Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Hiljaiset, introverttien manifesti

Kirjoitettu 13.05.15
Esseen kirjoittaja: Teemu Kukkonen
Kirjapisteet: 3
Kirja: Hiljaiset, introverttien manifesti
Kirjan kirjoittaja: Susan Cain
Kategoriat: 8. Henkinen kasvu

Hiljaiset, introverttien manifesti, 4.7 out of 5 based on 3 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.7/5 (3 votes cast)

Mitenkäs se vitsi suomalaisista menikään: ”Mistä tietää että suomalainen on kiinnostunut sinusta? Hän katsoo sinun kengän kärkiäsi omiensa sijaan.”

Suomi on introverttien maa tai näin ainakin väitetään. Epävirallisten tutkimusten mukaan Amerikassa noin joka kolmas on introvertti. Suomessa tämä on noin puolet ja suuri osa vieläpä tietämättään. Introvertin vastakohta on ekstrovertti. Introvertilla tarkoitetaan sisäänpäin ja ekstrovertillä ulospäin kääntynyttä ihmistä.

Lähden käsittelemään introvertin elämää, niin yleisellä tasolla kuin Tiimiakatemialaisen tasolla. Mitä hyötyä on olla introvertti ja miksi siitä voi olla haittaa.

 

Ken hiljaisuutta kaipaisikaan

 

Aina kun ajattelen introversiota, päähäni tulee lapsuuden kultaiset muistot. Ne muistot eivät koostu toisten lasten kanssa leikkimisestä hiekkalaatikolla tai synttärijuhlista. Parhaat muistoni lapsuudesta ovat rauhallisia, yksin pohdiskeluja ja uusien oivallusten saamisesta pään sisällä. Mutta ne ovat vain lapsuuden muistoja.

Kolmannelta luokalta päästyäni olin saanut opettajaltani erityishuomautuksen todistukseeni: ”Teemu katseli matematiikan tunnilla katon rajaan ja kun kysyin häneltä ’Mitä sinä Teemu teet?’ hän vastasi: Minä mietin.” Matematiikan tehtäviähän minä siinä päässäni laskin. Ilmeisesti nämä mietiskelyt ja haaveilut toistuivat tunneilla niin usein että siitä merkintä täytyi laittaa. Samanlaisia huomautuksia vanhempanikin kertoivat: ”Lopeta se haaveilu ja syö ennen kuin jäähtyy.” Monet kylmät ruuat on tullut syötyä.

Lopulta koulu sai opetettua minulle että ei saa keksiä mitään päästä, koska kaikkeen on jo vastaus valmiina. Ei saa tehdä mitään säännöistä poikkeavaa ja väärästä vastauksesta rangaistaan.

Saman ikäiset opettivat että ei saa olla erilainen, koska muuten joutuu kiusatuksi. Täytyy olla kova ääninen, energinen ja kaikessa mukana.

Vanhemmiltani opin että kaikki kiva on kiellettyä.

21 vuotias ja nyt vasta osaan olla omaitseni.

 

Miksi yhteiskunta haluaa meistä kasvattaa niin vimmalla ekstroverttejä? Miksi sanaa ”introvertti” halveksitaan ja ajatellaan heikomman ihmisen leimana? Heti siitä asti kun tajusin hiljaisuuteni olevan ennemminkin voimavara kuin heikkous (millaiseksi sitä oli minulle aina opetettu olevan) aloin tuntemaan välittömästi itsevarmemmaksi ja tasavertaiseksi ihmiseksi. Tässä kuitenkin kesti hyvästikin aikuisikään saakka. Olin kaiketi lintsannut koulussa tunnin, jossa käyty läpi introvertin ja ekstrovertin erot.

 

Hiljaa hyvä tulee

 

Lähes pelkästään asiakaspalvelutyötä tehneenä en keksi hetkeäkään, jolloin hiljaisesta ominaisuudestani olisi ollut haittaa. (Paitsi jouluruuhkan aikaan kun ei saa ääntä kuuluviin) Uskon että asiakaspalvelu ja myynti kaipaisivat enemmän introvertteja. Introverttina asiakaspalvelussa olemisessa on huomattava etu energiseen ja kova ääniseen kollegaan verrattuna.

