Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Forest&Back

Kirjoitettu 07.09.14
Esseen kirjoittaja: Essi Kinnunen
Kirjapisteet:
Kirja:
Kirjan kirjoittaja:
Kategoriat: 1.4. Uusia tuulia oppimiseen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

En olisi uskonut, että metsässä vaeltaminen ja teltassa nukkuminen olisi ollut kovin opettava reissu, mutta yllättäen se paljastui sellaiseksi.  En ikinä ole nauttinut metsässä vaeltamisesta, olen enemmän kaupunki-ihminen, mutta oli yllättävän mukavaa seikkailla tuntemattomassa metsässä.

Olen ollut osana joukkuetta jo yli kymmenen vuotta.  Joukkueessa kaikki puhaltavat yhteen hiileen ja kaikkien panos on yhtä tärkeä. Erona tiimiin, joukkueessa ei juurikaan delegoida asioita. Kaikki tehdään yhdessä. Tiimissä taas otetaan enemmän huomioon muiden vahvuudet.  Mielestäni se on erittäin hyvä, koska silloin kaikki saavat toteuttaa itseään haluamallaan tavalla ja kaikille löytyy tekemistä.

Metsäreissu oli erittäin hyvä tiimiä lujittava tapahtuma, enkä yhtään ihmettele miksi se on jokavuotinen perinne. Siellä alkoivat selvitä roolit, esim. kuka on johtajatyyppi ja kuka enemmän suorittaa hiljaa tehtävät huolella loppuun. Opimme toisistamme monia asioita ja tunnemme toisemme paremmin. Verrattuna siihen, että olisimme pelkästään koulussa istumassa, varmasti tulemme toimeen ihan erilailla.

En ole luonteeltani kovin heittäytyvä ihminen, enkä luota uusiin ihmisiin helposti. Saatan myös vaikuttaa hiljaiselta, mutta kun olen tuttujen seurassa niin en ole juurikaan hiljaa. Forest&Back reissulla tuli myös laitettua itsensä koetukselle. Oli pakko uskaltaa heittäytyä mukaan rastien tehtäviin ja keskustella lähes tuntemattomien ihmisten kanssa. En nyt varsinaisesti sano, että reissu opetti itsestäni jotain, mutta ainaskin opin sen, että kannattaa olla avoimempi uusien ihmisten seurassa.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!