Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Elon Musk

Kirjoitettu 16.01.18
Esseen kirjoittaja: Kaj Vaskelainen
Kirjapisteet: 2
Kirja: Elon Musk
Kirjan kirjoittaja: Ashlee Vance
Kategoriat: 3.1. Yrittäjien elämänkertoja ja yritysten historioita

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

 

Muskin näkemys omasta tehtävästään on pelastaa yhteiskunta lähettämällä kaikki Marsiin. Maa ei enää ole sopiva asuinpaikka ihmisille ja jatkuva asteroidiuhka maapallolla on läsnä. Kuka oikein on Elon Musk?

 

Nuoruusvuosinaan Muskia kiusattiin koulussa ja kerran jopa pahoinpideltiin. Hänen pakokeinonsa tästä oli lukeminen ja opiskeleminen. Ensimmäinen yrittäjyyttä tukeva asia oli, kun hän myi tekemänsä videopelin, Blastarin vain 12-vuotiaana. Muskin tunnetuin yritys vuosituhannen vaihteessa oli hänen ja veljensä kehittämä PayPal, joka lopulta myytiin 1,5 miljardin hintaan, joka antoi Muskille mahdollisuuden toteuttaa unelmiaan.

 

Nykyään Musk tunnetaan erityisesti luksussähköautoja valmistavan Teslan ja avaruuslentoyhtiönä tunnetun SpaceX:n omistajana. Teslalla hän haluaa mullistaa autoteollisuuden tuomalla pelkkiä sähköautoja, jotka ovat erittäin kilpailukykyisiä nykyisten autojen kanssa. Aluksi Teslalla oli vain kalliimpia malleja, mutta juuri tulevalla Model 3:lla hän yrittää saada sähköautot käyttöön myös hieman halvemmassa hintaluokassa. Oma näkökulma on tähän se, että sähköautojen tulee kuitenkin tulla vielä houkuttelevammaksi vaihtoehdoksi, sillä niiden valmistuksesta syntyy enemmän päästöjä kuin normaalin polttomoottoriauton käyttöiän aikana. Jotain Muskin päättäväisyydestä saada asiat toimimaan kertoo lupaus minkä hän teki Australian hallitukselle, kun Teslalta oltiin tilattu maailman suurin akku. Musk sanoi, että jos akut, joiden arvo on 50 miljoonaa dollaria, eivät ole valmiina määräaikaan mennessä, saa ne ilmaiseksi.

 

Tulevaisuudessa Muskin tavoitteena on helpottaa ihmisten liikkumista Hyperloopilla, joka on konseptitasolla oleva liikenneyhteys, jolla ihmiset pystyisivät liikkumaan todella nopeasti paikasta toiseen. Myös Suomeen on suunniteltu Hyperloopia Turun ja Tukholman välille.

 

Musk on tunnettu myös läheisyydestä asiakkaisiinsa varsinkin Teslan puolelta. Usein ihmiset twiittaavat Muskille ehdotuksia Teslaan ja sen ohjelmistopäivityksiin ja usein ne myös tulevat todella nopeasti asiakkaiden saataville. Tämä luo myös tietynlaista uskottavuutta ja näin ollen myös asiakasymmärrystä, miten asioita voi tehdä ja mitä on jäänyt huomaamatta.

 

Musk tunnetaan yrityksissään välillä mikrojohtajana, joka haluaa tietää kaikesta kaiken, mutta hän on myös tunnettu siitä, että hän myös tekee kaikkea yrityksessään. Jos ohjelmoijat tekevät 12 tuntisen päivän, Musk tekee 14 tuntisen. Hän johtaa äärimmäisellä esimerkillä ja muut seuraavat perässä. Muskin johtamistyyliä voi olla vaikea kopioida akatemialla, mutta joistain osista voi kyllä ottaa esimerkkiä.

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!