Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Futuremakers – inspiroivia naisia, jotka muuttavat maailmaa teknologian avulla, Tuuti Piippo

Kirjoitettu 19.05.18
Esseen kirjoittaja: Mari Leskinen
Kirjapisteet: 1
Kirja: Futuremakers – inspiroivia naisia, jotka muuttavat maailmaa teknologian avulla
Kirjan kirjoittaja: Tuuti Piippo
Kategoriat: 7.4. Tulevaisuuden mahdollisuudet

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Taivaallisen kaunis kirjan kansi ja kirjan luettuani tajusin, että se kertoo paljon myös kirjan sisällöstä.

”Onnellisuus ei ole jotain, minkä koet; se on jotain, minkä muistat.”– Oscar Levant

Kirjaan on kerätty naisten tarinoita ympärimaailman. Tarinoiden lukeminen on kyllä aina niin mukavaa, mutta kuitenkin samalla opettavaista luettavaa. Intohimot ovat ohjanneet reittisuunnitelmia ja hyvällä onnella on monessa tarinassa osansa.
Naisilla olisi paljon annettavaa koodaajapiireissä, erilaisia näkemyksiä ja kokemuksia, eli lukemattomasti bisnesmahdollisuuksia. Koodi on tulevaisuuden käsityö ja ensimmäinen vieras kieli. Ohjelmointi yhdistää insinööritieteiden tarkkuuden, arkkitehtuurin kauneuden ja yhteiskuntatieteiden maailmanmullistamisvimman. Voi kunpa olisin joskus halunnut opetella koodaamaan.

Onko tulevaisuudessa enää muunlaisia yrityksiä, kuin ohjelmistofirmoja? Metsäkoneyrityksissä on ohjelmistoja laskemassa sitä, kannattaako puuta kaataa vai ei. Sairaaloissa tietokoneet ovat parempia diagnoosien tekemisessä kuin erehtyväiset ihmiset ja lääkäreiden tehtäväksi jää ihmisten kohtaaminen ja diagnoosin tarkistaminen. Biologit analysoivat dna:ta ohjelmistojen avulla ja myös elokuvantekijät käyttäjät softaa. Ohjelmistot rantautuvat hyvin todennäköisesti kaikkialle.

”Paras neuvo, jonka olen saanut, on: ”Pysy uteliaana!” Älä hyväksy sellaisenaan mitään, mitä sinulle sanotaan. Pohdi, miksi niin sanotaan, kyseenalaista, tutki itse ja ratkaise ongelmia. Lakkaa miettimästä, mitä muut sinusta ajattelevat, ja keskity oman unelmasi rakentamisesen.” – Christina Brodbeck

Kirjaa lukiessa tuli mietittyä paljon sitä, että totta tosiaan teknologia-alalla on todella paljon luovia töitä. En tiedä, kuinka moni asiasta mitään tietämätön pystyy mielikuvissaan sen sellaiseksi mieltämään? Naisten vähäisyys teknologia-alalla on myös tosi merkittävä huomio, sillä monet naisista ovat olleet uranuurtajia omissa työpaikoissaan. Merkille pantavaa on myös se, että todella monella naisella taideaineet ovat olleet pitkään opiskeluissa mukana.

Ohjelmoinnissa on kyse oppimaan oppimisessa ja virheiden tekemisestä. Ohjelmoiminen on omien sotkujen setvimistä, eteenpäin kaatumista. Onneksi olemme jo ymmärtämässä, ettei elämässä tarvitse valita joko taidetta tai teknologiaa, tarinoita tai koodia. Voi valita molemmat, sekä runouden että kieliopin – ja muuttaa maailmaa samalla.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!