Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Haluatko rikastua

Kirjoitettu 18.04.13
Esseen kirjoittaja: H Tyrväinen
Kirjapisteet: 2
Kirja: Haluatko rikastua?
Kirjan kirjoittaja: Donald Trump & Meredith McIver
Kategoriat: 3.1. Yrittäjien elämänkertoja ja yritysten historioita

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Luin itse mestarin, Donald Trumpin teoksen, koska olen aina ollut kiinnostunut hänen menestyksen salaisuuksista. Kirjassa Donald avaa kattavasti näkemyksiään liikemaailman lainalaisuuksista ja antaa aivan konkreettisia vinkkejä. Reflektoin seuraavaksi muutamaa parasta oppia.

 

Donald on kova lukemaan ja sivistämään itseään. Lukemisen avulla hän on perillä maailman menosta. Lepääminen on pahe. Tämän voi käsittää monella tavalla, mutta koskaan ei saa pysähtyä. Kirjassa oli hyvä esimerkki yrittäjästä, joka myi menestynee yrityksen ja siirtyi viettelemään eläkepäiviä. 20 vuoden jälkeen hän palasi kuitenkin samalle alalle ja teki täydellisen flopin. Mitä tästä voimme oppia?

 

-seuraa aikaa

-tiedä mitä alalla tapahtuu

-maailma muuttuu, pysyttele muutoksen aallonharjalla

 

Minulle tämä tarkoittaa sitä, että asenteen on muututtava lukemista kohtaan. Koen lukemisen ylhäältäpäin tulevana velvoitteena, josta minun on suoriuduttava. En halua kuitenkaan jäädä keskinkertaiselle tasolle, joten minun on luettava paljon enemmän.

 

Olenkin nyt viimeaikoina vaihtanut entistä useammin Iltasanomien selailun kehittävään lukemiseen. Olen seurannut muutamia hyviä blogeja, joista olen saanut aivan konkreettisia ideoita omiin projekteihini. Menestyvät käyttävät aikansa tehokkaasti ja välttävät kannattamattomia puuhasteluja.

Toinen Trumpin mielenkiintoinen väittämä on, että yrittäjyys on yksilölaji. Olen aivan samaa mieltä, mutta tämä ei tunnu menevän yksiin Tiimiakatemian ajattelumallin kanssa. Tiimiakatemialla kaikkien tulisi olla kavereita ja tehdä hommia yhdessä. Kaiken pitäisi olla hauskaa ja kaikkien samanarvoisia.

 

Ei ne asiat oikeassa elämässä niin mene. Johtajia uskotaan ja on hyväksyttävä se tosiasia, että aina ei ole hauskaa. Tiimiyrittäjyyden huono puoli on se, että vastuuta on niin helppo paeta. Jos yrittäjyys mielletään yksilölajiksi, niin silloin vastuun merkitys korostuu. Vain minä olen vastuussa omasta tekemisestäni.

 

Innomo ei ole vielä kehittynyt siihen tiimivaiheeseen, että uskallettaisiin vaatia ja puhua suoraan. Näin ollen kukaan ei ota tarpeeksi vastuuta ja asioita katsotaan läpi sormien. Teemme huomenna Bostonin Matriisin, jonka tarkoituksena on tuoda järjestys meidän tekemiseen. Toivottavasti uskallamme olla rehellisiä ja kohdata ikävätkin tosiasiat, vain näin toimimalla voi menestyä (=rikastua).

 

Bostonin matriisista pääsemme hyvällä aasinsillalla menestyksen ensimmäiseen askeleeseen, joka on tavoitteet. Kassakriisistä johtuen meidän tavoitteet pohjautuvat loppukeväälle pitkälti rahaan. 10 000€ ja aikaa noin 1,5 kuukautta. Ei mikään mahdoton tehtävä, jos palastelee sen jokaiselle tiimiläiselle. 10 000 jaettuna 13 tiimiyrittäjää = 769€/hlö. Kun tavoitteet jakaa pienempiin osiin, niin niiden kimppuun on helpompi käydä. Teemme huomenna myöskin suunnitelman, miten saavutamme tuon summan.

 

Trumpilla oli tähän hyvä sanonta: ” Enemmän töitä = enemmän tuuria”. 10 000€ ei synny istumalla ja ihmettelemällä, on ryhdyttävä hommiin. Siksi otammekin keväälle muutaman yhteisen myyntipäivän, johon kaikkien on velvollisuus osallistua.

 

Tämä essee oli kirjoitettu Trumpin bisnessääntö 2:sen mukaan:

-Aina pitää puhua lyhyesti, nopeasti ja suoraan!

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!