Rauhallisuus asiakaspalvelu tilanteessa tuo luotettavuuden tunteen. Tietenkin äänen käyttö on sallittua, jotta asiakas ylipäätään kuulee. Liian monesti olen nähnyt asiakaspalvelijoita liian innokkaasti myymässä lisämyyntiä. Tämän seurauksena asiakas saa automaattisen suojakilven pystyyn ja sanoo ”ei”, vaikka olisikin tuotteen tarpeessa. Likaiset lisämyynnit voi tehdä helpomminkin, mutta jätetään se toiseen kertaan.

 

Läntisessä kulttuurissa työpaikat suosivat ekstroverttejä ja joissakin se on jopa vaatimus. Oletetaan liian paljon että ekstrovertti työntekijä olisi tehokkaampi, karismaattisempi ja enemmän johtaja-ainesta. Olettaen että introvertti olisi laiska, ottaisin hänet melko varmasti töihin siltikin. Bill Gates on sanonut että ottaisi töihin ennemmin laiskan ihmisen työmyyrän sijaan. Tämä koska laiska ihminen keksii keinot miten tehdä työt tehokkaammin vähemmällä vaivalla. Tätä ideologiaa olenkin kantanut mukanani jo pitkään, sillä miksi nähdä turhaan vaivaa kun voi tehdä asiat helpomminkin. Isommissa yrityksissä joissa parannus ehdotukset kulkevat pitkän matkan ja lopulta lähes aina päätyvät roskakoriin, on parempi hankkia ne työmyyrät suosiolla tai vaihtaa johtoa. En näkisi itseäni esimerkiksi tehtaassa töissä, missä täytyy tehdä asiat aina samalla tavalla, vaikka työt voisi tehdä helpomminkin ja vähemmällä työvoimalla. Tästä syystä yksi kiinnostuksen kohteistani onkin simppelisti, ideointi.

 

Hiljaisten dialogi

 

Dialogi ringissä ekstroversion ja introversion erot huomaa ehkäpä parhaiten. Ensimmäisen vuoden alussa Tiimiakatemialla huomattiin melko pian että dialogi ringissä on ihmisiä jotka eivät puhu paljoa, jos ollenkaan. Ihmiset ovat ihmeissään, sillä ringin nimi on dialogi rinki ja siinä pitäisi käydä dialogia, eli puhua. Hiljaisia pyritään kannustamaan puhumaan useammin. Keskustelut pysäytetään jotain hiljaista varten ja kysytään voisiko hän nyt puhua, koska on ollut hiljaa liian kauan. Dialogiin saattaa tulla myös kiusallisen pitkä tauko ja hiljaisuus, koska halutaan antaa hiljaiselle puheenvuoro. Uskotaan että hiljainen ihminen ei saisi ääntänsä kuuluviin ilman erityistä hiljaisuutta.

Onneksi dialogimme on jo muuttunut huomattavasti parempaan suuntaan vuoden aikana. Kyse ei ole siitä että hiljainen olisi altavastaaja, ujo tai erityishuomiota vaativa. Äänekkäillä ihmisillä vain kesti hieman pidempään kestää hiljaisuutta. Monille ekstroverteille hiljaisuus ei todellakaan ole se ihanne paikka olla. He tarvitsevat ääntä ympärilleen ja jos sitä ei muu tee niin hän tekee sen itse (dialogi rinkiä ajatellen). Lopulta dialogia käyvät vain äänekkäimmät.

