan hyveiden kanssa. Vaikka arvomme eivät ole sanasta sanaan samat koen, että niissä on useita yhtymäkohtia. Hauskuudella on rinnastettavissa nöyryyteen. Hauskuus tiimimme toiminnassa merkitsee sitä, että jokainen tiimin jäsen otetaan tasavertaisesti mukaan jokainen päivä, ja kaikessa tekemisessämme näkyy hauskuus sekä yhdessä tekemisen ilo.

Rohkeudella ja kasvaen ovat molemmat rinnastettavissa puolestaan nälkään, sillä ne kertovat siitä, että olemme valmiita ottamaan riskejä sekä tiimimme on täynnä rohkeita yksilöitä, jotka haluavat kasvaa niin ihmisenä kuin yhdessä tiiminä kohti isompia haasteita. Vaikka älykkyydelle ei ole suoraa vastinetta meidän arvoissamme, voisin hyvin rinnastaa sen myös hauskuuteen. Jotta voimme aidosti pitää hauskaa ja nauttia yhdessä olosta täytyy meillä olla avoin ja luottamuksellinen ilmapiiri, joka puolestaan rakennetaan hiljalleen sujuvalla ja ymmärtäväisellä kanssakäymisellä.

Tagit: , , , , ,

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!