Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Hunaja syöppö

Kirjoitettu 24.05.13
Esseen kirjoittaja: Sami Pääkkönen
Kirjapisteet: 1
Kirja: Nalle Puh ja johtamisen taito
Kirjan kirjoittaja: Roger E Allen
Kategoriat: 1. Oppiminen, 4. Johtaminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Nalle Puh  ja johtamisen taito

H.T.K – Hyvin Tärkeä Karhu. Nalle Puh haluaa olla tärkeä Nalle ja oppia liikkeenjohdosta kun sellaista oppia hänelle tarjotaan. Kuinka hölmölle Nallelle opetetaan näinkin hankala asia kun jo sanan sanominen tuottaa hankaluuksia? Tähän kirjan idea perustuukin, jos Nalle voi oppia voit niin mikset sinäkin? Eli liike-elämän opit selkokielellä!

Kirja tarjoaa johtamisesta juurikin ne perusopit selkokielellä eikä yhtään enempää. Kirja kiteytyy johtajan kuuden tehtävän ympärille, jotka johtajan tulisi aina muistaa. Tehtävät olivat aika tuttuja ja kirjaa lukemattakin osaisit niistä ainakin pari nimetä. Kirjalle onkin saatu sisältöä tasan 167sivun verran kun nämä kuusi tehtävää on selitetty selkokielellä Nallelle.

Johtajan kuusi tehtävää:

Tavoitteiden asettaminen

Organisointi

Motivointi

Kehittäminen

Kommunikointi

Seuranta ja Analyysi

Lähes kaikki johtajathan nämä osaisivat heti nimetä. Kaikki näistä tavalla tai toisella tukee toisiaan.  Esimerkiksi: viestintää tarvitset motivoidaksesi henkilöstöä ja saadaksesi tavoitteet heidän tietoonsa. Kehittääksesi toimintaa tarvitset jonkunlaisen seuranta- ja analyysimittarin. Koen että nykyisin johtaja tarvitsee näitä kaikkia peruselementtejä ja paljon muuta tehdäkseen yrityksestä voitokkaan ja henkilöstön tyytyväisenä. Voisin kuvitella että vanhassa johtamismallissa keskeisimpänä ovat olleet; Tavoitteiden asettaminen, organisointi ja kommunikointi. Nykyään taas halutaan henkilöstön tietävän mitä varten he työskentelevät ja kenelle. Lisäksi halutaan kehittää yritystä. Tästä syystä henkilöstön motivointi ja ajan tasalla pitäminen ovat hyvin tärkeitä tehtäviä henkilöstölle. Henkilöstö peilaa useimmiten yrityksen imagoa asiakkaille.

Koen, että kirja on helpoin mahdollinen tapa päästä näihin termeihin käsiksi. Nalle Puh & Co. seikkaluja seuratessa voit oppia nämä konkreettisesti ja mukavasti. Jos kirjan teksti olisi hyvin pakattu niin johtajan tehtävät sekä muu anti olisi koottu ja selitetty yksinkertaisesti parillekymmenelle sivulle. Ilman Nalle Puhia.

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!