Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Haasteena johtaminen

Kirjoitettu 04.09.16
Esseen kirjoittaja: Aleksi Vikkeri
Kirjapisteet: 2
Kirja: Haasteena myynnin johtaminen
Kirjan kirjoittaja: Rubanovitsch ja Aalto
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Tässä on mitä mainioin kirja minun tilanteeseeni tällä hetkellä. Olen hyppäämässä johtajan paikalle firmassamme ja minulle tulee avukseni myyntiä ja asiakaspalvelua hoitamaan henkilö jonka kanssa emme ole paljoa olleet tekemisissä, mutta uskon ja tiedän että hän myynnin osaa ja saa hommat sujumaan. Suurimpana haasteena itselläni on siis se että miten minä osaan johtaa kaveria, kun olemme siviilielämässä emmekä Puolustusvoimilla. Sotilaana olen saanut johtamiskoulutuksen ja olen päässyt johtamaan kavereitani sellaisissa paikoissa mihin siviilit eivät pääse. Vaikeissa olosuhteissa ja tuntemattomassa ympäristössä. Olen omat johtamismallini saanut hyviltä johtajilta ja he kyllä tietävät keitä he ovat, suuri kiitos heille!

 

Vaikka JEFU Storelle haemme nyt enemmän sotilasorganisaation kaltaista johtomallia, niin olemme silti ns. kavereita ja johdamme toisiamme. Kaikkien vaan pitää ymmärtää ja jakaa sama ajatus ja tavoite, että rahaa tehdään, firmasta tehdään menestyvä ja suosittu koko suomessa.

 

En ole siis vielä asiasta keskustellut, mutta aion kysyä johdettavaltani että millaista johtamista hän tarvitsee, koska jokaisella on erilaiset tarpeet ja jokaisella on oikeus tulla johdetuksi ja oikein.

 

Kirjassa sanotaan että ”myyntitiimiä ei voi johtaa, jos ei uskalla käyttää aktiivisesti valtaa. Esimiehellä ei ole ainoastaan oikeus vaan velvollisuus johtaa myyjiään ja heidän toimintaansa” Tämä minun on opittava jotta voin saada johdettua mitään hommaa siviilissä. Olen sellainen että teen itse enemmin, koska en ole varma osaanko vaatia ja ohjeistaa muita tekemään tehtävää siten kuten olisin itse sen tehny, koska minussa on perfektionistin vikaa on vaikeaa totutella toisen tekemään lopputulokseen jos se ei ole sellainen mitä itse olisin tehnyt. Siis vaikka homma tulisi hoidettua ja tulos olisi sama niin sekin miten prosessi eteni olisi erilainen. Tähän solmukohtaan yritän kiinnittää huomiota ja antaa Katalle mahdollisuuden tehdä asiat parhaalla tavalla joka hänelle sopii. Minun pitää opetella myös vaatimaan asioita, vaikkakin ne olisivat pieniä, mutta en voi itse tehdä kaikkea. Tai siis voin mutta raskasta se tulee olemaan. Meillä menee varmasti aikaa että saamme selvitettyä ja kokeiltua miten johtamissuhteemme tulee toimimaan ja millaisin keinoin saamme tehtyä Storella parasta tulosta.

”Jos työtehtävät ovat samankaltaisia, vastuut ja odotukset hämärtyvät. Helposti kuvitellaan että, kaikki tekevät kaikkea ja vastaavat kaikesta.” Työskentelyä tehostetaan sillä että tehtävät ja vastuualueet on jaettu kunnolla ja etukäteen.

 

Useiden esimiesten ja myyjien viikkorytmi on sekaisin, ja on monet tuntevat, etteivät ehdi tekemään suunnittelemiaan töitä. Moni valittaa työpäiviensä kaoottisuutta ja huonoa ennustettavuutta”

 

Ajankäyttö ja hallinta on minulle erittäin vaikeaa. Siis jos on monia tehtäviä ja Storella joinain päivinä puhelin soi ja sähköposteja on odottamassa, tilaukset pitää hoitaa ja toimittajalta pitää saada ensin vastaus että onko kenkää ja jos sitä ei ole pitää kysyä asiakkaalta että vaihdetaanko mallia jne.. Jotkut pävät ovat kauheampia kuin toiset. Olen huomannut että paras aika päivästä on tehdä töitä ennen kello kymmentä aamulla kun kauppa ei ole auki ja saa rauhassa yksin hiljaisuudessa keskittyä ja tehdä työtehtäviään. Muutamia kertoja olen mennyt aikaisin aamulla töihin vain siksi että saa hyödynnettyä nää rauhalliset tunnit jotta sitten saa aamupäivällä vastailla puhelimeen ja sähköposteihin rauhassa. Tietynlainen rytmi ja järjestys kyllä muotoutuu jokaisella kun pääsee vauhtiin ja löytää omat tapansa toimia. Viikkosuunnitelma on hyvä jos osaa ennustaa tulevan viikon tapahtumia. Itse käytän Google kalenteria koska sen saa puhelimeen ja tietokoneelle helposti ja se on helppo käyttää jos on käsi tietokoneiden kanssa niin kuin minä. Paperisen kalenterin ongelmat iskevät vastaan siinä vaiheessa kun pitäisi tehdä asia, mutta et saa omasta käsialasta selvää et mitä sinne paperille on kirjoitettu. Tämä on myös ollut pitkään työnalla itselläni, mutta nyt minun pitää saada homma jiiriin. Ei voi johtaa toisia ja vaatia toisilta jos ei ole itse kykenevä hoitamaan edes omaa tonttia kuntoon. Viikkosuunnitelmasta on hyvä palata vaikka perjantaina menneeseen viikkoon ja katsoa onko jotain unohtunut ja samalla voi suunnitella tulevaa. Viikkosuunnitelmaan voi myös merkitä harrastuksia tai muita innostavia menoja jotta saa buustia viikkoon kun jotain erilaista odotettavissa.

 

”Yritysmaailmaa vaivaa krooninen rakentavan palautteen puute- sekä palautteen antaminen että sen vastaanottaminen koetaan vaikeaksi.”

 

Tiimiakatemialla on palautteen antaminen läsnä joka syksy ja kevät. Mielestäni vaikka palautetta annetaan tiimeissä ja valmentajien toimesta sekä toisinpäin, pitää mielestäni sitä antaa myös ns. projekteissa. Eli Storella kun on nyt muutama eri toimija niin otammekin jonkin muotoisen palautekeskustelun tai jonkin muun mallin jotta voimme antaa toisillemme palautetta ja kehittää itseämme ja auttaa toisia kehittymään. Omia ongelmakohtia ei välttämättä tiedä ja havaitse ennen kuin toinen ottaa asian esille. Vaikka saattaa hassulta kuulostaa näin pienen firman palautekeskustelut, mutta niiden myötä olemme varmasti parempi yritys, kun sitä ennen.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!