Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Hyvä ryhmä, toimiva tiimi

Kirjoitettu 09.12.13
Esseen kirjoittaja: Teemu Lamminaho
Kirjapisteet: 1
Kirja: Hyvä ryhmä, toimiva tiimi
Kirjan kirjoittaja: Minna Rasila & Maria Pitkonen
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Jokaisella ihmisellä on tarve kuulua johonkin yhteisöön.  Yhteisöjä on monenlaisia, perhe, harrastukset, työkaverit, koulukaverit näitä riittää.

Ihmiset haluavat olla tasavertaisia keskenään ja haluavat saada yhteisön hyväksynnän. Näin he pystyvät elämään tasapainoisen elämän ja kaikki sujuu hyvin. Sama koskee myös työyhteisöä. Varsinkin ryhmä työskentelyssä. Kun kaikki on kunnossa ihmisten välillä ja he pystyvät luottamaan toisiinsa homma toimii niin kuin pitääkin.

Otinkin kirjasta kohdan jossa käsitellään ryhmän kehitys vaiheita miten yhteisö syntyy:

 

Ensimmäisenä tulee muodostuminen.

Tulee ryhmä ihmisiä, jotka ovat toisilleen aivan tuntemattomia. Alkaa tutustuminen ja ryhmän toiminnan aloittaminen. Ei ole vielä oikein mitään yhteistä. Ihmiset ajattelevat tässä vaiheessa omia tehtäviään ja tavoitteitaan. Kenelläkään ei ole vielä kunnon rooleja ja niitä aletaan hakemaan. Tässä vaiheessa kannattaa tehdä mahdollisimman paljon jotain yhteistä työtä, jossa ihmiset pääsevät tutustumaan toisiinsa  ja pystytvät luomaan jonkunlaisen ryhmähengen ryhmään.

 

Toisena tulee kuohunta.

Ryhmän jäsenet alkavat miettimään roolejaan ryhmässä. Valitaan johtaja. Ihmiset hakevat turvaa ryhmästä. Alkaa muodostumaan pienempiä ryhmiä, jotka saattavat klikkiytyä. Näissä pikkuporukoissa ihmiset kokevat itsensä vahvemmiksi ja saattavat alkaa arvostelemaan muita ryhmän jäseniä. Useinkin saattaa tässä vaiheessa tulla erimielisyyksiä ja isojakin kriisejä. Nämä kannattaa selvittää mahdollisimman pian, koska muuten ryhmän kehitys jää tälle vaiheelle. Kuten kaikki kehittyminen, myös ryhmän, tapahtuu virheiden kautta ja niistä sitä opitaan jos jostakin. Itse koen että meidän tiimi on vielä tässä vaiheessa menossa.

 

Kolmantena tulee normiutumisvaihe.

Ihmiset alkavat kokemaan yhteenkuuluvuutta. Roolit alkavat selkeytymään ja on selvät tavoitteet. Ryhmä alkaa kokemaan vahvaa ME-henkeä. Ryhmän sisäiset ristiriidat saatetaan peittää ja yritetään etsiä vikaa ehkäpä vaikka asiakkaasta tai muista ulkoisista tekijöistä.

 

Neljäntenä tulee yhteistoiminta.

Ilmapiiri on vapautunut. Ihmiset ovat oppineet tuntemaan toisensa ja pystyvät työskentelmään vapaammin. Osataan hyödyntään toisten erilainen osaaminen ja ryhmässä osataan ratkaista myös ristiriidat ja oppia niistä. Enää ryhmän jäsenet eivät ajattele niinkään omaa etuansa vaan mennään ryhmän etu edellä. Homma toimii ja skulaa niin hyvin ku vaan voi!

 

Että ryhmä saadaan toimivaksi jokaisen ryhmän jäsenen pitäisi tietää ryhmän toiminnan tarkoitus ja toimia siinä luottamuksellisesti ja avoimesti.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!