Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

How to Win Friends and Influence People

Kirjoitettu 14.09.18
Esseen kirjoittaja: Juuso Oinonen
Kirjapisteet: 2
Kirja: How to Win Friends and Influence People
Kirjan kirjoittaja: Dale Carnegie
Kategoriat: 6.2. Myynnin ja markkinointiviestinnän taidot ja työkalut, 8. Henkinen kasvu

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Carnegien Miten saan ystäviä, menestystä ja vaikutusvaltaa on aloittelevalle psykopaatille tärkeä perusteos. Kirja käsittelee laajastikin sitä, kuinka saat ihmiset pitämään itsestäsi ja kuinka pystyt heihin vaikuttamaan kuitenkin puhuen hyvin paljon niistä perusasioista, mitkä joka psykolla pitäisi olla hallussa jo ensimmäisen opintovuoden jälkeen.

Kyllähän näitä teoksessa käsiteltäviä neuvoja voi tietenkin muutkin hyödyntää. Loppujen lopuksi ne ovat sosiaalisten tilanteiden perustemppuja. Ihminen on kuitenkin keskimäärin yli 20 eri henkilön kanssa tekemisissä päivittäin. (lähde: Google-haun ensimmäinen tulos hakusanalla ” how many human contacts in day”). Jo tämän vuoksi sosiaalisten tilanteiden hallitsemisesta on huima hyöty. Sitten tullaankin ammatteihin, joissa ollaan tekemisissä jatkuvasti ihmisten kanssa. Ja kuten kuvitella saattaa, ei siellä ole mahdollisuuksia pärjätä, jos ei tule ihmisten kanssa toimeen. Sehän on sula mahdottomuus. Toisaalta sosiaalisiin tilanteisiin kykenemättömät hakeutuvat aika pitkälti suurelta osin aloille, joissa tällaiset kammottavat ihmiskontaktit ovat minimissään.

Anyways, vaikka myyntityössä myisitkin asioita yritykselle, myyt kuitenkin myös itseäsi ihmiselle. Jos siinä ei onnistu, on se asian myyminen huomattavasti vaikeampaa. Itsensä myymisessä on ensiarvoisen tärkeää se, miten paljon ostava osapuoli sinusta pitää. Carnegie valottaakin opuksessaan kuuden pointin avulla sitä, miten saat toisen ihmisen pitämään itsestäsi. Ja näin se menee:

 

  1. Ole aidosti kiinnostunut toisesta

Et voi olettaa, että jotakuta kiinnostaa mitä sinulla on sanottavana, jos et itse ole kiinnostunut hänestä ja puuhistaan. Kysy häneltä asioita. Siinä sivussa voi heittää sekaan pari kehua, jos sille on aihetta. Turhan mielistelyn voikin jättää sitten kokonaan pois. Ihminen on kuitenkin loppujen lopuksi varsin älykäs eläin ja tunnistaa, kun yrität kieli ruskeana tunkea omaa agendaasi hänelle. Tässä avainsanana onkin juuri tuo aitous.

 

  1. Hymyile

Hymyn voima on suunnaton. Milloin viimeksi joku on hymyillyt sinulle ja sinua on sen seurauksena alkanut vituttamaan? Nimenomaan, ei koskaan. Hymyllä on positiivinen vaikutus ympärillä olevien mielialaan. Se tekee sinusta helpommin lähestyttävän kuin naama norsun vituilla nurkassa kyhjöttäjästä.

 

  1. Henkilölle hänen nimensä on kaikkein ihanin ja tärkein sana oli kieli mikä tahansa

Suomen kieli on tässä kyllä todella haastava. Tai kulttuuri. En minä tiedä. Joka tapauksessa toisen nimen toistaminen ei jostain syystä kuulu suomalaiseen puhetapaan. Kuitenkin, toisen nimen opettelu antaa sinusta heti paremman kuvan, kun olet jaksanut nähdä niinkin paljon vaivaa. Ihmiset tykkäävät kuunnella omaa nimeänsä lausuttavan. Sen takia me Juusotkin tervehditään akatemialla aina keskenämme ”Hei Juuso” -tyyliin.

Nimien opettelu on varsin hankalaa urheilua, jossa ei todellakaan lajin helppous viehätä. Henkilöä ensimmäistä kertaa tavatessa huomio esittelyvaiheessa on vielä kaverin ulkonäössä tai jossain muussa toisarvoisessa seikassa, josta yritetään tulkita jonkin sortin ensivaikutelma. Nimi siis menee varsin helposti ohi kättelyn yhteydessä ja parin minuutin päästä ollaankin kusessa, kun ei muisteta, oliko se tyyppi nyt Johannes vai Make. Kokeilepa seuraavalla kerralla keskittyä vain nimeen ja Maken sanoessa ”Moi, oon Make”, vastaat ”Terve Make, olen [INSERT_OWNNAME]”. Voin kertoa, että nimi jää mieleen ja teet vielä hiukkasen paremman ensivaikutelman, kun saat Maken sukat syyhyämään jaloissa ihan muista syistä kuin se kynsisieni, jota hän yrittää niin kovasti peitellä.

 

  1. Ole hyvä kuuntelija ja kannusta muita puhumaan heistä itsestään

Tämä neuvo risteää hieman ensimmäisen kanssa. Kysele paljon, kuuntele, kun toinen puhuu ja kannusta siihen puhumiseen. Jokaisen lempiaihe on hän itse. Sinähän tätä neuvoa noudattavana joudut hieman joustamaan omista lempiaiheistasi, mutta kun tiedät, että arvostuskerroin nousee ja toiselle tulee posivibat, toivottavasti saat myös itse sellaiset.

 

  1. Puhu siitä, mikä toista kiinnostaa

Voi kuinka helppoa tämän pitäisi markkinointi-ihmiselle olla! Omalla alallani on erittäin tärkeää omata taito oppia nopeasti uusia asioita suunnilleen kaikilta maailman aloilta. Pienen ennakkovalmistautumisen jälkeen pystyn itse ainakin puhumaan melkein mistä tahansa melko sujuvasti. Jos ennalta ei ole tietoa siitä, mistä toinen pitää, saattaa hommasta tulla vähän kinkkisempi. Siinä tilanteessa kannattaa ehkä pitäytyä vain kohdassa neljä ja seuraavalla tapaamisella oletkin jo huomattavasti paremmin valmistautunut, kun tiedät uudesta tuttavastasi kaiken!

 

  1. Saa toinen tuntemaan itsensä tärkeäksi. Tee se vilpittömästi.

Nyt taas siitä mielistelystä. Se näkyy kilometrin päähän. Jos rehellistä positiivista sanottavaa ei ole, kannattaa suu varmaan pitää ennemmin kiinni. Jos kuitenkin arvostat henkilöä ja hänen tekemisiään, kannattaa siitä kertoa hänelle. Kaikki haluavat tulla arvostetuiksi ja tuntea olevansa merkityksellisiä tässä valtaisassa maailmankaikkeudessa siitä huolimatta, että olemme vain pieniä ohimeneviä anomalioita kulkemassa läpi ajan ja avaruuden.

 

 

Edellisiä vinkkejä harjoittelemalla ja soveltamalla päästäänkin jo pitkälle. Ovathan nämä aika perusjuttuja, mutta liian monelle hiukkasen epäselviä siitä huolimatta. Iskostamalla ne omiin aivoihin ja niiden jatkuva hyödyntäminen tekevät ihmeitä sosiaaliselle elämällesi. Usko pois.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!