Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Forest & Back – tiimihenkeä metsästämässä

Kirjoitettu 07.09.14
Esseen kirjoittaja: Miia Huotari
Kirjapisteet: 1
Kirja:
Kirjan kirjoittaja:
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Aluksi olin vähintäänkin hieman kauhuissani kun kuulin, että olimme lähdössä metsään, ja kaiken kukkuraksi yöpyisimmekin vielä siellä. Sillä vaikka nautin olla luonnossa, niin olen sen verran mukavuudenhaluinen, että en mielelläni vietä aikaa sellaisissa olosuhteissa. Lisäksi minua arvelutti se, että en oikein tiennyt mihin olin ryhtymässä, enkä osannut yhtään odottaa mitä kyseinen seikkailu toisi tullessaan. Sain kuitenkin sellaisen käsityksen, että kaikkineen kommervenkkeineen päivineen Forest & Back tulisi olemaan ikimuistoinen ja unohtumaton kokemus, jota missään nimessä ei voisi jättää väliin.

Kauniina aurinkoisena keskiviikko aamuna matka alkoi kohti tuntematonta, mukanamme vain tavarat, jotka meille oli ilmoitettu aikaisemmin, sekä tietysti me uudet pinkut. Muutama päivä aikaisemmin meidät oli jaettu uusiin tiimeihin, joten tutustuminen paremmin toisiimme oli enemmän kuin paikallaan.

Matka alkoi jännittävissä merkeissä, ilman kännyköitä sekä muita teknologisia laitteita, joilla voisimme olla yhteydessä ulkomaailmaan. Se osoittautui oikein hyväksi ja toimivaksi ideaksi, sillä pystyimme keskittymään olennaiseen eli toisiimme.

Astuimme ulos bussista, tuijotellen vuorotellen karttaa ja kartassa olevia pisteitä, joihin meidän tulisi matkata yhdessä tiiminä, ja suorittaa erilaisia tehtäviä. Matka ei suinkaan alkanut parhaimmalla mahdollisella tavalla, sillä menimme harhaan jo heti ensi kättelyssä, mutta vastoinkäymisistä huolimatta pysyimme tiiminä ilman turhia valituksia, ja jatkoimme matkaa uuden kartturin voimin. Saavuimme kuin saavuimmekin tuleville rasteille pikimiten ilman sen suurempia ongelmia. Siitä se sitten lähti. Oivalsimme, että meidän täytyy luottaa toisiimme ja tukea toisiamme, sillä se kuuluu olennaisesti pelinhenkeen. Löydettyämme yhteisen sävelen kaikki alkoi sujumaan paremmin. Yhdessä ryhmänä teimme jokaisella pisteellä parhaamme, ja kuten sanottu yhteistyössä on voimaa. Vaikka olemme jokainen täysin erilaisia ja omaamme toisistaan poikkeavat luonteet, siitä huolimatta yhteistyömme sujui kaikinpuolin loistavasti. Kokemus kasvatti meitä, ja opimme jatkuvasti uutta toisistamme sekä myös itsestämmekin. Kaikki teki parhaansa, ja yllätyin täysin siitä miten ryhmädynamiikkamme sujui. Sen ansiosta loppujen lopuksi voitimme toiset tiimit ylivoimaisesti sekä myös itsemme.

Kuten jo mainitsinkin, Forest & Back oli kaikin puolin mieletön kokemus. Lähennyimme valtavasti, ja uskon, että vaikka olosuhteet olivat mitä olivat, niin kaikilla oli loppupeleissä mukavaa. Tietysti aina löytyy jotakin parantamisen varaa. Pohdimmekin tiimimme sisällä, että olisimme toivoneet, että tehtävät olisivat olleet vielä enemmän haasteellisempia ja, että ne olisivat voineet koetella meitä entistäkin enemmän. Joka tapauksessa Forest & Back oli hyvin antoisa ja varmastikin ikimuistoinen tapahtuma kaikin tavoin. Kiitos vielä kaikille, jotka olitte mukana ja erityiskiitokset etenkin teille järjestäjille sekä ihanille tiimiläisilleni. Vaikka tämä kuulostaakin melko kliseeltä, niin teidän ansiosta tästä tuli unohtumaton kokemus.

Vaikka olemme vasta hetken ajan olleet yhteinen tiimi, niin kuitenkin loppujen lopuksi olemme kokoneet jo lyhyessä ajassa paljon yhdessä, ja tuntuu siltä kuin olisimme tunteneet jo pidemmän ajan. Tästä on hyvä jatkaa yhdessä kohti uusia seikkailuja.

 

Tagit: ,

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!