Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Fasilitaattorin käsikirja

Kirjoitettu 06.11.14
Esseen kirjoittaja: Pasi Suojala
Kirjapisteet: 1
Kirja: Fasilitaattorin käsikirja
Kirjan kirjoittaja: Pepe Nummi
Kategoriat: 1.3. Oppivan organisaation ja tiimiyrityksen kehittämistyökalut, 2.2. Tiimityön taidot ja työkalut, 2.4. Tiimiliiderinä ja -valmentajana toimiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Fasilitaattorin käsikirja

Tarina Ykä Hirvestä ja Omena & Lastaus Oy:stä oli hauska ja helposti luettava kirja. Minulla on teemana tänä vuonna; Tiimiakatemia ja tiimioppiminen, joten olen kokenut, että treenien kehittäminen kuuluu tärkeänä osa-alueena tiimioppimiseen. Päätin siis lukea kirjan fasilitoinnista ja aloitin kirjasta joka on kaikista helpoin. Kirja selvitti hyvin ja selkeästi fasilitaattorin roolin ryhmäkeskusteluissa ja avasi ymmärtämään fasilitoinnin tärkeyden, suosittelen siis kirjaa kaikille ryhmätyötä tekeville.

Kirjasta tarttui muutamia koppeja joita ajattelin kokeilla treeneissämme. Avaan kuitenkin vain yhtä teoriaa jonka koen olevan tärkein Ideaosuuskunta INTOlle.

Ongelma meidän treeneissä on se, että kaikki eivät puhu. Osa porukasta ei sano juurikaan mitään edes check-innissä tai outissa. Se on minusta todella rasittavaa, jos haluamme ajatella yhdessä eli käydä dialogia eikö se vaatisi kaikkien osallistumista? Ongelman syy on varmasti se, että meillä on useita dominoivia keskustelijoita jotka mielellään puhuvat. He muodostavat nopeasti ajatuksensa loogisiksi kokonaisuuksiksi ja tuovat ne esiin sen suuremmin odottamatta. Toinen syy on myös se, että nämä dominoivat keskustelijat harvoin miettivät yhtä dialogin sääntöä kovinkaan paljon, nimittäin sitä, että tuonko sanomisellani mitään uutta tai rakentavaa keskusteluun.

Jos treeneissä ei ole tarkoitus tehdä tiimiä koskevia päätöksiä ei minua niinkään häiritse se, että tiimiläiset osoittavat hiljaisuudellaan välinpitämättömyytensä asiaa kohtaan. Silloin taas kun pyrimme tekemään päätöksiä, on hiljaisuus suunnattoman rasittavaa. Se saa minut ajattelemaan haluavatko nuo edes olla tässä tiimissä kun ei ole mihinkään mitään sanottavaa? Tiedän, että he haluavat kuulua tiimin mutta hiljaisuudellaan he viestivät ”ei voisi vähempää kiinnostaa”.

Kirjassa oli teoria joka voisi helpottaa tiimimme päätöksentekoa, se on nimeltään idealogi. Idealogin perusperiaate on se, että ensin 10 minuutin aikana jokainen kirjoittaa omalle paperilleen mitä on mieltä asiasta. Sen jälkeen fasilitaattori ohjaa ihmiset pieniin ryhmiin jossa jokainen vuorollaan kertoo mitä on paperille saanut aikaiseksi. (Fiksua on aloittaa siitä henkilöstä joka yleensä puhuu vähiten.) Pienryhmän tarkoituksena on varastaa omalle paperilleen kaikki parhaat ajatukset ja ideat. Pienryhmä hetkiä pidetään useampia, esimerkiksi niin monta, että kaikki pääsevät olemaan toistensa kanssa. Teorian tarkoitus on se, että varastat muiden ideat omalle paperillesi ja lopuksi jokainen saa taas 10 minuuttia aikaa kiteyttää oman mielipiteensä uudelle paperille. Sen jälkeen paperit kerätään ja asetetaan seinälle ja tadaa kaikki ovat muodostaneet tai varastaneet mielipiteensä asiasta. Pienryhmissä jokainen on voinut hioa omaa mielipidettään ja saanut näkökulmaa asiaan joten, mielestäni teoria on varsin toimiva. Erittäin hyvä puoli teoriassa on se, että vaikka mielipide jonka kirjoitat paperille päivän pääteeksi olisi varastettu muilta, koet silti, että se on sinun oma mielipiteesi.

Idealogi on siis teoria jonka avulla on helppo saada mielipide kaikilta. Kirjan mukaan yleensä päivän päätteeksi melkein kaikilla on samansuuntainen mielipide asiasta sillä kaikki ovat ”varastaneet” parhaat mielipiteet ja näkökulmat itselleen. Tämän jälkeen asian päättäminen on helpompaa ja yhteiselle dialogille voidaan antaa aikaa sillä idealogin aikana kaikki ovat ehtineet ajatella ja luoda itselleen näkökulman asiaan.

Tätä teoriaa voisi kokeilla INTOSSA esimerkiksi johtoryhmän tehtäviä valittaessa tai vaikkapa kassajärjestelmästä keskusteltaessa.

Seuraavaksi aion lukea hieman paksumman fasilitointi kirjan ja toivon, että opin lisää käyttökelpoisia teorioita ja keinoja treenien kehittämiseen.

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!