Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Hauskan oppimisen vallankumous

Kirjoitettu 17.02.20
Esseen kirjoittaja: Riku Pulkkinen
Kirjapisteet: 2
Kirja: Hauskan oppimisen vallankumous
Kirjan kirjoittaja: Lauri Järvilehto
Kategoriat: 1. Oppiminen, 8. Henkinen kasvu

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Miksi oppiminen pitäisi olla tuskallista? Olen törmännyt paljon sosiaalisessa mediassa kuviin, jossa pieni lapsi itkee ja tekstinä lukee ”me studying for my dream job” ja toisena kuvana on iloinen lapsi, jonka tekstinä ”me thinking about my dream job”. Tilanteenhan ei pitäisi olla näin vaikkakin ymmärrettävissä on hetkelliset ahdistuksen tunteet, mutta jos oikeasti sitä haluat ei sen pitäisi olla este. Lauri Järvilehto kertoi kirjassa, että se, kun tekee sellaista missä sisäinen motivaatio on ajurina ei tunnit ja oppiminen pitäisi tuntua missään. Oppimisen kolme olennaista osatekijää ovat sisäinen motivaatio, flowtila ja kasvun asenne.

 

Motivaatio

Sisäisen motivaation ytimessä ovat psykologisten tarpeiden täyttäminen. Vapauden kokemus, joka tarkoittaa kykyä vaikuttaa omaan elämään ja kokea valinnanvapautta, osaamisen kokemus eli asioiden aikaansaamiseen ja tavoitteisiin pääsemiseen sekä yhteenkuuluvuuden tunne, olet osa jotain mistä välität. Nämä liittyvät vahvasti onnellisuuteen ja hyvinvointiin, mutta niiden kaikkien ei tarvitse täyttyä, että ihminen voisi elää onnellista elämää. Ne myös painottuvat eri ihmisillä eri tavoin. Sisäinen motivaatio ja sisäisten tavoitteiden saavuttaminen edesauttavat hyvinvointia. Sen sijaan, vaikka saavuttaisimme tavoitteita ulkoisen motivaation kautta, voit kokea pieniä tyydytyksen tunteita mutta, ahdistus lisääntyy pidemmällä aikavälillä.

Omat tavoitteeni uran ja elämän suhteen ovat hukassa, minkä vuoksi en saavuta aikaansaamisen tunteita enkä myöskään saavuta tavoitteita. Viimeinen vuosi Tiimiakatemialla on käynnissä ja minulla on paine, että kaiken pitäisi onnistua ja valmistumisen jälkeen pitäisi olla mieluista työtä, sekä urasuunta selvillä.  Tiiminä töitä pitäisi tehdä mallia näyttäen nuoremmille ja liikevaihto on nousussa.

 

Flow-kanava

Varmasti akatemialla jo suurimalle osalle tuttu flow teoria, eli optimaalisen oppimisen / työskentelyn tila. Mikäli teet jotain mikä on liian haastavaa, tunnet ahdistuneisuutta ja mikäli liian helppoa, tunnet tylsyttää, eli pitäisi löytää se kultainen keskitie. Sopivasti haastava tehtävä, jotta oppiminen ja tekeminen on flow-kanavassa. Olen kahden kuilun välissä, työni Wayoutilla tunnen tylsyyttä ja taas työni akatemialla tunne ahdistuneisuutta. Ahdistuneisuus johtuu osittain aiemmin mainitsemastani tulevaisuuden epävarmuudesta, mutta myös osittain siitä, että tiimiakatemialla vallitsee tietynlainen kaaos ja tuntuu että olen itse vain tuuliajolla siellä ja en tiedä mihin pitäisi kompassi suunnata. Mikä tähän lääkkeeksi? Kirjassa oli vinkkinä laittaa 4 kertaa hälytys päivän aikana ja hälytyksen soidessa, pysähdyt ja mietit mitä teet tällä hetkellä ja tekeekö se sinut onnelliseksi? Tiedän jo suunnilleen päivän kulut ja mitä teen, mutta koitan poimia työpäivistä niitä pieniä onnen hippuja mitä tulee vastaan ja kirjaan ne ylös.

Summasummarum, kirjassa ei minulle ollut mitään uutta, mutta se laittoi pohtimaan paljon asioita ja tekstikin syntyi todella nopeasti kirjan lukemisen jälkeen. Tulevaisuus ahdistaa, mutta otan vähän ”hippimäisen” asenteen päälle ja katson mihin vielä ajaudun tämän loppuvuoden aikana, kyllä se suunta sieltä löytyy.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!