Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Forest & Back

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Forest & Back

3.9.2014 oli aurinkoinen, mutta koleahko aamu kun ajoin autoni akatemian parkkipaikalle. Päässäni pyöri vain ajatukset, että jäiköhän nyt jotain tärkeää tavaraa kotiin jota tulisin tarvitsemaan seuraavina tunteina. Ohjeeksemme olimme saaneet suunnilleen vain sen, että ottakaa lämmintä vaatetusta mukaan, sekä makuupussi ja -alusta. Minulta tosin jälkimmäinen puuttui, mutta ajattelin, että enköhän kestä nukkua yhden yön vaikka puun alla. Toinen ajatus, mikä mielessä pyöri oli lyhyesti vain, että mihinköhän v******n sitä on joutunut, mutta niin sitä vaan asteltiin meille varattuun bussiin.

Ja niin olimme matkalla kohti tuntematonta. Tulevasta olinpaikasta ei ollut muuta tietoa kuin, että todennäköisesti keskelle ei mitään meidät jätettäisiin koettelemaan tiimimme vahvuuksia ja heikkouksia. Tietysti puhelimet kerättiin pois bussissa, mikä oli todella hyvä ajatus, koska silloin ihmisiltä otetaan pois kaikki ulkopuoliset häiriötekijät. Tällöin keskitytään tutustumaan omaan tiimiin, jonka kanssa tullaan kokemaan niin tulevat onnistumiset kuin epäonnistumisetkin.

Rakennusten vähennyttyä ja puiden lisäännyttyä bussi kääntyi pienelle hiekkatielle, johon kuski pysäytti bussin ja jätti meidät keskelle metsikköä. Siinä sitten kaikkien löydettyä omat tiiminsä saimme kartan käteen ja ”jonkinlaiset noin suurinpiirtein ehkä saattaisi olla tuolla” – ympyrät karttaan, jotka kuvasivat kierrettävien rastien olinpaikkaa. Tiimimme lähti päättäväisenä kiertämään rasteja. Omassa elämässäni olen nähnyt kaikenlaisia joukkueita ja persoonia, joten ensi tuntumani siteet pois silmistäni saatuani tiimijaossa tunsin, että tässä on nyt hyvä porukka kasassa, mutta se miten nopeasti tiimimme hitsautui yhteen Forest & Backin aikana oli jotain todella hienoa. Ehkä tästä johtuen kuljimme melkeinpä voitosta voittoon rasteilla. Oli hienoa huomata entisenä joukkuelajien pelaajana, että jokainen auttoi toinen toistaan tilanteessa kuin tilanteessa ja antoi kaikkensa tiimin eteen. Tietenkin pilke silmäkulmassa!

Haastavin rasti oli omasta mielestäni improvisaatiorasti, jolloin olimme jo valmiiksi väsyneitä, mutta silti olisi pitänyt keksiä jotakin näyteltävää. Mutta niin siitäkin vain selvittiin, vaikka kieltämättä en itsestäni löydä hirveästi lahjoja improvisointiin.

Varmaankin mieleenpainuvin haaste tällä reissulla oli tietysti se yöllinen disko siellä keskellä pelkkää mustaa metsää. Yhtä mieleenpainuvaa oli varmaankin se, kun tehtäväksi tuli tehdä jonkin sortin Disney-musikaali. Meillähän tietysti aikaa oli vajaa puoli tuntia, kun muut tiimit olivat jostakin sekaannuksesta johtuen päässeet harjoittelemaan kyseistä esitystä toista tuntia. Kuitenkin näytimme tiimimme vahvuuden ja sovelsimme jotakin ihan sekopäistä lavalla, ja esityksen jälkeen jokainen repesi ihan rehelliseen nauruun. Aivan huikeaa!

Forest & Back on siis loistava ryhmäytymis- sekä tutustumisreissu. Siellä pääsee hiomaan tulevaisuudessa tärkeää tiimin yhteishenkeä, joka kokemusteni perusteella urheilussa kuin muissakin asioissa elämän tiukoissa paikoissa erottaa voittajat häviäjistä. Ja henkeähän meidän tiimistä löytyy!

Kiitos ja anteeksi 😀

 

 

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!