Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Huipulla Tuulee – Erkka Westerlund

Kirjoitettu 29.05.17
Esseen kirjoittaja: Niko Nenonen
Kirjapisteet: 1
Kirja: Erkka Westerlundin esitys
Kirjan kirjoittaja: Erkka Westerlund
Kategoriat: 1.2. Oppimisen taidot ja työkalut, 2.4. Tiimiliiderinä ja -valmentajana toimiminen, 3.3. Yrityksen roiminnan kehittäminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Huipulla tuulee – konferenssi kosketti tiimiämme läheisesti, sillä tapahtuman myyntielimessä komeili tiimimme jäseniä kaksin kerroin. Tästä syystä myös odotukset nousivat korkealle. Tiimimme saatua spesiaalitarjoukset lipuista tapahtumaan, alkoi ryhmässämme aggressiivinen odottaminen tapahtumapäivää varten.

Palasin Learning Circus –opintomatkalta päivää ennen tapahtuman alkua. Matkaväsymys leikkasi näin ollen terävimmän kärjen keskittymiskyvystä. Tästä huolimatta sain esiintyjien puheista asioita irti, ja esittelen alla niistä nyt yhden.

Ensimmäisen päivän viimeinen esiintyjä, Erkka Westerlund yllätti minut rauhallisuudellaan. Joidenkin mielestä esitys oli unettavan rauhallinen ja katkeileva, mutta mielestäni Westerlund paljasti esiintymisellään yleisölle auktoriteettinsa ja ammattimaisuutensa salaisuuden. Rauhallinen esiintyminen, niin yleisön kuin urheilujoukkueenkin edessä, esittää puhujan kokemuksen ja tiedon määrän hyvässä valossa. Kun puhe on katkeilusta huolimatta järjenmukaista ja viisaan kuuloisella äänensävyllä kerrottua, muodostuu ilmapiiristäkin rauhallinen ja keskittynyt.

Westerlund kertoi, että keskittyy nykyisen työnantajansa, Jokereiden päävalmentajana pelaajien mentaalipuoleen taktiikoiden ja hyökkäyskuvioiden sijaan. Nämä temput hoitavat, ainakin toivottavasti, Westerlundin apuvalmentajat. Itselleni tuli kuitenkin hieman yllätyksenä, että yksi suomen johtavista urheiluvalmentajista paljasti osaamattomuutensa pelin perusasioihin. Ensin olin kuin halolla päähän lyöty, mutta kun Westerlund avasi asiaa hiukan laajemmin, tajusin, että hän on valmentamisessa tietyllä tapaa aikaansa edellä. Yritysmaailmassa tällaista johtamista kutsuttaisiin nimellä ihmisten johtaminen. Westerlund siis tiedostaa vahvuutensa mentaalivalmentamisessa ja ihmisten kanssa vuorovaikutuksessa olemisen, ja jättää tunnistamansa heikkouden ne paremmin osaavalle. Asiajohtamisen, eli taktiikat ja kuvioit hoitavat valmennustiimin muut jäsenet.

Tästä sain omaan johtamiseeni lisäbuustia. Paatuneena perfektionistina en hyväksy itseltäni kuin täydellisen tuloksen. Tämä heikentää työtehoani usein dramaattisesti. Westerlund sai silmäni avautumaan siinä asiassa, että sen sijaan että lyön päätäni seinään heikkouksieni kanssa, tulisi minun keskittyä vahvuuksiini ja kehittää niitä. Aivan kuten Ylioppilaskirjoituksissanikin tein, ja se johti tasooni nähden hyvään tulokseen.

Tagit: , ,

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!