Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Hyvästä paras

Kirjoitettu 16.05.21
Esseen kirjoittaja: Ida-Lotta Aksovaara
Kirjapisteet: 2
Kirja: Hyvästä paras
Kirjan kirjoittaja: Jim Collins
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Jos kaikki tapahtuu aina johtajan asioista niin ansaitsevatko muut kiitosta?

 

Totesin markkinoinnin koulutus ohjelmassa tarvitsevani lisää tietoa johtamisesta ja tähän päädyttiin. Olen oppinut tänä keväänä itse paljon kaverijohtamisesta joten toivoin löytäväni kirjasta muitakin koppeja ja oppeja.

 

Yleensä kiitellään johtajaa kun homma menee maaliin, mutta myös silloin kun moka sattuu kohdalle. Varsinkin suurissa yrityksissä kiitellään aivan liian vähän niitä muita työntekijöitä jos niitä edes muistetaan. Onnistuneet kaupat vaativat kuitenkin monta muutakin tyyppiä, kun johtajan. Kuitenkin on hyvä muistaa, että johtajat eivät ole turhia tyyppejä vaan heillä on suuri vastuu vaikka emme sitä aina näkisi.

 

Kirjassa esitellään pyramidi, jossa on 5 eri tasoa jotka esittelevät erilaisia johtajia.

 

Alin ja isoin taso pitää sisällään pätevät yksilöt eli tyypit jotka on nostettu ns ”työmiesten” yläpuolle nämä on kyvykkäät yksilöt. He ovat tehokkaita tyyppejä jotka tekevät työnsä yksin. He saattavat tehdä hyvin töitä, mutta eivät saa muita innostumaan.

 

Seuraavalla tasolla on tyyppi joka tekee tehokasta työtä tiimin eteen tavotteiden saavuttamiseksi eli aikaansaava tiimin jäsen. He panostavat tiimiin toisin kun ensimmäisen tason tyyppi.

 

Keskeltä löydämme tyypin joka hoitaa hommat pätevästi sekä osaa organisoida ja asettaa tavotteita resursien saavuttamiseksi hän on pätevä manageri. Hän tietää mitä hänen täytyy tehdä ja hän tekee hommat.

 

Kohti huippua saapuessamme törmäämme tyyppiin joka kannustaa ja hänen omistautumisensa korkeisiin standardeihin tavotteissa huokuu läpi. Hän on tehokas johtaja.

 

Korkeimmalta ja pienimmältä paikalta löytyy tyyppi joka on hyvin vaatimaton, mutta samaan aikaan hyvin ammattitaitoinen ja katsoo kauas tulevaisuuteen. Hän on viidennen tason johtaja. Hän jos joku tietää mitä hän tekee ja mitä pitää tehdä päästäksemme kohti suurempia tavoiteita. Hän laittaa aina tiimin ensimmäiseksi ja korostaa tekemisessään yhdessä tekemistä.

 

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!