Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Fiksumpi rahapää

Kirjoitettu 18.11.14
Esseen kirjoittaja: John Blåfield
Kirjapisteet: 2
Kirja: Increase Your Financial IQ
Kirjan kirjoittaja: Robert Kiyosaki
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Rikas isä, köyhä isä kirja sivuaa hyvin paljon samoja aiheita kuin tämä kirja, taloudellisen viisauden kartuttamisesta. Tämä kirja keskittyy enemmän sioittamiseen liittyviin asioihin, ja jättää rahan tienaamisen vain yhdeksi osa-alueeksi taloudellisesta viisaudesta. Tiimiakatemialla ja yrittäjänä tulee melko paljon keskityttyä, juuri tähän rahan tienaamiseen. Olen kuitenkin kiinnostunut sijoittamisesta, ja siitä puhutaan suhteessa hyvin vähän Tiimiakatemialla. Tietysti toimivalla liiketoiminnalla voi tienaa suhteellisen lyhyessä ajassa paljon enemmän kuin sijoittamalla, mutta sijoittaminen on mielestäni tärkeä osa oman henkilökohtaisen talouden hallintaan. Jo ennen kuin luin Rikas Isä, Köyhä isä kirjan, olin päättänyt että joka kerta kun tienaan rahaa, sijoitan osan niistä. Tällä hetkellä olen vain sijoittanut osakesalkkuihin. Tämä kirja vahvisti jo ennestään heränneen ajatuksen siitä, että sijoittamalla salkuihin, en pysty hallitsemaan sijoituksiani, enkä opi mitään uutta. Minulla ei ole enään mitään merkittävää opittavaa osakesalkuista, siksi minun kannattaa nostaa pankosia, näin ollen opin enemmän ja minun taloudellinen älyni kasvaa. Olen miettinyt kahta eri vaihtoehtoa, jotka ovat asuntosijoittaminen ja yritysijoittaminen. En näe että nämä sulkevat pois toisiaan.

Uskon että yritysijoittamisessa minulla on paljon opittavaa pienellä sektorilla, puhun nyt jostain 1000€ sijoituksista. En tideä aiheesta juuri sen enempää kuin mitä olen kolleegalta kuulut, joka ei myöskään ole sijoittanut yrityksiin aikaisemmin. Siksi ensimmäiset pari vuotta pienillä rahoilla pelaaminen voisi olla todella hyödyllistä tiedon kartuttamiseen. Yritysijoittaminen on kuitnekin riskialtista puuhaa enkä aijo nostaa panoksia ennen kuin minulla on enemmän tietoa aiheesta. Kyseiseen sijoittamiseen ei kannata myöskään ryhtyä sijoittamaan lainarahaa, koska minulla ei ole paljoa vaikutusvaltaa sijoituksiini.

Asuntosijoittaminen on minusta mielenkiintoinen ajatus. Asuntosijoittaminen on kuitenkin paljon isommilla rahoilla leikkimistä ja siihen tarvitsen lainaa. Olen valmis ottamaan asuntosijoittamiseen lainaa koska sijoitusasunnosta tuleva tuotto on huomattavasti varmempaa kuin yritysosakkeista, sekä sijoitusasuntoon liittyvät asiat, ovat huomattavasti enemmän minun hallinnassani. Vuokran suuruus, vuokralainen ja yms.

Hyvä pointti Kiosakin kirjassa on se että ensimmäisenä priority listalla, pitäis olla sijoituskohteet. Ensimmäisenä maksetaan itsellemme rahaa jotta voimme sijoittaa ne rahat jonnekkin. Sitten maksetaan itsellemme palkkaa jolla voimme elellä miten haluamme mikäli haluihin kuuluu esimerkiks auto jossa on velkaa, menee näistä rahoista lainanlyhennykset. Vasta sen jälkeen maksetaan kulut, kuten sähkö ja vesilaskut. Mikäli ei pystytä kattamaan kuluja, on meidän vain pakko tehdä enemmän rahaa. Kun laskee itselle maksettavat sijoitusmaksut kuluiksi, voi helposti huomata, kuinka paljon enemmän rahaa pitää tienata jotta kulut tulee katetuksi.

Voisin ottaa käyttöön enemmän järjestelmällisen systeemin, mutta toistaiseksi minulle sopii tämä nykyinen,  että laitan omantunnon mukaan rahaa sijoitukseen. Tällä hetkellä valtio kustantaa minun asumisen. Pivo sovelluksen avulla sain tietää mikä on minun päivätason keskikulutus, keskikulutuksen avulla pystyin laskemaan kuinka paljon minulla menee kuukaudessa raahaa. Sain selville että elämiseeni kuluu 150€ enemmän kuin mitä valtio minulle opintotukena maksaa. Näin ollen vuosittaiset kuluni ovat noin 1800€. Kaikki muut tuotot ovat periaatteessa ylimääräistä, tuottoa jotka voin sijoittaa.

Ideaosuuskunta INTO:n nykyinen kassajärjestelmä toimii hyvin samalla tavalla. Meillä investointipankki lasketaan kuluihin näin ollen joka kuukausi on katettava tietty määrä, jotta myös investointi olisi mahdollista.

Tagit: , ,

Keskustele artikkelista

1 kommentti to “Fiksumpi rahapää”

 1. Jane Damilek sanoo:

  Taloudellisissa vaikeuksissa ja tarvitse käynnistää varoja tehdä kontakti: janedamilek@gmail.com thesis tietoa, jotta voisimme hyväksyä lainaa hakemus kahden prosentin korolla.

  varsinkin
  osoite
  kaupunki
  maa
  puhelin
  faksi
  lainamäärä
  laina kesto
  ammatti
  kuukausitulot

  Jane Damilek

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!