Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Hauskan oppimisen vallankumous

Kirjoitettu 08.05.20
Esseen kirjoittaja: Arttu Hietala
Kirjapisteet: 2
Kirja: Hauskan oppimisen vallankumous
Kirjan kirjoittaja:
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Hauskan oppimisen vallankumous

 

Luin kirjan hauskan oppimisen vallankumouksen, kun tiimimme kesken loimme tavoitteita täpityksien suhteen.

 

Kirja käsittelee oppimista, etenkin motivaation kautta. Kirja on aika yleispäteinen ja luulen, että kirja olisi ollut mieluisampi lukea vuosi takaperin, kun aloitin lukemisen ahkerammin. Tykkäsin kirjasta toisaalta, koska se käsitteli asioita todella maalaisjärjellä, eikä siinä ollut mitään paljon mitään Pythonin kaavioita mukana.

 

Milloin opimme parhaiten?

 

Kirjassa kerrotaan, että opimme silloin parhaiten, kum meidän täytyy löytää uusia tapoja tehdä asioita. Oppimisessa täytyy olla mukana usko ja halu, että haluaa oppia. Oppimisessa tarvitsee sisäistä motivaatiota, joka ruokkii oppimista valtavasti. Olen huomannut, että olen opetellut paljon asioita itsenäisesti ja etenkin erilaisten ’’how-to-do’’ videoiden kautta Youtubesta. Oppimisessa itselleni on ollut tärkeetä juuri motivaatio. Kun maksimoin oppimisen huomaan usein, että vierellä olevat häiriötekijät häviät kokonaan pois, vaivun tiettyyn putkinäkötilaan, jossa näen vaan edessä olevan ruudun ja focus on täysin siinä. Viimeisin kokemus johtaa tähän viikkoon, kun opettelin tekemään asiakkaan verkkokauppaan näkyviin toimitusaikaa. Se on verkkokaupan yksi tärkeimpiä kohtia ja en löytänyt siihen edes ratkaisua tutuilla how-to-do videoilla. Oli pakko ruveta ratkaisemaan ongelmaa, aiempien taitojen perusteella. Tuijotin verkkokaupan tuotesivua, kun tyhjää katsetta, kunnes rupesin pohtimaan, mitä taitoja osaan jo, voisiko niistä olla apua? Ratkaisin ongelman oikeastaan motivaation kautta – halu oli niin suuri ratkaista ongelma, että olisin edelleen tekemässä sitä, jos en olisi vielä saanut sitä ratkaistua. Ratkaisu oli itseasiassa todella simppeli ja se oli aivan nurkan takana. Tein tuotesivulle oman tekstiboksin, johon kirjoitin toimitusajan näkyviin. Olo tuntui tyhmälle, miten helvetissä en tajunnut tätä aiemmin? Olin käyttänyt asiaan pari tuntia aikaa ja sen olisi voinut tehdä kahdessa minuutissa. Mutta prosessi oli todella hyvä oppimisen kannalta ja sain hyvän euforian siitä, että en luovuttanut ja jättänyt asiaa kesken.

 

 

Flow tilaan pääseminen:

 

Kun rupean pohtimaan flowtilaa tajuan, että voin eritellä sen helposti kahteen eri kategoriaan. Siihen Flow tilaan mihin pääsen urheilusuorituksissa ja siihen, mikä se on työmaailmassa. Ne on kaksi aivan eri asiaa. Olen huomannut sen, että kun urheilen ja pääsen flowtilaan, ympärilläni ei ole usein mitään häiriötekijöitä, putkinäkö on taas palannut. Tunne on hurja, etenkin aikoinaan jääkiekko peleissä. Tuntuu sille, että minua ei välttämättä pysäytä mikään. Työmaailmassa taas minulla on paljon enemmän häiriötekijöitä aina messissä, mutta huomaan, että molemmissa on sama pointti = kun flow tila lähestyy häiriötekijät häviävät, vaikka niitä olisi ympärillä. Tuntuu silti, että en voi verrata näitä kahta flow- tilaa keskenään. Urheilussa se on hyvin erilainen, joka johtuu varmaan siitä kun adrenaliini ja syke pääsevät valloilleen.

 

 

Kirjaa lukiessa huomasin, että flowtila on tärkeä elementti minulle ja sen maksimoimisessa yritän vähentää häiriötekijöitä ympäriltäni ja keskittyä asioihin yksitellen.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!