Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Hullutmatkaajat

Kirjoitettu 12.12.13
Esseen kirjoittaja: Ilkka Hartikainen
Kirjapisteet: 3
Kirja: Madventures - Kansainvälisen seikkailijan opas
Kirjan kirjoittaja: Lahdemäki, Rantala, Milonoff
Kategoriat: 8. Henkinen kasvu

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Madventuresin jätkät, Riku ja Tunna, ovat kirjoittaneet suomalaisille oman matkailukirjan. Kirjasta voisi filosoida vaikka seuraavaan opintojenkirjaukseen asti, mutta itselleni päräyttävin juttu oli taas vaihteen vuoksi rohkeus lähteä. Kirjassa herätettiin ajatuksia siitä, että heiltä jotka puhuvat lähtevänsä reissuun, mutta ovat vieläkin kotisuomessa, heiltä puuttuu yksinkertaisesti vain rohkeus lähteä. Kaikki rahaan, parisuhteeseen, duuniin yms. vetoavat syyt ovat vain selityksiä ja itsensä petkuttamista.

Samahan se pätee täällä Tiimiakatemiankin maailmassa, etenkin itselläni. Ei pysty tekemään mitään, koska ei oo alkupääomaa… mukamas. Ei pysty tekemään mitään, koska siinä on riskinä et projekti ei olekkaan kattavaa…. mukamas. Ei pysty tekemään mitään, koska saattaa mennä arvokasta vapaa-aikaa hukkaan… mukamas. Tästä ajattelutavasta on päästävä eroon, jotta saisi tuloksellista toimintaa aikaiseksi!

Toinen pointti oli suunnittelun tärkeys ja etenkin olla liikaa suunnittelematta! Matkalle lähtiessä ottaa mukaansa vain pakolliset tarvikkeet jotta pysyy hengissä. Kyllä ne muut tarvittavat tavarat löytyy sieltä matkan varrelta kun niille on sitten tarvetta. Ja samanlainen asenne täytyy ottaa täällä Tiimiakatemiallakin. Kun projektin suunnittelu on siinä vaiheessa, että pystytään lähteä kokeilemaan jo käytännössä, silloin pitää vaan lähteä kokeilemaan. Markkinoinnistakin tuttu kolminaisuus – kokeile, analysoi ja paranna!

Suosittelen myös kirjan lukemista kaikille motivoinnin takia. Kirja herätti nimittäin niin kovan matkakuumeen, että on aivan pakko päästä viimeistään maaliskuussa käymään ulkomailla. Ja samalla kun mietitään tiimiyrityksen yhteistä tavoitetta, kirja auttaa MYM:in hehkuttamiseen huomattavasti. Tällä keinoilla voidaan tehdä MYM:istä kunnon päätavoite.

Kirja oli erittäin viihdyttävää luettavaa, Madventures tyyliin kirjoitettuna, mutta näin tiimiyrittäjänä piti hieman mietiskellä tarkemmin kuinka kirjan sanomaa voisi käyttämään omassa työskentelyssä ja opiskelussa.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!