Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Flow – elämän virta

Kirjoitettu 11.09.16
Esseen kirjoittaja: Harri Mustonen
Kirjapisteet: 3
Kirja: Flow - elämän virta
Kirjan kirjoittaja: Mihaly Csikszentmihalyi
Kategoriat: 1.4. Uusia tuulia oppimiseen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Kirjan kirjoittaja on psykologian professori Mihaly Csiksezenmihalyi, (kylläpä on miehellä vaikea nimi) joka on tutkinut ihmisen onnea kahden vuosikymmenen ajan. Milloin ihminen kokee iloa ja millaisissa tilanteissa ihminen nauttii olemassaolostaan. Kirjan mukaan tällaisista kokemuksista ihmisille syntyy flow-tila. Flow-tila on sitä, kuinka keskityt johonkin asiaan erittäin intensiivisesti, keskityt tehtävään ja ajankulkusi katoaa. Ihminen kokee, että hänen taitonsa on täydessä käytössä.

Jokainen pystyy tavoittamaan flow-tilan, kun oppii asettamaan itselle sopivia haasteita, tavoitteita ja pystyy hallitsemaan omaa tietoisuuttaan. Kyse on siis paljon itsensä löytämisestä ja sen vaalimisesta normaalissa arjessa. Kirja käsittelee onnellisuutta, iloa ja tietoisuutta yleensä, sekä erilaisia asioita jotka synnyttävät ihmisissä iloa ja flowta. Keskityn itse reflektiossani siihen, miten flow vaikuttaa työntekoon ja miten sellaisen voi työssä saavuttaa.

 

Flow työssä

Ihmiset kokevat työssään enemmän flow-tunteita, kuin vapaa-ajallaan. Miksi? Yleensä vapaa-aikaa tuhlataan liikaa passiiviseen toimintaan, eikä itsensä toteuttamiseen ja kehittämiseen. Eli illat menevät neljän seinän sisällä telkkaria tuijottaen. Siksi vapaa-ajallakin kannattaa yrittää löytää ne harrastukset, jotka luovat iloa elämään ja joilla voit kehittää itseäsi. Oli se sitten lukemista, kalastamista, maalaamista tai jalkapallon peluuta.

Kun työntekijät ovat iloisia ja kokevat tekemisensä tarkoituksen mukaiseksi, hyötyvät myös työnantajat ja yritykset. Työntekijöiden tehokkuus kasvaa ja tavoitteita saavutetaan paremmin, mikä lisää yhä enemmän ja enemmän positiivisuutta. Esimerkiksi kirurgit ovat usein sanoneet, että pääsevät työssään flow-tilaan. Jokainen löytää ja määrittää itse ne asiat, mitkä flown synnyttää. Kirurgien työ on luovaa, merkityksellistä ja monipuolista, siksi eri ihmiset kokevat eri asiat innostaviksi. Flown voi synnyttää esimerkiksi ongelmien ratkominen, itsensä toteuttaminen tai se, että ollaan osa hyvin koulutettua ja tehokasta tiimiä.

Flow-tilaan pääseminen ei kuitenkaan ole helppoa ja sen edessä voi olla moniakin esteitä. Esimerkiksi lait ja säännöt saattavat olla usein sen tiellä. Suomalaiset yrittäjät ovat niitä, jotka uskoakseni joutuvat usein niistä kärsimään. Suomessa on erittäin paljon lakeja ja sääntöjä, jotka varmasti estävät esimerkiksi suomalaisen ravintola-alan yrittäjän flown helposti. Tiimiakatemialla pyrimme määrittämään yhteiset pelisääntömme yhdessä ja juuri yhdessä tekeminen on tärkeää. Jokaista kuunnellaan, joka haluaa tulla kuulluksi. Meillä on siis hyvin vähän kielteisiä sääntöjä siitä mitä ei saa tehdä. Meillähän jopa kannustetaan epäonnistumaan. Yhteisölle on erittäin tärkeää, että he saavat itse vaikuttaa omaan ympäristöönsä.

Myös ympäristö on asia, joka voi edesauttaa flow-tilan syntymistä. Ensimmäiseksi ajattelisi, että varmasti hienot virikkeitä täynnä olevat paikat ja tilat synnyttäisivät enemmän luovuutta. Näin ei kuitenkaan välttämättä ole. Päävalmentajamme Ulla Luukkaan muistankin sanoneen, että Harvardissa on tutkittu ja koettu se, kuinka epä virikkeellisemmistä tiloista syntyi luovuutta. Harvardin opiskelijoita oli muuttanut uusiin hienoihin tiloihin, minkä vaikutuksena luovuus oli selvästi vähentynyt. Ei ole siis sattumaa, että Applen ja Microsoftin tasoisia yrityksiä on saanut alkunsa autotalleista. Tiimiakatemia muutti myös ”uusiin” hienoihin tiloihin. Palasimme oikeastaan juurillemme Turbiinitaloon. Technopoliksen tilat eivät meitä kulttuurimme puolesta palvelleet, joten uskon, että palaamme takaisin yhteisöllisempään aikaan. Sitä ei tiedä miten tilat todella vaikuttavat meidän kulttuuriimme, mutta vuoden päästä olemme asiassa jo viisaampia.

