Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Hyvää bisnestä

Kirjoitettu 30.11.15
Esseen kirjoittaja: Simo-Pekka Pilli
Kirjapisteet: 2
Kirja: Hyvä Bisnes
Kirjan kirjoittaja: Michael Csikszentmihalyi
Kategoriat: 3. Yrittäjyys, 4. Johtaminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Pidimme palaveria WO:n porukalla tulevasta vuodesta. Pelinvetäjiä oli tämä syksy hieman alkanut puuduttaa pelien vetäminen, mikä olikin odotettavissa. Tämän takia olemme miettineet ensi vuodelle suurempaa vastuuta ja näin haastavempaa työnkuvaa. Tämä tietenkin riippuu täysin siitä haluavatko nykyiset vetäjät jatkaa hommassa. He ovat sisäistäneet hyvin pelien vetämisen ja ovat valmiita ottamaan suurempaa vastuuta projektissa. Esimerkiksi markkinoinnin voisi ulkoistaa lähes kokonaan heille ja taloudesta antaa hieman suurempaa vastuuta. Koko taloushommaa ei kuitenkaan voi ulkoistaa, sillä talous pyörii osuuskuntamme kautta ja muilla kuin meidän osuuskuntamme jäsenillä ei ole asiaa järjestelmiin. Myös maksuvälineet ovat henkilökohtaisia, joten vastuu olisi enemmänkin talouden suunnittelua, kuten mitä hankintoja ostaa ja miten se vaikuttaa myyntiin ja asiakastyytyväisyyteen.

Hyvä bisnes kirjassa käsiteltiin juurikin samaista aihetta, mistä palaveerasimme. Kun työn oppii hyvin, siitä voi tulla tylsää jos se on liian simppeliä. Parhaat onnistumisen tunteet tulevat tarpeeksi haastavasta työstä, jossa joutuu käyttämään aivojaan. Pelkkä ryhmien vetäminen on hyvin puuduttavaa jos sitä tekee päivästä toiseen. Mutta jos oheen antaa muita hommia, kuten myynnistä vastaamisen, on työ varmasti kompleksisempaa ja näin nautinnollisempaa. Samalla työstä oppii uusia juttuja, kuten miten lisätä asiakkaiden määrää Wayoutissa tai miten rakentaa markkinointikamppanja tai miten saada nykyiset asiakkaat palaamaan uudelleen pelaamaan.

Saman asian on huomannut johtoportaassa. Kun uusi huone on rakennettu, tulee suvantovaihe. En tiedä johtuuko se siitä, että työtä on tehty kerralla paljon vai siitä, että ei ole varsinaista haastetta enää olemassa.  Yrittäjän tulisi kuitenkin koko ajan pyrkiä parantamaan bisnestään. Se voi olla myynnin kasvatusta tai palvelun parantamista, kuhan koko ajan mennään johonkin suuntaan eikä jäädä laakereilleen lepäämään. Kirjassa mainitaankin seuraavanlainen lause:”Kasvua tarvitaan ruokkimaan työntekijöiden kiinnostusta yritykseen, pitämään heidät energisinä ja rakentamaan yritystä, joka tarjoaa yhteistä ponnistusta tukevia tilaisuuksia ja joka on myös tuottava – se on meidän tavoitteemme”. Henkilökohtaisesti minulla on remonttien jälkeen kasautunut sen verran paljon hommia, kuten talous ja kirjapisteet, että wo:n kehitykselle ei ole jäänyt aikaa. Tätä voisimme parantaa ensi kerralla siten, että otamme enemmän aikaa remontille, suunnittelemme sen hyvin ja tärkein juttu, että olemme kaikki paikalla tekemässä sitä.

Kehitysprosessi ei siis koskea pelkästään pelinvetäjiä, vaan myös koko organisaatiota. Kaikille tulisi löytyä hommaa, joka on tarpeeksi haastavaa, jotta energia pysyy korkealla. Ja juurikin kasvu on tämän asian ruokkija. Meidän tehtävämme ”omistajina” on pitää kasvusta kiinni tavoitteiden avulla. Tämän vuoden liikevaihdoksi muodostuu reilu 100k. Ensi vuodeksi tavoitteen voisi asettaa 200k. Why? Koska kasvu. How? Uusi liike + nykyisen liikkeen liikevaihdon kasvu. Lisää myyntiä ja markkinointia. What? Kasvua ja kaikille haastavaa hommaa.

 

”Kuten useimmat ihmiset, haluan, että elämälläni on tarkoitus. En pelkää kuolemaa, mutta pelkään, että elämäni lopussa katuisin asioita. Ja katuminen tarkoittaa minulle sitä, etten ole jättänyt jälkeeni ihmisiä, jotka rakastivat minua. Lapsia ja perhettä. Sitä, että olisi paljon asioita, jotka olisin halunnut tehdä, mutta olen jättänyt tekemättä. Että olisin elänyt merkityksettömän elämän jonakuna, joka vain syntyi, eli ja kuoli… Haluan tuntea, että elämälläni on ollut jokin tarkoitus”

Minä myös. Pystyn samaistumaan tähän lauseeseen täydellisesti. Tämä iski todella kovaa. Mitä järkeä täällä on olla jos ei ole saanut mitään aikaiseksi mitä haluaa? Saamattomuus on myrkkyä. Teen listan huomenna mitä haluan elämässäni kokea. Täytän listaa koko ajan kun mieleeni tulee uusia juttuja. Toteutan listaa. Kun asioita kirjoittaa ylös niitä saa myös tehdyksi. Merkityksellisyys, mistä tämä syntyy? Ainakin asioista, joita haluaa kokea. Kun lista on loppu, on valmis tästä maailmasta. Kun kaikki on koettu. Luulen vain, että se ei ehdi loppua missään vaiheessa. Aina löytyy uusia juttuja, mitä haluaa kokea. Kunhan kirjottaa ne ylös. Elämä ja kehitys kääntyy alamäkeen silloin kun menneitä alkaa miettimään enemmän kun tulevia juttuja.

”Aivan liian usein työ ei tarjoa selviä päämääriä, kunnollista palautetta, taitojen ja haasteiden tasapainoa, hallinnan tunnetta ja mahdollisuutta joustavaan ajankäyttöön.”

Wayoutilla tämä on ollut aika vallitseva juttu syksyllä uusien työntekijöiden työskennellessä. Osaksi siksi, että perusasiat tulee opetella ennen vastuun kasvattamista. Mutta muutenkin ajatukset ovat olleet muualla. Tähän tulee kuitenkin muutos. Luulen, että vastuun kasvattaminen on ratkaisu tähän juttuun. Kun työntekijöiden vastuun kasvattaan lähes sille tasolle millä me olemme olleet niin hallinnan tunne ja ajankäytön oma suunnittelu nousevat roimasti. Myös haasteet ja taidot tasapainottuvat paljon. Meidän tulee johtaa prosessia hyvin ja asettaa yhdessä työntekijöiden kanssa päämääriä, joita kohti he työskentelevät ja käydä tietysti palaute/kehityskeskusteluja yhdessä toiminnan parantamiseksi.

WayOut rokkasi 2015 ja ROKKENROLLAA 2016!”

-S-P Pilli

Ideaosuuskunta Dynaamia

0415492912

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!