Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Harjoittele luovuutta

Kirjoitettu 10.12.14
Esseen kirjoittaja: Sanni Oranen
Kirjapisteet: 1
Kirja: Kuinka ideat syntyvät? - Luovan ajattelun käsikirja
Kirjan kirjoittaja: Jussi T. Koski, Saku Tuominen, Ilkka Kärkkäinen
Kategoriat: 7. Innovointi, 7.1. Luovan ajattelun työkalut

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

 

Kirjassa väitetään, että ideat eivät synny itsestään. Ehkä joskus harvoin käy niinkin. Pääasiassa kuitenkin luovankin henkilön täytyy harjoittaa luovuuttaan. Meidän kaikkien pitäisi ottaa kalenterista konkreettisesti aikaa ideoinnille. Nykymaailman kiireessä tämän ajan haaliminen näyttää laiskuruudelta. Pitäisi ymmärtää, että aivotyökin on raskasta ja ihmisen täytyy pohtia ylipäänsä, vaikka omaa elämäänsä. Mitä enemmän pohtii, sen nopeammin löytää vastaukset kiireessä – tuntee itsensä paremmin. Jokainen voi olla luova. Meidän kaikkien vaan täytyisi antaa aikaa luovuudelle.

 

Teemme tiimiakatemialla synnytyksiä ja niissä meidän täytyy yleensä keksiä asiakkaalle jotakin aivan uutta. Uskon, että liian usein synnytykset jäävät kuitenkin keskinkertaisiksi, koska mennään helpomman ja turvallisemman ratkaisun kautta. Asiakkaat kuitenkin haluaisivat luultavasti myös niitä hulluja päähänpistoja, ja tässä tapauksessa ei pidä aliarvioida toimeksiantajan rohkeutta. Tiimiakatemian synnytys ei ole monelle yrittäjälle tuttu, joten sekin osoittaa jo rohkeutta, että on lähtenyt mukaan. Suurin osa ihmisistä osaa keksiä tavallisia vastauksia ja hulluja ideoita. Meidän tehtävämme olisi kuitenkin keksiä jokin hullu ja uusi idea, ja jalostaa se toimivaksi ideaksi. Synnytyksen alussa kannattaa tutkia hyvin se, mitä aiheeseen liittyvää on jo tehty ja keksitty. Jotta se ei kuitenkaan rajaisi luovuutta, olisi hyvä vielä ennen sitä ideoida. Sen jälkeen voi tutustua hyvin vanhaan ja poistaa vastaavat ideat joukosta. Jos jäljelle ei jääkään mitään, pitää ajatella uudesta näkökulmasta ja ideoida uudelleen. Tai uudistaa jokin vanha idea, ei pyörääkään kannata kokonaan uudestaan keksiä, koska siinä on hyvät perustukset.

 

Tästä pääsemmekin siihen mihin luovuus kirjan mukaan perustuu eli tietoon, osaamiseen ja oman alan hallintaan. Tämä on usein totta. Luovat ihmiset ovat oman alansa eksperttejä ja ovat harjoitelleet paljon. Esimerkiksi parhaat pianistit ja säveltäjät ovat soittaneet pianoa kymmeniä vuosia. Soittaminen on heidän intohimonsa ja se kiinnostaa heitä. Sen takia he tietävät siitä paljon. Pitää tuntea oma alansa keksiäkseen uutta. Motivoitunut ihminen haluaa oppia kaiken omasta jutustaan. Pitää kerätä paljon ”raaka-aineita” omalta alaltaan keksiäkseen uutta.

 

Perehdy alaasi:

 

  1. Ole kiinnostunut, mitä ympärilläsi tapahtuu.
  2. Hae vaikutteita ja kulje silmät auki.
  3. Lue paljon hyödyllistä (omaan alaasi liittyvää) ja hyödytöntä tietoa. (kaikkea, koska se saattaakin olla tarpeellista.)
  4. Älä toista muiden tekemiä virheitä.
  5. Ota riskejä; kun ihminen haluaa aidosti luoda uusia tapoja tehdä asioita, matkalle sattuu virheitä.
  6. Ole kiinnostunut ja kokeilunhaluinen, tekevälle sattuu, älä siis pelkää virheitä tai ylilyöntejä.
  7. Tee muistiinpanoja kuulemastasi ja näkemästäsi, ihminen unohtaa nopeasti, jos ei sillä hetkellä tietoa tarvitse.