 

Minä ja flow

Mietin kirjaa lukiessani, että mikä synnyttää itseeni flown tuntemuksia. Ja kyllähän ne erilaiset onnistumiset sen tuo. Muistan kun menin lukiossa töihin kotipaikkakuntani ruokakauppaan. Ensimmäiset puoli vuotta oli negatiivisuutta täynnä. ”Vittu, että ärsyttää mennä töihin.” Oli tokaisu, joka kuultiin nuoren miehen suusta useaankin otteeseen. Jossain vaiheessa kuitenkin ymmärsin, että ehkäpä nämä työpäivät sujuvat mukavammin, kun asenne on kohdallaan. Aloin palvelemaan asiakkaitani parhaani mukaan, positiivisuuden kautta. Sain kiitosta asiakkailta ja työnantajaltani. Onnistumiset ruokkivat silloin positiivisuutta. Muistan saaneeni myös ihmetystä aikaan työkavereissani. ”Miten sä jaksat olla positiivinen täällä duunissa?” Vastasin aina vain sen, että hyvällä asenteella kaikki voittaa, myös sinä itse. Silloin myös ymmärsin, että jokaista duunipaikkaa kannattaa arvostaa ja jokaisesta duunipaikasta oppii jotain. Tämä oli henkilökohtaisesti ehkä ensimmäinen kunnon kasvunpaikka, minkä olen huomannut itsessäni.

Tämä on oikeastaan ajatus mihin tykkään palata usein nyt Tiimiakatemialla. Tiimiakatemiahan on myös paljolti kiinni juuri siitä omasta asenteesta. Täällä itsensätuntemista täytyy kuitenkin kehittää jatkuvasti ja täällä on ehdottomasti oltava rohkea. Olen siis 16-vuotiaana osannut tehdä työni positiivisuuden kautta ja haluan osata tehdä sen edelleen 23-vuotiaana. Välillä tuntuu, että Tiimiakatemialla vastoinkäymisen takia negatiivisuus ottaa vallan, siksi haluankin palata itsekin juurilleni ja oppia tuolta nuorelta 16-vuotiaalta samaa asennetta.

 

Tiimin flow

Kolmas vuosi on lähtenyt käyntiin ja kuumeisesti mietimme miten tiimi saadaan flow-tilaan. Pelasimme treeneissämme Jussi Gallan kehittämää Topaasi itseohjautuvuuden peliä. Se oikeastaan avasi silmiä ainakin itselle todella paljon. Lisäksi kaikki on syksyn alussa leijaillut omissa ajatuksissaan vähän siellä täällä. Pelin avulla pääsimme hyvin ”samalle linjalle”. Suosittelen ehdottomasti jokaiselle tiimille! Esille nousi aihe mikä meitä tiiminä innostaa? Innostumme lyhytkestoisesta yhteisestä tekemisestä. Olemme pitkään pyrkineet tekemään projekteja yhdessä tiimillä, mutta se ei ole hirveän hyvin koskaan onnistunut. Siksi esimerkiksi synnytykset voisivat toimia meidän porukassa paremmin, kuin pidempi aikainen projekti.

Tiimiyrityksemme merkitys tiimiläisille on muuttunut ajan kanssa. Ymmärrämme, että osuuskuntamme on alusta, missä voit toteuttaa omia unelmiasi. Sinua kannustetaan ja neuvotaan treeneissä ja toimistolla. Mutta itseohjautuvasti muodostat itse oman projektiryhmäsi ja haet ne ihmiset ympärille, jotka saavat asioita alulle ja pääsevät yhdessä loppuun asti.

Syksyn perinteinen haaste onkin se, että kaikille löydetään innostavaa tekemistä. Oppimissopimukset täytetään ja asiakasviikot lähestyvät. Siksi päätimmekin pitää Tiimiliiderin ja asiakaspäällikön kanssa yhdessä tavoitekeskustelut tiimiläisille. Tavoitekeskusteluissa mietitään juuri niitä asioita, mikä yksilölle synnyttää flown tunteita, millaisia ovat hyvät tavoitteet ja millaisia ovat sopivat haasteet.

 

 

Harri Mustonen
Ideaosuuskunta Aito

Tagit: ,

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!