Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Hyvä paha pomo

Kirjoitettu 18.05.17
Esseen kirjoittaja: Elina Paukkio
Kirjapisteet: 1
Kirja: Hyvä paha pomo
Kirjan kirjoittaja: Tony Dunderfelt
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Jokaisella johtajalla on oma väri, joka määräytyy temperamentin mukaan. Yleisesti voidaan ajatella jokaisella olevan yksi pääväri ja kaksi sivuväriä.

Päävärini on selvästi sininen. Sininen johtaja on positiivisilta puoliltaan pohtiva, tarkka ja suunnitelmallinen, negatiivisilta puoliltaan taas helposti vetäytyvä ja tosikko. Omalta osaltani voin laittaa rastin ruutuun jokaiseen näistä luonteenpiirteistä. Vahvempi, lähes päävärin tasolla oleva sivuvärini on punainen. Positiivisia puolia minussa on siis myös suoraviivaisuus ja reiluus. Värin mukaan minun kuuluisi olla myös energinen, mutta siihen en välttämättä voi yhtyä. Tehokkuus kuvaisi minua paremmin, kuin energisyys. Vastapainoksi saan sivuväristäni negatiivisiksi puoliksi pahat tapani olla loukkaava ja kärsimätön. Kokonaisuutena olen siis hieman siniseen kääntyvä violetti (hassua, sillä en pidä violetista laisinkaan!)

Keltainen väri on itselleni vierain ja vihreästä väristä luonteenpiirteisiini osuu vain huolellisuus.

Parhaan (ihmistyyppinä täysin mahdottoman?) pomon temperamentin pitäisi uskoakseni sisältää kaikkien värien parhaat puolet. Tällainen täydellinen pomo olisi:

  • pohtiva, tarkka ja suunnitelmallinen
  • energinen, suoraviivainen ja reilu
  • rauhallinen, ystävällinen ja huolellinen
  • puhelias, sosiaalinen ja kekseliäs.

Usein ihmisten väliset ongelmat syntyvät, kun ei ymmärretä, tai jopa edes haluta ymmärtää toisten värimaailmoja. Usein sitä omasta värimaailmasta katsottuna kauimpana olevaa väriä, ja sen toimintatapoja on vaikea ymmärtää. Joskus jopa toisen positiiviset ominaisuudet muuttuvat ärsyttävän negatiivisiksi vastakkaisen värimaailman kanssa. Toisaalta ainakin itse voin sanoa arvostavani suuresti keltaisen ihmisen positiivisia puolia, sosiaalisuutta ja kekseliäisyyttä, sillä ne ovat kaukana omasta persoonastani ja niiden luonnollinen hallitseminen helpottaisi useita elämän tilanteita. Työpaikalla, jossa työskentelee yhdessä ihmisiä kaikista temperamenttiväreistä, on erityisen tärkeää muistaa joustavuus ja monipuolisuus esimerkiksi viestinnässä. Dunderfelt väittää, että temperamentteja ymmärtämällä voisimme välttää jopa puolet ihmisten välisistä riidoista ja vihanpidosta.

Käytäntöön ajatuksen temperamenttien erilaisista väreistä ja sävyistä voisi viedä esimerkiksi tekemällä taukohuoneen seinälle teoksen yhdessä koko työpaikan kanssa. Jokaiselle annettaisiin oma tila tuoda esiin omat värit esimerkiksi maalaamalla. Sekä johtaja, että jokainen työntekijä voisi riidan tai ärsytyksen lähestyessä vilkaista taulua, ja muistella kuinka monenlaista ajattelutapaa ympärillä olevista ihmisistä löytyy – ja muistaa, että jokainen tapa on yhtä arvokas ja tärkeä osa yhteisöä! Samoin viestintätapoja valitessa taulusta voisi hakea inspiraatiota siihen, mikä toimisi suuripaan osaan kollegoista.

5 avainta (1)

Tagit: ,

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!