Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Hohtoa kohti

Kirjoitettu 23.05.13
Esseen kirjoittaja: Juho
Kirjapisteet: 2
Kirja: Hohtoa kohti
Kirjan kirjoittaja: Heikki Peltola
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Hohtoa kohti – Heikki Peltola

 

 

Hohtoa kohti on Peltolan Heikin kirjoittama huippukirja. Kirja kertoo hohdosta ja sen merkityksestä erilaisissa työympäristöissä. Saimme suurimman kolahduksen seitsemästä syystä syttyä kohdasta, jota käsittelemmekin tässä reflektiossa Priiman näkökulmasta.

 

 

Mikä hohto on?

 

Hohto on sitä, että ihminen nauttii siitä mitä tekee puhumattakaan sen näyttämisestä. Riikkaassa työympäristössä hohto kukoistaa, sillä sen saa aikaan nimenomaan ne ihmiset kenen kanssa työtä tehdään. Toki välillä on niitä päiviä, kun kaikki puurtaa nenä kiinni tietokoneenruudussa tuskaisena ja tylisystyneenä päivittäiseen arkeen. Mutta syttyminen siitä, miten tärkeää se työstänauttimen arjen keskellä onkaan on todellista hohtoa. Ei riitä että kaikki on ihan jees. Miksei kaikki voi olla niin MAH-tavaa, kuten kirjassa sanotaan.

 

 

Seitsemän syytä syttyä

 

”Sellainen, jota kaikki uusi kiehtoo ja joka haluaa hakea hohtoa elämään, löytää ainakin seitsemän hyvää syytä haastaa itsensä nousemaan vielä seuraavalle tasolle”

 

  1. Erottuminen: Paras tapa erottua muiden joukosta on olla erilainen. Priimassa jokainen voi olla oma itsensä, eikä meitä haittaa vaikka toimimme monesti erilailla, kuin tavan Tiimiakatemian tiimi. Toimimme myös hyvin usein Tiimiakatemian arvojen rajamailla. Toivomme, että jokainen Priimassa uskaltaisi olla oma itensä.

 

  1. Asiakas: haluan antaa hänelle enemmän kuin hän odottaa. Priimassa on pyritty hoitamaan parhaalla mahdollisella tavalla ja ylittämään asiakkaan odotukset. Olemmekin saaneet tästä hyvää palautetta asiakkailtamme. Jatkossa meidän tuleekin keskittyä pitempiin asiakas suhteisiin, joissa tarjonta on molemminpuolista. Eli me emme ainoastaan tarjoa työvoimaa heidän palveluilleen, vaan haluamme myös tarjota heille meidän omaa erikoisosaamista.

 

  1. Elämykset: Syttyminen on kivaa ja se on elämän ydinliikettä. Priimassa me sytymme asioista, jotka ovat mielekkäitä. Seuraavalle syksylle voisimme esimerkiksi nostaa, jonkin palkintomatkan pinnalle ja lähteä tavoittelemaan sitä kohti. Tämä sytyttää ainakin jätkät työntouhuun.

 

  1. Noste ja me-henki: yhdessä syttyminen on erityisen ihanaa. Priima on kumminkin tällähetkellä jakautunut tiimi. Haasteena meillä onkin, löytää se juttu, että saamme kaikki puhaltamaan samaa tavoitetta kohti. Esimerkiksi meidän piinapäivien tuote Videoreferenssit on oiva yhteinen projekti jolla voimme lähteä puhaltamaan yhteen hiileen ja samalla tiivistää meidän tiimiä.

 

  1. Mielekkyys: Hohto antaa menolle mielen. Pyrimme, että jokainen Priimalainen saa toteuttaa omaa itseään, omassa tiimissämme. Kun syksyllä lähdemme aktiivisesti hakemaan videoreferensseille asiakkaita, niin on meidän löydettä jokaiselle tiimiläiselle projektista juuri se sopiva paikka. Osa tyypeistä myy, osatoteuttaa ja osajohtaa.

 

  1. Kehitys: Jokainen meistä haluaa kehittyä. Priimassa olemme päättäneet, että koska alamme olla jo hyvin pienitiimi, niin on meidän ruvettava vetämään yhtäköyttä. Pyrimme antamaan jokaiselle mahdollisuuden kehittyä heidän omaan suuntansa ja löytämään oman hohtonsa.

 

  1. Vastuu: Vastuu omista tekemisistä itselleni ja muille. Priiman täytyy ruveta kantamaan ensisyksynä paljon enemmän vastuuta. Ei riitä, että vain muutamat henkilöt ottavat sitä, vaan vastuun on jakauduttava tasaisemmin. Vastuu on kumminkin sellainen asia, mikä saa ihmisen toimimaan tavoitteiden mukaisesti. Vastuun jakamisen kautta myös luottamus tiimiyrityksen sisällä kasvaa.

 

Syksyllä kesän jälkeen on aina tärkeää saada kaikki syttymään uudestaan uudelle vuodelle. Kesä hajoittaa kumminkin pakkaa paljon ja yhteydenpito on hankalaa. Näillä seitsemän kohdan jutuilla saamme varmasti porukalta irti uutta ja saamme hyvän alun syksylle. Voisimme esimerkiksi käydä seitsemän syytä syttyä tiimin kanssa läpi ja saada aikaan tunnetilan, mikä lähtisi ajamaan meitä eteenpäin.

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!