Monesti olen kuullut että puhun vähän mutta asiaa. Siihen pyrinkin. En näe turhalla kiertelyllä ja kaartelulla pointtia, mutta sen kuunteleminen auttaa minua. Dialogi ringissä tarvitsen äänekkäitä puhujia ympärilleni, koska löydän ideani parhaiten ryhmässä muiden sanomien sanojen kautta. Keskustelua voi johtaa hiljainenkin. Jos keskustelu junnaa paikoillaan, junnaa myös ajatukseni paikoillaan. Ohjaan keskustelua haluamaani suuntaan heittämällä kysymyksiä ilmoille. Kun keskustelu jatkuu, jatkuu myös pääni sisäinen mylly. Elän keskustelun kautta. Suurin haasteeni edelleen on tosin löytää sopiva hetki jolloin tuoda ideani julki. Liian kauan aikaa pääni sisällä ja aihe on jo ehtinyt vaihtua keskustelussa tai keskustelu käy liian kiivaana että ei näe pointtia lähteä keskeyttämään. Hyvä dialogi on kuuntelemista, odottamista ja puhumista lyhyesti, mutta ytimekkäästi. Vielä on opeteltavaa jokaisella, mutta uskon kehittymisemme tahdin vain nousevan.

 

Mitäs me hiljaiset

 

Kuka sanoo että introvertti ei kykene johtamaan, puhumaan innostavasti, inspiroimaan tai ylipäätään esiintymään. Minä sanoin joskus, tunnustan. Aikana jolloin en tiennyt mitä koko sana tarkoittaakaan. Mitä se tarkoittaa? Millä tunnistaa introvertin? Tehdään testi. Mitä enemmän tunnistat itseäsi näistä sanoista, sitä todennäköisemmin olet introvertti.

Sisäänpäin suuntautunut, sisältä ohjautuva, riskejä karttava, herkkänahkainen, yksinäisyyttä kaipaava, nöyrä, pehmeä, sensitiivinen, harkitseva, vaatimaton, hienovarainen, vakava, mietiskelevä, älyllinen, opinhaluinen, ajattelevainen.

Vertaa itseäsi seuraavaksi ekstrovertille ominaisille asioille.

Parrasvalojen loisteessa viihtyvä, intomielinen, arkailematon, pidäkkeetön, huoleton, seuranhaluinen, ulkoa ohjautuva, laumahenkinen, paksunahkainen, helposti innostuva, riskejä ottava, hallitseva, aktiivinen, jämäkkä.

Harva löytää itsensä pelkästään toiselta puolelta. Suurin osa tunnistaa näistä kategorioista persoonallisuustyypit lähes välittömästi. Varmaan tunnistit monen muunkin tuntemasi henkilön näistä.

Monet tunnetut ihmiset ovat ehkäpä joillekin yllätyksellisesti introvertteja. Näistä mainittakoon Abraham Lincoln, Martin Luther King Jr., Bill Gates, Christina Aguilera, Emma Watson ja Mahatma Gandhi.

Suomessa introvertteja on niin paljon, ettei sitä onneksi paljoa paheksuta tai vieroksuta. Näiden kahden erilaisten ihmisten yhteistyötä helpottaa, jo pelkkä erilaisten persoonallisuus tyyppien olemassa olon ymmärtäminen. Helpottaa esimerkiksi asiakastietämyksessä, kun huomaat haluaako asiakas höpöttää omasta elämästään vai haluaako asiakas kuunnella.

 

Molempi parempi

 

Kumpaakin tarvitaan ja kummallakin on hyvät ja huonot puolensa. On itsestä kiinni mitä haluaa kehittää ja mitä pyrkii jättämään vähemmälle.

Mieti haluaisitko ottaa töihin tai työskennellä henkilön kanssa, joka on:

– Aktiivinen vai rauhallinen

– Hallitseva vai vaatimaton

– Arkailematon vai harkitseva

– Huoleton vai vakava

– Helposti innostuva vai mietiskelevä

Totuushan on että hyvä tiimi tarvitsee kaikkea. Toisten erilaisuudet huomioon ottaen ja niitä hyväksi käyttäen saadaan erinomaisia tuloksia. Jos et tiedä miksi joku käyttäytyy sinusta liian hätiköiden tai et ymmärrä miksi toista ei kiinnosta olla kauaa juhlissa, lue kirja.

 

Teemu Kukkonen

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!