Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Forest and maybe back

Kirjoitettu 08.10.18
Esseen kirjoittaja: Annika Palmari
Kirjapisteet: 1
Kirja: Forest and maybe back
Kirjan kirjoittaja: Tiimiakatemia
Kategoriat: 9.02. Yhteisöllisyys

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Yrityksissä ja liiketoiminnassa tärkein asia on kontaktit toisiin, ja ketkä olisivatkaan tärkeämpiä kontakteja kuin oman yrityksen tai tiimin työtoverit, joiden kanssa työskentelyyn koko liiketoiminta perustuu. Tätä tärkeää keskinäistä suhdetta pääsimme kehittämään koko tiimin voimin Tiimiakatemian järjestämään Forest and maybe back- virkistysiltaan vain muutama päivä tiimien jakamisen jälkeen.

 

Forest and maybe back-matka sijoittui Tupaswillan elämyskeskukseen, jossa myös yövyimme seuraavan yön. Matkan tarkoituksena oli sekä tarjota rentouttava tutustumisympäristö uusille Tiimiakatemian opiskelijoille, että antaa tehokkaan alkusysäyksen tiimin yhteishengen ja ryhmäytymisen kehittymisessä. Päivän aikana vaelsimme useiden kilometrien matkan eri rastien välilä. Näillä rasteilla suoritimme erinäisiä tehtäviä, joissa olennaista oli se, että onnistuakseen suorittamaan ne ryhmän täytyi tehdä yhteistyötä. Motivaattorina rastien suorittamisessa ja yhteishengen nostattamisessa oli myös se, että tuloksissa kilpailtiin toisen tuoreen tiimin kanssa, mikä lisäsi myös kilpailuhenkeä. Illalla koko ryhmä meni aikaisin nukkumaan ahtaisiin tiloihin makuupusseissa nukkuen, vain herätäkseen täyden hämmennyksen keskelle, kun ohjaajat kävivät herättämässä meidät valtaisaan meluun keskellä yötä ja veivät meidät hyvin hämmentävien yöllisten juhlien keskelle.

 

Päivä oli fyysisesti rankka ja yllätyksiä sekä hämmennystä täynnä, mutta silti sillä oli selkeästi positiivinen vaikutus ryhmän keskinäiseen toimivuuteen ja tehokkuuteen sekä ryhmäytymiseen.  Vaikka matkan aikana erilaiset tehtävät, pelit ja leikit unohtamatta hämmentäviä yllätyksiä ja kiusallisia tilanteita tuntuivat oudoilta, niillä oli oma merkityksensä ryhmän keskinäisten siteiden vahvistumisessa. Kun kaikki nämä vaikeat tilanteet koettiin yhdessä ryhmänä ja niistä selvittiin kukin toistensa tuella, loivat kokemukset yhteistä pohjaa ystävyyssuhteille: jokainen pystyi olemaan samaa mieltä toisten kanssa ainakin jossain asiassa. Kun ympärillä oleviin ihmisiin pystyy samaistumaan ja taustalla on yhteisiä haastavia kokemuksia, on vahvan siteen luominen jo hyvällä alulla.

 

Matkan aikana meiltä kerättiin puhelimet ja muu elektroniikka pois, mikä osoittautui tehokkaaksi keinoksi tutustuttaa ihmiset toisiinsa, sillä jäljelle ei jäänyt muuta vaihtoehtoa kuin puhua ihmisille kasvotusten sen sijaan että olisimme vain selailleet puhelimiamme tylsyyden iskiessä. Tämän lisäksi, koska olimme koko matkan ajan samassa ryhmässä ja toistemme seurassa, ei vieraita ihmisiä päässyt pakoon ja kanssakäyminen toisten kanssa oli jatkuvaa. Tämä oli hyvä asia, sillä kaiken väsymyksen ja nälän ja hämmennyksen keskellä, jos halusi puhua jollekulle oli pakko myös tutustua uusiin ihmisiin. Ja mikä olisikaan parempi keskustelunaloitus kuin yhteinen ongelma ja sen selvittäminen!

Kokemuksena ja tiimin yhteistyön ja tutustumisen kannalta Forest and maybe back oli erittäin onnistunut ja täytti tarkoituksensa. Toisiin tiimiläisiin pääsi tutustumaan paljon paremmin kuin vain toimistossa istuessa. Vaativassa ympäristössä ja erilaisia tehtäviä suorittaessa toisista ihmisistä tuli esille aivan uusia luonteenpiirteitä ja yllättäviäkin vahvuuksia. Matkalta palatessa tiimin yhteishenki oli selvästi vahvempi ja meistä oli syntynyt yhtenäinen ihmisryhmä, jolla on omat sisäpiirin juttunsa ja selkeitä tavoitteita ja joka on valmis kohtaamaan uudet haasteet yhdessä. Oli upeaa nähdä, kuinka sekalaisesta ryhmästä toisilleen vieraita ihmisiä kehittyi näinkin toimiva, yhteen hiileen puhaltava tiimi!

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!