 

Kun koittaa, niin voi voittaa!

Harva keksintö on kokonaan uutta, yleensä niissä on yhdistelty vanhaa ja uutta. Ihminen on kiinnostunut jostakin alasta. Hän on ottanut selvää siitä ja oivaltanut jotakin vanhan kautta, tai yhdistellyt jo keksittyä. Suurimissa innovaatioissa on uskallettu ottaa riski. Pitää uskaltaa ottaa riski, että kaikki tyrmäävätkin ideasi ja keksintösi.

 

Akatemialla meille on annettu hyvät puitteet arjoittaa luovuuttamme. Siellä saamme kokeilla sitä, mikä meitä itseämme kiinnostaa. Saatamme kolmen vuoden aikana kokeilla niin monia asioita, että löydämme vihdoinkin sen oman juttumme. Löydämme oman intohimomme, työn, mikä motivoi meitä tutustumaan siihen ja kehittämään jotain uutta. Vaikka omaa juttua ei löytyisikään akatemian aikana, niin ainakin siellä pystyy rajaamaan pois niitä, mitkä eivät tunnu omalta.

 

Ymmärrä aikasi arvo!

 

Akatemialla harva osaa arvottaa omaa aikaansa; tehdään töitä ilmaiseksi, etenkin omalle yritykselle. Itselleni ainakin EI sana on vaikea, kun on kyse työnteosta. Ettäkö minä kieltäytyisin töistä. ”Mä hoidan, kun ei kerran kukaan muu tee.” Tähän mennessä olen suostunut lähes kaikkeen, mikä ei ole periaatteessa hyvä asia. Jos teen asioita siksi, että kukaan muu ei tee, niin minulla ei ole välttämättä kiinnostus kohdillaan. Työ saattaa tulla hoidetuksi niin sanotusti vasemmalla kädellä.

 

Pitää osata ottaa omaa aikaa. Olen huomannut, että suurin syy, minkä takia akatemialta välillä lähtee opiskelijoita kohti rajakatua on se, että ei jää omaa aikaa. Ei ehdi tai oikeastaan ei jaksa nähdä kavereita, urheilla tai muuten harrastaa. Tämä varmasti tasapainottuu ekan syksyn jälkeen, kun vaan osaa varata näille asioille kalenterista tilaa ja pitää niitä tärkeinä. Se lievittää stressiä, kun muistaa välillä käydä jumpassa ja moikata ystäviä.

 

Ymmärrä myös toisten ihmisten ajan arvo! Älä myöhästele. Myöhästely on ajan varastamista. Tässä olisi itselläni parantamisen varaa… Olen usein juuri ja juuri silloin, kun esimerkiksi treenit alkavat. Täytyy tehdä uuden vuoden lupaus, että yrittää olla ainakin kaksi minuuttia etuajassa.

 

Ajan sää käytettyä tehokkaasti, kun miettii hommat valmiiksi. Käyttää aikaa valmisteluun, kuten esimerkiksi aikatauluttamiseen. Itse olen huomannut, että saan eniten asioita aikaiseksi, jos kirjoitan itselleni iltaisin seuraavaa päivää varten ”to do” -listan. Päivän aikana näen samalla kuinka etenen ja se saa minut tekemään enemmän.

 

Kehu!

 

Tämä on tärkeä neuvo. Kehu kuitenkin aidosti. Itse ainakin usein ajattelen, että joku on hoitanut hommat hyvin ja sanon sen liian harvoin ääneen. Kehuminen on tärkeää itsetunnon kasvattamisessa. Kun kehuu toisten ideoita, he uskaltavat herkemmin tuoda uudet ideansa esille. Muiden ideoita täytyy rohkaista, sillä liian usein etenkin ujommat ihmiset jättävät ajatuksensa jakamatta. He pelkäävät, että idea on muiden mielestä huono. Pelkäävät tulevansa torjutuksi. Tiimissäkin olisi tärkeää, ettei torju kenenkään ideoita. Jos jonkun ideat tyrmätään aina, pian hän eivät uskalla tuoda niitä esille.

 

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!