Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Hyvä ryhmä, toimiva tiimi

Kirjoitettu 13.12.13
Esseen kirjoittaja: Iiro Hölttä
Kirjapisteet: 1
Kirja: Hyvä ryhmä, toimiva tiimi
Kirjan kirjoittaja: Minna Rasila ja Maria Pitkonen
Kategoriat: 1. Oppiminen, 2.2. Tiimityön taidot ja työkalut

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

 

Hyvä ryhmä, toimiva tiimi

 

 

 

”Hyvä ryhmä työskentelee tehokkaasti toteuttaen sitä tehtävää, jota varten ryhmä on olemassa. Hyvässä ryhmässä on mukava työskennellä, siihen on ilo kuulua. Miten kehitämme ryhmästämme hyvän? Miten tuemme itse kukin omalla toiminnallamme ryhmää kehittymään ja menestymään?

Näitä asioita käsitellään tässä työkirjassa joka kuuluu osaksi Heurix- kirjojen sarjaa.

 

Ihminen haluaa kuulua johonkin, ryhmään, tiimiin, yhteisöön. Se kuuluun ihmisen perustarpeisiin.

Ryhmä kehittyy oppien. Meidän tiimin kohdalla se on tarkoittanut sitä, että olemme yrittäneet oppia puhumalla asioista. Käytännössä emme ole paljon tehneet vaikka sitä kautta oppisimme nopeammin ja ratkaisisimme monet ongelmat tekemällä. Torstaina kävimme treeneissä läpi tätä asiaa. Ja ulkopuolisten näkökulmasta tiimimme on vielä valetiimi vaiheessa. Emme ole oikea tiimi vielä.

Meidän porukkamme on vielä ennemmin ryhmä, kun tiimi.

 

Vastuu itsestään ja osuudestaan ryhmässä. Vastuu kuin valta kulkevat käsikädessä. Itse olen ottanut melko vähän valtaa ja vastuuta tiimissämme näin alussa. Tarkoitus olisi kuitenkin ottaa vastuuta, jossain vaiheessa kun tuntee siihen olevansa valmis. Omasta tekemisestä on aina joutunut ottamaan vastuun mutta nyt kun toimii tiiminä niin se tuntuu antavan mahdollisuuden lipsua tästä vastuusta. Koska aina joku ottaa sen niin tuntuu että on helpompi luistaa vastuista. Tosin ne muutamat projektit, joista olen ottanut vastuun ovat kaatuneet. Varmasti siitä syystä, että en ole valmis nyt sitä vastuuta kantamaan siinä määrin kuin on vaadittu.

 

Asenteet ovat mielestäni muuttuneet melko kielteisiksi ja välillä negatiivisiksi ja unohdettu miksi tänne on tultu ja mitä ihmiset haluavat täällä akatemialla tehdä. Onko alettu ajattelemaan liian vaikeasti vai mistä tämä johtuu, en tiedä. Itse olen pyrkinyt pitämään mielen avoimena ja kun on tuntunut että alkaa ahdistaa, palauttanut mieleeni sen miksi täällä olen ja mitä haluan. Positiivisuus vie asioita parempaan suuntaan ja rakentavaa ajattelut/keskustelu tuo tiimin muillekkin jäsenille samaa fiilistä.

 

Yllättävän hyvä pikku vihkonen!

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!