Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Hyvästä paras

Kirjoitettu 21.03.13
Esseen kirjoittaja: Maija Ahonen
Kirjapisteet: 3
Kirja: Hyvästä paras
Kirjan kirjoittaja: Jim Collins
Kategoriat: 3.1. Yrittäjien elämänkertoja ja yritysten historioita, 4. Johtaminen, 4.2. Johjajan / valmentajan taidot ja työkalut

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Olen astunut itse valtaviin saappaisiin ensimmäisen toimintavuden viestintäpäällikkönä. Käsissäni on aivan valtava johtamis haaste, joten lähdinkin kahemaan kirjasta kyviä koppeja joiden avulla voisin kehittyä edes hieman paremmaksi. Hyvästä paras oli hyvä kirja valinta, sillä se todella avasi silmäni näkemään sen, mitä todelliselta huippujohtajalta vaaditaan. Pystyn toteamaan olevani kaukana siitä, mutta olkoon ongelman korjaamiseen ensimmäinen askel ongelman tiedostaminen.

 

Jim Collins on hienosti onnistunut kuvaamaan eri huippuyritysten elämänkaaria ja johtajien roolia siinä, kuinka yrityksestä on kehittynyr hyvästä paras.

 

Suurimpana ajatuksena mieleen jäi se, kuinka oman egon ja onnistumisien korostaminen ei tuota johtajana toivottuja tuloksia. On keskityttävä yritystoiminnan kehittämiseen, ei oman egon. Jos tavoite on tehdä suuri elämäntyö ja jäädä muistettuna henkilönä historiankirjoihin, tulet todennäköisesti tekemään monia valintoja, jotka eivät toteuta Collinsin mukaan 5. tason johtajan toimintamallia. Sinun tulee olla johtajana aidosti yritystä varten. Lisäksi on opittava laittamaan ihmiset ennen asioita ja saatava oikeat ihmiset oikeille paikoille.

 

Kirja jätti kuitenkin suuria kysymysmerkkejä. Collins antoi meille eritasoisten johtajien portaat:

 

Taso 5  VIIDENNEN TASON JOHTAJUUS

Tuo pohjaa pysyvälle paremmuudelle olemalla ihmisenä vaatimaton [nöyrä], mutta ammatti-ihmisenä voimakastahtoinen.

 

Taso 4  TEHOKAS IHMISTEN JOHTAJA

Innostaa sitoutumaan selvään ja motivoivaan visioon ja kannustaa yhä parempiin suorituksiin.

 

Taso 3  PÄTEVÄ ASIOIDEN HOITAJA

Organisoi ihmisiä ja resursseja ennalta määritettyjen tavoitteiden tehokasta ja tuloksellista toteuttamista varten.

 

Taso 2  AIKAANSAAVA TIIMIN JÄSEN

Edistää yksilöllisten kykyjensä ansiosta ryhmän tavoitteiden saavuttamista ja tekee tehokkaasti työtä ryhmässä.

 

Taso 1  KYVYKÄS YKSILÖ

Tekee tuottavaa työtä lahjojensa, tietojensa, taitojensa ja hyvien työskentelytottumustensa ansiosta.

 

5. Tason johtajuuden luonteenpiirteitä ja ominaisuuksia kuvailtiin sivuilla hyvinkin tarkasti. Hän on nöyrä, hiljainen, uuttera, utelias ja voimakastahtoinen. Jokainen meistä varmasti tahtoisi olla tuo mystisen täydellinen henkilö, mutta Collins ei ole vaivautunut kertomaan meille, kuinka 5. tason johtajaksi tullaan. Tietääkö hän itsekään? Päätelkää siis itse.

 

Tutkimustulosten perusteella ei hänen mukaansa pystytty tarjoamaan tarpeeksi kattavaa taustatietoa, joiden perusteella voitaisiin antaa selkeät toimintaohjeet.

 

 

 

Siilikonsepti

 

Siilikonseptin tarkoitus on auttaa yritystä keskittymään sen tärkeimpään ydinosaamiseen. Kilpailukyvyn maksimointi tapahtuu silloin, kun yritykset keskittyivät pysymään siilikonseptin kolmen kehän yhtymäkohdassa eli niissä asioissa, josta he ovat innostuneita, joissa he voivat olla maailman parhaita ja taloudellinen tulos on mahdollisimman hyvä. Näiden avulla yrityksen toiminta voidaan keskittää olennaisiin asioihin ja toisaalta supistaa niitä jotka eivät ole kannattavia. Siilikonsepti auttaa myös hahmottamaan yrityksen päämäärän. Kehittyäkseen parhaaksi, on osattava sanoa ”Ei” myös mahtaville tilaisuuksille. Kysy itseltäsi: “Pysyykö tämä projekti siilikonseptin sisällä?” Ei ole järkeä sännätä markkinoille tarjoamaan kaikkea. Silloin voi olla vain hyvä monessa asiassa, muttei paras missään.

 

 

 

 

Ensimmäisen vuoden tiimiyrityksessä tämän kaavan luonti olisi todella tärkeää, jotta voisimme alkaa alusta asti kehittyä oikeaan suuntaan. Näkisin kuitenkin tärkeämpänä, että jokainen tiimin jäsen tekisi oman siilikonseptin, jotta tietäisimme paremmin, minkälaisia kiinnostuksenkohteita ja osaamista joukostamme löytyy. Vasta sitten voisimme alkaa luomaan pätevää siilikonseptia Milliolle. Suhtautuisin kuitenkin varauksella tuohon ”maailman paras” –rinkulaan. Monelle tämä käsite saattaa tulla itseensä uskomisen tielle, kun tietotaito on vielä hyvin pientä. Tähän voitaisiin lisätä esimerkiksi kehittyminen. Kehittääkö projekti sinulle tärkeitä taitoja?

 

 

Maija Ahonen

 

Osuuskunta Millio

maija@millio.fi

 

Tagit: , , , , , , ,

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!