Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Forest and back – ajatuksia

Kirjoitettu 06.09.14
Esseen kirjoittaja: Eetu Huosianmaa
Kirjapisteet: 1
Kirja: -
Kirjan kirjoittaja: -
Kategoriat: 9. YPK:n ulkopuoliset

Forest and back - ajatuksia, 3.0 out of 5 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.0/5 (1 vote cast)

Forest and back Woiman kanssa

 

Yleistä höpinää

 

Kokonaisuutena ja oikeestaan kaikinpuolin olin reissuun itsessään todella tyytyväinen ja mun mielestä sen järjestelyissä oli onnistuttu tosi hienosti ja pisteet siitä kaikille mukana olleille. Mitä tossa porukalla puhuttiin niin rastit olis voinu olla vähän haastavampia tai ainakin sellasia, että ois saatu aikaan tilanteita, jossa oltais oikeesti jouduttu miettimään et mitäs nyt tehään ? Hienosti kuitenkin reissu yhdisti tätä meidän tiimiä ja varmasti isompana kokonaisuutena kaikkia pinkkuja ja miksei akatemialaisia ylipäätään.

 

Näkökulmia tiimistä

 

F&B oli just tiimin yhteishenkeä ja tiivistymistä ajatellen täydellinen reissu, niinku varmaan tietysti oltiin ajateltukin. Tietysti se mitä aiemmin jo sivusinkin, eli ettei rasteilla ollut mitään suurempia haasteita, jätti varaa myötäillä ja mennä vain muiden mukana niinku osa porukasta varmasti teki enemmän kuin toiset. Ei syntynyt mitään ihmeempiä konflikteja tai mielipiteiden eroja kun suunnistuskin meni niin putkeen, että ainoastaan kerran käveltiin harhaan ja silloinkin parikymmentä metriä.

Ihmisten luonteet ja roolit tiimin kesken alkoivat rakentua ehkäpä jo F&B:n aikana tai ainakin hahmottua. Toiset olivat selvästi passiivisia verrattuna toisiin, kun tuli aika tehdä joku päätös tai esim. lähtea vapaaehtoiseksi johonkin tehtävään. Mielestäni sellasta selkeää johtaja persoonaa ei löytynyt ainakaan vielä, joka on mun mielestä ihan hyvä juttu tässä vaiheessa, sillä se vois osottautua myöhemmin käytännössä huonoksi, että yks tyyppi esimerkiksi diktatoi tiimiä tai vastaavaa. Kaikilla on tässä vaiheessa vielä jalat maassa ja aika varovasti otetaan sitä paikkaa sielä tiimissä.

Oli hauska nähdä miten puhelimien poisto vaikutti ihmisiin, nykyään kun kaikki kumminkin on puhelin toisessa ködessä ja läppäri toisessa tjsp. Yllättävän vähän kuulin sillon metässä että voi voi kun ois puhelin tai vastaavaa valitusta vaan aika hyvin siihen suhtauduttiin. Muutenkin yllätyksiin suhtautuminen F&B:ssä näytti olevan ihan hyvää, koska esimerkiksi yöllisissä bileissä kaikki oli hyvin mukana väsymyksestä ja muusta sekavuudesta huolimatta 😀  Toivonkin kyllä että tätä asennetta saadaan käytäntöön mukaan kun lähetään toimimaan yrityksenä, sillä niitä ylläreitä sielä varmasti on matkanvarrella tulossa, hyvässä ja pahassa.

 

F&B itsetutkiskelua

 

Oon aina ollut tosi kilpailuhenkinen ja onneksi meidän muut tiimiläiset ei näytä olevan ainakaan hirveesti vähemmän. Urheiltua tuli paljon nuorempana ja kun on ollut mm. olympiavoittajan valmennettavana niin on oppinut ehkä vähä sellasen asenteen, ettei se toinen sija ikinä kelpaa vaan sillonkin hävitään sille voittajalle. F&B ei ollut kilpailumenestyksen puolelta meidän tiimin parhainta antia ja vaikkei se ehkä mua itteä niin haitannu niin vähä ehkä yllätyin että osaa porukkaa se tuntu oikeesti vähän kaivelevan. Se kuuluisa TA-spirit kumminkin tässäkin tais olla se idea, mutta kaikki haluaa aina voittaa eikä siinä mitään, mun mielestä niin kuuluukin olla. Terve kilpailuhan on kumminkin asia joka vie eteenpäin oikeassa elämässäkin ja varmasti yritystoiminnan kannalta ihan elinehto mitä markinoilla pärjäämiseen tulee.

En oo ikinä ollut ite sellanen henkilö, joka lähtee helposti esiintymään ja lavalle vaan ehkä enemmänkin suunnittelee sitä esitystä ja yrittää tehä siitä mahdollisimman hyvän. Nyt akatemialla oon jostain syystä toiminut aika lailla päin vastoin. Ei kyllä mitään ymmärrystä siitä että miksi näin, mutta eipä kai se mitään, sillä kivaa on ollut ! Ehkäpä se on tää akatemian fiilis ja kulttuuri, jossa kaikki on esillä vähän vuorotellen ja hakee sitä esiintymiskokemusta samalla. Rohkeutta ylipäätään tätä kautta on hyvä hakea, varsinkin kun itellä toi myyntipuoli ja markkinointi on se kiinnostuksen kohde niin pitäis tää esiintyminen opetella luontevaksi tulevaisuutta ajatellen.

En oikein osaa sanoa mikä mun rooliksi tässä tiimissä on muovautumassa, mutta huomasin että aika helposti olin mukana päätöksen teossa ja tartuin nopeesti ohjaksiin jossei hommat edenny tuolla F&B:ssä. Oon ehkä vähän sellanen että tykkään ennemmin ite sanoa että kuinka tehään ku antaa jonkun toisen käskeä mua että tehään näin. Johtuu varmasti suuresti siitä, että jos joku ei oo mun päässä selvästi mua pätevämpi ja en luota siihen jossain asiassa täysin niin aika helposti kyseenalaistan sen sanomiset. Ei sillä että lähtisin läheskään aina sanomaan asiasta, mutta usein aattelen päässä että vittu ihan yhtä tyhjän kanssa tehä näin ku pian vedetään uusiks toisella lailla kumminkin. Sit kun oonkin väärässä niin kolahtaa. Pitäis opetella luottamaan muihin enemmön muutenkin, taitaa kumminkin olla suuri osa tätä TA prosessia se.

 

Eka reflektioessee ! Tästä se lähtee rullaamaan.

 

 

 

 

Tagit:

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!