Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Helvetinviikko

Kirjoitettu 27.05.16
Esseen kirjoittaja: Petri Vainio-Pekka
Kirjapisteet: 2
Kirja: Helvetinviikko
Kirjan kirjoittaja: Erik Bertrand Larssen
Kategoriat: 8. Henkinen kasvu, 8.3. Havahtuminen - ihmisenä kehittyminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Tämän kirjan luin oikeastaan ainoastaan sen takia, että Miia kokeili tämän kirjan oppeja. Miia piti meille esityksen ehkä parisen viikkoa sitten, niin ajattelin sitten itsekin lukaista kyseisen opuksen, koska vaikutti mielenkiintoiselta. Kirjassa on kyllä mielenkiintoisen oloinen viikko ja pienellä muokkauksella voisin sitä itsekin kokeilla, mutta rankkaahan se on noin ihan oikeiden oppien mukaan tehdä.

 

Kirjan kirjoittaja Erik Bertrand Larssen on itse joutunut kokemaan armeijan leivissä kyseisen viikon, tottakai muunneltuna siihen tarkoitukseen. Viikon pointtina on päästä arkirutiineista eroon ja pistää ihminen aivan äärirajoilleen. Armeijassa tämä viikko oli tottakai todella erilainen, mutta Erik on muokannut tästä nyt jokaiselle tavalliselle ihmisille arkea ”helpottavan” viikon. Helvetin viikko on siis todella rankka henkisesti oleva viikko. Viikon pointtina on osoittaa ihmiselle, kuinka paljon enempään hän pystyy, kun pääsee turhista rutiineista eroon ja pystyy keskittymään olelliseen.

 

Bertrand on kyllä tehnyt sinäänsä hyvää työtä kyseisen viikon suhteen. Viikko on suunnattu juuri bisnesmaailmassa oleville, jotta he saisivat työstään entistä tehokkaampaa. Viikolla pohditaankin juuri paljon omia työtapoja ja yritetään uusilla rutiineilla päästä eroon vanhoista. Ihminen kuitenkin kohtuu helposti tyytyy tyydyttävään tulokseen. Tästä Bertrand yrittää päästä helvetin viikon avulla eroon. Hän yrittää auttaa ihmiset ylittämään omat odotukset ja pyrkimään entistä parempiin tuloksiin ja tätä kautta saada uskoa itseen ja tehokkuutta työskentelyynsä. Uskoisin kyllä, että tämä voi antaakin hyviä tuloksia, jos tämän suorittaisi ja varmasti kyllä joskus kokeilenkin ihan mielenkiinnosta.

 

”Viikko alkaa maanantaina 5.00 ja loppuu sunnuntaina 22.00.”

 

Helvetin viikko on oikeasti 7 päivää eikä mitään henkisen kasvun tai yoga viikko mikä on vähän sinne päin. Helvetin viikolla kyllä varmasti saat itsestäsi kaiken irti, eikä siinä jää mitään mietittävää, jos suoritat viikon niin kuin ohjeissa kerrotaan. Helvetin viikko koostuu erilaisista teemapäivistä ja näistä koostuu sitten kokonaisuus. Helvetin viikon aikana sinun pitäisi oppia paljon ajankäytöstä ja näin ollen erottaa helpommin työ ja vapaa-aika. Helvetin viikolla ei siis työskennellä koko ajan vaan siinä on myös vapaa-aikaa, jolloin pääset rentoutumaan. Viikon jokaisena päivä on erilainen teema ja siihen kuuluu eri tehtäviä. Kerron näistä hieman myöhemmin.

 

Helvetin viikkoa ei kannata aloittaa hetken mielijohteesta, vaan se pitää suunnitella ja se täytyy päättää pari viikkoa ennen. Helvetin viikkoa varten kannattaa henkisesti valmistautua. Tämän vuoksi tämä voisi sopia meidän tiimille. Olisi aika hauskaa itseasiassa, jos kaikki tekisivät samaan aikaan kyseisen viikon. Näin tästä voisi saada tiiminä kaikista eniten irti.  Helvetin viikko voisi puhdistaa paljon ihmisten arkea ja helpottaa tätä kautta myös työskentelyä, mikä taas auttaisi meidän tiimiä. Itsekin olen ehkä liian vähän tehnyt asioita, jotka ovat selkeästi minun epämukavuus alueella. Niin sen takia olenkin oikeasti miettinyt, että voisin tehdä tämän kesän jälkeen. Tuo viideltä herääminen olisi minulle jo melkoinen koetus. Varsinkin syksyllä/talvella. Mutta nyt kun laittaisin kalenteriin, että lokakuussa tämän teen, niin tulisi varmasti myös tehtyä. En vain vielä ole kyllä valmis sitoutumaan, joten vanhan ajan tapaan, katotaan syssymmällä sitten!

 

Puhuinkin aiemmin teemoista, mitkä vaihtelee päivittäin. Niin tässä ne nyt olisi:

Maanantai – Tavat. Mitä tapoja sinulla on? Kirjoita ne ylös ja pohdi sitä kautta, mitä haluaisit lisää ja mitä haluaisit oppia paremmin. Mikä ylipäänsä on tapa?

 

Tiistai – Moodi ja keskittyminen. Mikä on moodi? Jokaisella on erilaisia moodeja ja yleensä ne vaihtelee tilanteiden mukaan. Esimerkiksi asiakkaan luona olet taatusti erilainen, kuin kotona yms.

 

Keskiviikko – Ajanhallinta. Kiinnitä huomiota omaan ajankäyttöön ja paneudu siihen. Ole valmis muuttamaan turhia rutiineja, jotta työskentelystä tulisi tehokkaampaa ja ajankäyttö parenisi. Keskiviikkona tulisi rakentaa oma päiväohjelma.

 

Torstai – Pois mukavuusalueeelta. Kokonainen vuorokausi nukkumatta. Tämä on viikon pahin haaste. Heräät normaalisti torstai aamuna klo 5 ja menet kuitenkin nukkumaan vasta perjantaina kello 22. Tässä on paljon aikaa tehdä töitä ja se onkin torstain idea. Tehdä kaikki rästityöt. Työn tulos kannattaa tosin tarkistaa pienen levon jälkeen.

 

Perjantai – Lepo ja keskittyminen. Tämä tulee varmasti tarpeeseen torstain jälkeen ja kannattaakin tästä kaikki ilo ottaa irti, jotta jaksat taistella sitten viikonloppuun. Nukkua ei kuitenkaan saa, vaan levätä muulla tapaa, mm. Lukemalla kirjaa.

 

Lauantai – Sisäinen Dialogi. Itsekehun päivä. Anna itsellesi vain positiivista palautetta ja muistuttele mieleen, kuinka hyvä ja taita ihminen olet. Muista toki kehua itseäsi muulloinkin, se on tärkeä osa omaa elämää.

 

Sunnuntai – Uusi näkökulma elämälle. Rankan viikon jälkeen päässä pitäisi pyöriä paljon ajatuksia siitä, että minkälaisia tapoja ja rutiineja otat käytäntöön. Huomasitko viikon aikana jotain, josta et itsessäsi pidä.

 

Helvetin viikko oli kyllä mukava vaihtelu tähän kevääseen. Hieman erilainen kirja, mitä olen lukenut. Mutta mielenkiintoinen kokeilu kyllä on. Saas nähdä josko sitä syssyllä sitten kokeilisi itse kyseista viikkoa. Eiköhän siitä sitten syksyn kirjoitelmissa kuulla jos näin teen!

 

Petri Vainio-Pekka

Bisnera

0400 774653

petri@bisnera.fi

 

Tagit: , ,

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!