Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Huippumyyjän vaatteet

Kirjoitettu 20.03.13
Esseen kirjoittaja: Ville-Veikko Karttunen
Kirjapisteet: 1
Kirja: Huippumyyjän ominaisuudet
Kirjan kirjoittaja: Tuija Rummukainen
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Helmikuu oli meillä myynnin kuukausi, ja jokaisen piti valita myyntikirja luettavakseen. Valitsin Huippumyyjän ominaisuudet (Tuija Rummukainen) sen yksinkertaisen nimen vuoksi. Lukukokemus ei ollut turha.

Tässä puolentoistavuoden aikana on tullut luettua useitakin kirjoja myynnistä, niin hyvin pitkään tuntui etten saisi mitään uutta irti kirjasta. Kertaus on opintojen äiti, mutta odotin jotain uutta. Uutta löytyikin ihan viimeisiltä sivuilta.

Aikaisemmista kirjoista en muistanut lukeneeni puketutumisen merkityksestä. On hyvin tärkeää pitää huolta pukeutumisestaan, sillä asiakkaan on saatava käsitys menestyksestä. Kun asiakas näkee menestyvän näköisen myyjän, hänen ajatteluprosessinsa saattaa näyttää tältä: Menestyvän näköinen = menestyvä = tienaa paljon tuotteellaan = tuotetta ostetaan paljon = tuotteen on pakko olla hyvä = ei pettymyksiä. Pukeutumisella siis poistetaan asiakkaalta ostamisen pelkoja.

Heti kirjan luettua heitin ”normaalille” asiakaskäynnille ykköset ylle, jätin kuluneen näiköisen laukkuni autoon ja käytin paljon referenssejä puheessani. Asiakas sanoi käynnin päätteksi, että meillä on tulevaisuus selvästi taattu. En tiedä, olisko hän sanonut näin, jos olisin pukeutunut kehnommin ja ottanut ruman laukkuni mukaan.

Itse en ole hirveästi ulkonäöstäni piitannut, pitänyt sitä hieman liian pinnallisena asiana. Nyt kuitenkin kirjan luettuani tulin toisiin ajatuksiin, ja aloin pitämään enemmän huolta ulkonäöstäni. Ostin jopa ihorasvoja ensimmäistä kertaa elämässäni ja päätin lähteä parturiin (siilin aika on ohi).Vaatetukseen aion panostaa rahalla entistä enemmän, mutta matkustelu menee silti etusijalle.

Se on aina jännää, kun asioita lähdetään avaamaan psykologian kautta. Jos vaikutan menestyvältä, ihmiset haluavat tehdä enemmän asioita kanssani, mikä edesauttaa menestystäni. Bluffilla voittaa pokerissakin, joten miksei elämässäkin?

Tagit: , , , ,

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!