Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Hyvä pomo vai hankala akka

Kirjoitettu 11.12.15
Esseen kirjoittaja: Teemu Lamminaho
Kirjapisteet: 2
Kirja: Hyvä pomo vai hankala akka
Kirjan kirjoittaja: Caitlin Friedman, Kimberly Yorio
Kategoriat: 1. Oppiminen, 4. Johtaminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Hyvä pomo vai hankala akka

 

Suhtauduin kirjaan hyvin negatiivisesti, koska nimi antoi ymmärtää, että kirja on suunnattu naisille. Mila kuitenkin sanoi, että kannattaa lukea tämä, vaikka siinä onkin naisen asemasta johtajana. Toisaalta oli kyllä hauska lukea kirjasta sitä faktaa, miten naisiin suhtaudutaan hyvin nihkeästi monilla työpaikoilla johtoasemassa. Kirjan nimikin kyllä kertoo jo, että päätöksiä tekeviä naisia pidetään hankalina akkoina.

Olen itse tässä työskennellyt Laivurissa muutaman naisen kanssa, jotka ovat samassa asemassa kuin mitä itse olen. Siinä sitä ei vain osaa kuvitella miten naisen asema voisi olla heikompi, koska toimimme Laivurissa kaverijohtamisen mallilla. Aikaisempina kesinä olemme kohdelleet työntekijöitäkin hyvin rennosti ja he ovat saaneet tehdä melkeinpä mitä haluavat. Nyt sitten tulevana kesänä täytyy pohtia tarkemmin miten johtaa työntekijöitä, kun olet töissä yksin heidän kanssaan ja heitä kuitenkin on seitsemän kappaletta. Jos heihin ei ole minkäänlaista auktoriteettiä voi olla että homma niin sanotusti kusee.

Kirjassa oli myös käsitelty hyvin yleisesti rekrytointia.

Kuka on sopiva työntekijä?

Tärkeää on pohtia, minkälainen ihminen sopii jo olemassa olevaan tiimiin. Täyttääkö hänen osaamisensa vaadittavat kriteerit.

Meillä Laivuriin tärkeimpänä kriteerinä oli ihmisen persoona. Hänestä piti löytyä haastattelun aikana jotain samoja ominaisuuksia mitä me itse omaamme. Se oli harmillista huomata, kun eteen tuli ihminen jolla oli vahva kokemus jo samaiselta alalta, mutta hänen persoonansa ei vain natsannut yhtään meidän kanssa.

Löysin myös kirjoituksen aiheesta perehdyttäminen.

”Nuoret tulokkaat ovat vasta kehittymässä ammattilaisiksi, ja heidän on opittava työn tekemisen faktat, mutta he tarvitsevat myös oman tehtävänsä perusoppeja.”

Tänä vuonna Laivurin alkaessa työntekijöiden perehdyttäminen on todella tärkeää, koska homma pitää saada rullaamaan oikeastaan heidän työpanoksellaan täysin. Mukana meillä on remmissä myös kolme alaikäistä, joilla ei vielä hirveästi ole kerennyt olla työkokemusta miltään alalta. Näille janttereille varsinkin on tärkeää opettaa kaikki asiat alusta loppuun kunnolla.

Kirjasta olisi ollut todella paljon hyötyä ennen työntekijöiden hakua, mutta saimme kyllä nämä tiedot muualtakin ongittua. Onneksi tajusimme itse ihmisen persoonan tärkeyden työntekijöitä haettaessa ja nyt meillä on täydellinen seitsemän hengen työntekijä porukka palkattuna.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!