Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Henkilöstöalasta

Kirjoitettu 24.01.17
Esseen kirjoittaja: Teemu Kukkonen
Kirjapisteet: 2
Kirja: Oikeat ihmiset oikeille paikoille
Kirjan kirjoittaja: Elisa Valvisto
Kategoriat: 9. YPK:n ulkopuoliset

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Tiimiakatemian aikana olen päässyt tunnistamaan omia taitojani ja vaikka näitä skillejä on mahdollisuus akatemiallakin kehittää, en niitä ole uskaltanut hyödyntää. Pienen asiakaspalvelu aikana olen kasvattanut ihmistuntemustani ja huomannut nauttivani käytösten tulkitsemisessa. Voisi sanoa, että introvertimmat ihmiset ovat taipuvaisia enemmän tutkimiseen ja analysointiin. Läheisemmät ystäväni kertovat, etten ole introvertti, vaan erittäinkin menevää sorttia. Tulen siis toimeen. Tilastot ja laskutoimitukset eivät minua pelota. Tästä syystä haluan antaa itselleni mahdollisuuden itselleni vielä jopa vieraalle työnalalle. Henkilöstöalalle.

 

ABC

Henkilöstöalan ammattilaisen tyypillisiin työnkuviin kuuluu seuraavia tehtäviä:

  • Rekrytointi
  • Palkkiojärjestelmä
  • Palkkojen hallinta
  • Henkilöstön kehittäminen
  • Työsuhdeasiat
  • Työhyvinvointi
  • Sisäinen viestintä
  • Lakiasiat ja yleishallinto

Henkilöstöpäällikkyys on lähtöisin taloushallinnosta. Ei siis ole ihme, että henkilöstöpäällikkö ja talouspäällikkö näkevät toisensa tasavertaisina kollegoina. Henkilöstöpäällikön rooli ilmenee tarpeelliseksi usein yli 30 työntekijän määrään kasvaneissa organisaatioissa. Toisin sanoen, kunnes koko henkilökunta ei enää mahdu saman kahvipöydän ääreen kokonaisuudessaan. Tällöin voi huomata toimitusjohtajalla olevan aivan liikaa lautasellaan. Sisäinen viestintä muuttuu, kun organisaatiossa alkaa ilmetä hierarkian pykälät. Aletaan hankkia alaisia kasvavan työmäärän puhjetessa. Uusia toimitiloja avataan uusiin kaupunkeihin ja kansainvälisyys on ”in”. Uudet työntekijät, joilla ei ole niin palavaa intohimoa yrityksen päätavoitteisiin, tarvitsevat muita porkkanoita palkkion merkeissä. Heidän työtehonsa maksimoimiseen vaaditaan hyvät olosuhteet, palkat hopealautasella kannettuna ja käytännössä huolehtia kaikki oleellinen heidän puolestaan, jotta asialla oleva työ saa kaiken innovatiivisen työpalon. Toimitusjohtaja ei välttämättä ehdi pohtia myöskään jokaista rekrytoinnin seikkaa ja haastattelutkin tulevat olemaan suurempia aikasyövereitä. Apuun hankitaan siis henkilöstön asioille omistautunut pätevyys.

DEFG

Oikeat ihmiset oikeille paikoille – kirjassa käsitellään paljon rekrytointiin ja ihmisiin omistautumista. Kirjoittajalla Elisa Valvistolla on suuri kokemusmäärä suurista kansainvälisistä organisaatioista, josta syystä tämä kirja pysyy enemmänkin minun tämän hetkisenä käsikirjana. Kirjailija ymmärtää todella hyvin mikä on vanhaa. (kirjan itsessäänkin ollessa jo yli 10 vuoden ikäinen) En saanut kuitenkaan käsitettä sille mikä on sitä uutta henkilöstöalalla. Tätä tietoa tuskin saan kirjoista vaan ns. kentältä. Tiimiakatemialla ollessa myös rekrytointi kokemuksen mahdollisuus, tätä intohimoa en ole itsestäni vielä kuitenkaan repinyt. Tykkäsin tosin saamistani kokemuksista Driimin kahdesta graafisenalan työharjoittelijalta. Pääsin arvioimaan ei niinkään sitä työn tulosta, vaan miten työntekijä onnistuu eri osa-alueissa, kuten oma-aloitteisuudessa, paineen alla ja viestimisessä. Miniatyyri asetelmin pääsin siis näkemään työntekijän eteen vaivaa työtilasta töiden määrään. Se oli mukavaa ottaen huomioon, ettei se ollut mukavuusaluettani täysinkään. Tästä syystä tavoittelen opinnäytetyötäni tämän aiheen tiimoilta, jotta saan mitä parhaimman syyn päästä löytämään mitä erilaisempia kokemuksia, tarinoita ja näkökulmia tähän laajaan ja joskin yksilölliseen alaan.

 

Tavoitteenani on saada selville Tiimiakatemian aikana jo, onko tämä minulle todellakin se hyvin soveltuva työ ja ammatti. Olen hyvin taipuvainen vielä opiskelemaan psykologiaa tulevaisuudessa ja huomasin jo pienen lähestymisen jälkeen sen olevan jopa vaadittua. Päämääränähän on saada aina oikeat ihmiset ja oikeille paikoille. Rekrytoinnin merkitystä ei voi väheksyä, sillä työntekijä on se suurin menoerä, mutta myös se suurin tulos. Suomessa näyttäisi olevan vielä hieman vaikeuksia löytää niille oikeille ihmisille se oikea paikka, joten ehkäpä minullekin ehtii jäädä jotain työnsarkaa näiltä markkinoilta.

 

Teemu Kukkonen

Osuuskunta Driimi

teemu@driimi.fi

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!