Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Et muuten tätäkään usko

Kirjoitettu 21.05.17
Esseen kirjoittaja: Iiris Nokka
Kirjapisteet: 1
Kirja: Et muuten tätäkään usko
Kirjan kirjoittaja: Ville Haapasalo, Ville Röyhkä, Kauko Metso
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Pinkkuvuoden esseitä 12/2016

Ekan kerran kun näin vilauksen Ville Haapasalosta, oltiin venäjän tunnilla yläasteella. Myö katottiin elokuvaa, joka kertoi kokonaisuudessaan venäläisten miesten ”metsästysreissusta” eli ryyppäämisestä. Siellä oli puhuvia karhuja, vodkaa ja paljon metsää. Elokuva oli puhuttu venäjäksi, joten sen idea jäi melkoisen hämärän peittoon.

Villen venäjän uran takia starttasin äänikirjan Et muuten tätäkään usko, joka on jatkoa Haapasalon edelliselle kirjalle. Sisällöltään opus kertoo Haapasalon kommelluksista Venäjällä, paljolti myös niistä joita ei tv-ohjelmiin ole taltioitu.

Mielenkiintoista oli Villen jutut Venäjän show -bisneksestä. Ville ei ole suoraan sanoen mikään kummoisen näköinen julkimo, huomaa että Venäjän märkä kulttuuri ja rankat työvuodet ovat tehneet tehtävänsä. Hän onkin rakentanut oman henkilöbrändinsä aivan päinvastoin kuin muut venäläisjulkkikset jakkupukuineen ja tiukkoine kravatteineen. Piposta ja tietynlaisesta ”junttimaisuudesta” on tullut hänen oma juttunsa. Ja näköjään Haapasalo on kuitenkin sulautunut suht hyvin tuonne Venäjän kamaralle!

Haapasalon osallistuminen Venäjän omaan Tanssii tähtien kanssa -kilpailuun oli show -bisnestä rankimmillaan. Vammoista ei välitetty, vaan tärkeintä oli kilpailun voittaminen ja yleisön tyytyväisyyden takaaminen. Haapasalo sai sellaisia vammoja, joista hän on joutunut kärsimään vielä pitkät ajat tapahtuman jälkeen. Ja dopingit poistuivat hänen kehostaan vasta muutaman vuoden jälkeen tapahtuneesta.

Suomessa ei ole ehkä vieläkään tajuttu, kuinka suuri juttu Haapasalo on Venäjällä. Hänet on esimerkiksi nimetty Venäjän kansallistaitelijaksi, jolloin hän on oikeutettu taitelijaeläkkeeseen.

Olen itse kiinnostunut paljon Venäjän markkinoista. Ehkä sen takia, että tulen tuolta melko läheltä rajaa, tai sen takia että olen opiskellut venäjän kieltä. Mitään en Venäjän kaupasta vielä tiedä, mutta pitäisi se ainakin selvittää mitä mahdollisuuksia se tarjoaa. Homma startattu, jatkoa tulossa.

Iiris Nokka

https://tavotteenamia.wordpress.com/

Tagit: , , , , , ,

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!